Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy stosowanie pasty do włosów może stać się przyczyną wypadania włosów

Polecane posty

Gość gość

Szczególnie jak się jest młodym i każdego dnia je nakłada, ponadto stosuje lakier do utrwalenia fryzury. Sam jestem w podobnej sytuacji i obawiam się możliwych konsekwencji używania kosmetyków w perspektywie przyszłości.. Rodzice mi wmawiają, że takie konsekwencje mogą mieć miejsce, a zatem właśnie z tego powodu powstały moje obawy.. PS zadaję to pytanie drugi raz, gdyż przypadkowo skasowałem pierwsze. Ponadto jedna osoba tam napisała, że nie warto oczekiwać wypadania włosów, lecz prawdopodobnie one mogą stać się bardziej suche, i główkuję teraz nad tym czy zestrzyżenie takich włosów z wyczekiwaniem odrastania innych nie uratuje sytuacji?

Gość gość
Dammit, nie zwracajcie uwagi na ostatnie zdania, bo zadawałem to samo pytanie gdzie indziej i tam mi nikt nie odpowiedział, i jestem takim leniem, że po prostu mi się nie chciało ani nic pisać nic nowego, ani sprawdzać co napisałem w tekście, więc użyłem strategii ctrl+c ctrl+v

Gość gość
Moim zdaniem im mniej środków nakładasz na skórę tym lepiej. Stosowanie chemii wpływa na wypadanie włosów i nie tylko.

Gość gość
Kobiety stosują i nic im nie wypada. Chyba.

Gość gość
jak masz genetycznie mocne włosy to moze nic sie nie stanie,ale na pewno takie srodki używane codziennie osłabiają je.ja od takich rzeczy dostaję łupieżu więc nie stosuję

Gość gość
i nie wszystkie kobiety stosują takie środki.mnie po piance czy lakierze mega swędzi głowa,i fryzury tak utrwalane mam robione tylko moze ze 2 razy do roku na jakies wesele czy inną imprezę.