Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam przyjaciół

Polecane posty

Gość gość

Hej! Mieszkam w Polsce dopiero pół roku, studiuje tutaj prawo. Jestem Ukraińcem. Chciałbym poznać kogoś z kim można byłoby pogadać na różny tematy. Chcę poprawić swój poziom języka polskiego. Chciałbym jak najwiecej dowiedzieć się o waszej kulturze, światopoglądu. Niestety, nie mam dużo znajomych wśród Polaków. Mogę pomóc ci uczyć się rosyjskiego, ukraińskiego. Pozdrawiam!

Gość gość
W dobie globalizacji, kultura już raczej została wyparta przez niższe instynkty. Przyjaźń, to dziś raczej, kontakty z wpływowymi osobami, interesy itp. Taka prawdziwa przyjaźń -wyparta została przez niewolniczy tryb pracy i pogoń za groszem -nie mówię tutaj o pieniądzach-to brzmi zbyt poważnie. Natomiast pogadać zawsze można.

Gość gość
Poza tym kulturę, w świecie nieograniczonego wzrostu gospodarczego, kształtuje to co Ty studiujesz :) czyli prawo. Jakie prawo- tacy my ! Uważam że jak świat szeroki -tak ludzie są wszędzie tacy sami! -Manipulowani przez wpływy swych rządów. Posiadamy wszyscy jednaką naturę :) W świecie anarchii bylibyśmy jednakowi-jedni próbowaliby drugich na własną rękę wykorzystać...

Gość gość
Czy możesz poddać swój e-mail?

Gość gość
A po co? Chciejstwo to ludzka siła napędowa. Czegoś chcemy i kiedy to dostajemy nasz apetyt na więcej wzrasta- przy czym czujemy się lepsi :) to działa jak heroina :) Chcesz się doskonalić więc chciejstwo jest wpisane w twój zegar biologiczny. Zegar tyka a ty desperacko gromadzisz swe trofea, zastanawiając się czy zdążysz umocnić swoją pozycję na tyle by Twoi spadkobiercy wspominali Cię z szacunkiem.

Gość gość
Chyba nie zgadzam się z tobą w tej sprawie, ze teraz przyjaźń istnieje wyłącznie z tego powodu, żeby coś uzyskać. Oczywiście ze ludzi na całym świecie mają dużo wspólnych cech, ale istnieją różnicy. Religia, rodzicu, otoczenia, państwo w którym urodził się człowiek mają istotny wpływ na formowanie jednostki, ale to nie konieczne. Uważam, ze człowiek sam odgrywa istotne rolę w formowaniu swojej osobowości i ma wybór w tym, jakim człowiekiem być.