Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki 40letnie, dlaczego tak nienawistnie patrzycie na 20paroletnie matki??

Polecane posty

Gość gość

Bylam niedawno z synem w takim klubiku, gdzie są zajęcia dla matek z dziećmi. Byłam tam najmłodszą mamą, mam 28 lat, syn roczek. Były dwie panie na bank po 40tce z rocznymi dziećmi. Inne mamy patrzyły normalnie, a te dwie starsze matki jakoś tak nienawistnie i z duuużą niechęcią. Bardzo nieprzyjemnie było mi na tyhc zajęciach. O co wam chodzi? Bo nie jest to pierwszy raz kiedy o czyms takim slyszę od kobiet, a teraz ja tego doświadczyłam

Gość gość
No to trzeba było je zapytać.

Gość gość
może myślały że to ty strzelasz bąki

Gość gość
No to sobie wyobraz co ja przezywam z blizniakami majac 22 lata :)

Gość gość
15:35 Nie wiem, czy będę pytać, ale na pewno będę patrzyła na nie takim samym wzrokiem, zamiast tak jak za pierwszym razem miło i dobrotliwie.

Gość gość
zlej,albo zaproponuj wspolne wypicie kawki

Gość gość
może dlatego że ja jako młoda matka patrzę tak na ciężarne staruchy Poważnie dziecko po 40 to masochizm .

Gość gość
Na mnie też taka jedna starsza mamusia patrzyła z góry, kiedy leżałyśmy po porodzie razem na sali. Czułam już , że umyśliła sobie to, że ona starsza, mądrzejsza i to było jej drugie dziecko więc rzucała radami niby ogólnie ale piła do mnie. Mnie już w duchu śmiech łapał, ale co tam, przez jakiś czas nie wyprowadzałak jej z,błędu, dopóki nie powiedziała wprost "zobaczysz, noworodek to jeszcze luz, jak dziecko ci pójdzie do przedszkola to dopiero odczujesz to". Wtedy popatrzyłam na nią pobłażliwie "no to zaczekaj, aż podrośnie i pójdzie do gimnazjum, to wtedy oprócz standardowych kłopotów, będziesz zmgać się z buntem nastolatka". Ta popatrzuła na mnie zdziwiona, i pyta ile mam lat i czy mówię o swoim dziecku nastoletnim czy czyimś w rodzinie. No yo jej odpowiedziałam, że mam tyle i tyle i mówię o swoim, bo te co twraz urodziłam to moje drugie, tak wyszlo, że z przerwą 15 letnią. OkaZało się, że owa "starsza" mamusia była owszem starsza ode o całe 2 lata :P

Gość gość
Tu autorka. I wiecie, ja nie wiem czy te matki tak patrzyły bo tak się wstydzą że staro rodziły, czy może tak mnie nienawidzą i gardzą mną (urodziła zaraz po studiach, to pewnie siksa, nieambitna, nic sobą nie reprezentuje bo tak szybko zaszła w ciążę)

Gość czterdziestoletnia mama
Ale wy macie wyobraźnię :D :D :D Może to nie była nienawiść tylko politowanie? Słuchając takich refleksji trudno was nie traktować jak młode siksy. I nie chodzi o młodzieńczość somy ale infantylną psyche...

Gość gość
Stara baba się odezwała. Nie robiłam tam nic infantylnego. Zachowywałam się jak inne.

Gość gość
Mnie za to bierze politowanie i smiech jak widze starszą panią z roczniakiem. Nagle im sie "instynkt obudzil", a pozniej sie dziwią, ze rodzą lewe dzieciaki z autyzmem i innymi wadami genetycznymi. Nie dla psa kiełbasa juz w pewnym wieku. Raz taka starsza babka siedziała ( 45 lat miala) z 2 latkiem w piaskownicy, podeszły do niego moje blizniaki i zabierajac ich stwierdzilam, ze ma ladnego wnuczka. Sie okazało, że to jej syn :D nie wytrzymałam i padłam ze smiechu :D

Gość gość
dziś pewnie wystarczyło, ze się odezwalaś...głupia babo

Gość gość
Kobieta kobiecie musi dowalic. Brawo! Może nie jesteś pępekiem świata i nikt na ciebie nie patrzyl tak, bo akurat jesteś młoda matka? :/

Gość gość
he he, baby małoletnie, naprawdę wam sie wydaje, ze zaprzątacie czyjąś uwagę??? kurde co za debilki.

Gość gość
Może coś głupiego powiedziałaś i dlatego inne mamy tak na Ciebie spojrzały?

Gość gość
dziś zwłaszcza jak młody wiek jest jedyną "wartością", którą się mogą pochwalić...rodzenie dzieci w takim stanie umysłu to doprawdy sport ekstremalny

Gość gość
A czym jest rodzenie dzieci w wieku podeszłym, gdy kolezanki corka ma starsze dzieci od dzieci tego babola? :D Nagle sie biedulka obudzila, ze dzidziutka potrzebuje, zeby na starosc sama nie zostac i zatruwac zycie synowi i synowej? :D

Gość gość
gość dziś A czym jest rodzenie dzieci w wieku podeszłym, gdy kolezanki corka ma starsze dzieci od dzieci tego babola? smiech.gif xx To swiadczy jedynie, ze kolezanka córki młodo dała sobie zalac forme :P " Wiek podeszly " poczeka i na ciebie kochaniutka :D Ciekawe czy połozysz sie wtedy do trumny .. Tak tak, starośc nie radośc.. ale MŁODOŚC NIE WIECZOŚC :P

Gość gość
dziś kobiety rodzą dzieci w całym okresie płodnym i to on wyznacza granice a nie normy obowiązujące w wiosce, z której pochodzisz. Niby młoda jesteś a masz mentalność baby z magla (spytaj matkę co to jest to ci wyjaśni).

Gość gość
Autorko.. Te wszystkie matki to wiek wypisany miały flamastrem na czole? Bo tak aktegorycznie twierdzis iz ty ze swoimi 28 latkami byłas najmłodsza mama.. A skoro tak to chyba wciełas sie na jakies zajecia dla dojrzałaych matek ? ;D Skoro takie pr***** w podeszły wieku tam były.. Może to było przyczyna ich spojrzen ? Co robi ta małolata tu ? Pomylila klasy ?

Gość gość
14:46 też jestem 40letnia mamą, ale mamą nastolatek i wiesz co ci powiem? Że to politowanie niczym się nie różni od pogardy. Prawda jest taka, że bardzo mało jest teraz wpadek w wieku 40 lat, czy życie tak się ułożyło, że nie było kandydata na ojca np itp. większość ciąż jest z prostego powodu. Obudziłam się teraz na macierzyństwo, bo zegar tyka, bo jeszcze jestem młoda, bo dziecko mnie odmłodzi. Taaa odmłodzi. Wystarczy poczytać kafe, jak to te starsze matki piszą o odpowiedzialności, o finansach, o dojrzałości etc, jaka ja stara młoda matka jestem super, bo doświadczona życiem, a ty gowniaro, co ty tam wiesz? Masz 20pare lat, życia nie znasz, to wychowasz to swoje dziecko? Tak jak kiedyś dziwnie patrzono na 40latke w ciąży, bo 40latka jeszcze seks uprawia? Tak teraz te same kobiety, dokładnie te same, dziwią się jak można seks uprawiać w wieku lat 20.

Gość gość
Trochę uogólniasz. Nie widzę nic zdrożnego w rodzeniu przez 20 jak i 40 latkę. W czasach gdy normą było kilkanaście ciąż te same kobiety rodziły jako młode i jako dojrzałe matki. Autorka wyraźnie coś tam sobie projektuje, niekoniecznie zgodnego z rzeczywistością. Czasem na kogoś patrzę w tramwaju nie dlatego "że" tylko z powodu prozaicznego - gdzieś muszę, a że twarz już niemłoda to coś tam sobie można odczytać co niekoniecznie musi mieć cokolwiek wspólnego z punktem, w który mam wbity wzrok.

Gość gość
Może to nie ma nic wspólnego z macierzyństwem, tylko zwykła kobieca zawiść, z jaką starzejąca się kobieta patrzy na młodsze i ładniejsze od siebie. Tylko tyle i aż tyle.

Gość gość
17:31 o odpowiedzialności, o finansach, o dojrzałości etc x to piszą głównie bezdzietne z wyboru trzydziestoparolatki...

Gość gość
dziś właśnie to sugeruje autorka a przecież to mogą być tylko jej nie-pobożne życzenia. ps. młodsza nie zawsze znaczy ładniejsza, jestem starsza a przecież z wieloma młodszymi nie zamieniłabym się ani na figurę ani na wiele innych rzeczy. Może energii brakuje ale ja wcale nie miałam jej więcej w wieku lat 20-stu

Gość gość
Tu autorka. Owszem, jestem bardzo ładna i to może dlatego. A jakie zajęcia dla starych? Nie ma takiego rozróżnienia. Jakbyś miała dzieci, które robią Jeszce coś innego prócz oglądania tv to orientowalabys się. Poza tym, jeśli dla ciebie 28latka to siksa to ja nie mam pytań. Wiadomo że twój iloraz inteligencji to dwucyfrowa liczba, if you know what I mean

Gość gość
dziś twój iloraz inteligencji nie pozwala spostrzec, że rozmawiasz z kilkoma a nie jedną osobą... jeśli jesteś równie ładna jak mądra, to doprawdy nie ma czego zazdrościć... a za 12 lat będziesz już starą, brzydką babą :D wiem, wiem teraz to dla ciebie cała wieczność

Gość gość
A co to za roznica ze za iles tam lat bedzie miala 40 lat? teraz ma tyle i to teraz te stare p***y są podłe dla niej

Gość gość
18:32 Nic dodać, nic ująć.