Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o tych imionach? Ignacy i Dorota

Polecane posty

Gość gość

Co sądzicie o imionach Ignacy i Dorota? Moim zdaniem to piękne, mocne imiona, które obecnie nie są oklepane jak Julki czy Antki. Dorota była popularna w latach 70., obecnie jest w zaniku. Historia zna kilku wielkich Ignacych. Poza tym te imiona ładnie się zdrabniają i pasują do lud******ażdym wieku.

Gość gość
Nie wiem czemu wykropkowało, ale miało być "i pasują do lud******ażdym wieku".

Gość gość
Ładne. Ja lubię też Irena

Gość gość
Dorota to brzydkie twarde imię a Ignacy tez mi sie nie podoba mimo ze lubie stare imiona.

Gość gość
Dorota miała na imię moja kochana mama,nie raz mysle czy jeśli będę miała córkę to czy nie nazwać ja tak po mamie

Gość gość
Mam na imie Dorota, :D rot to po ukrainsku - buzia. Do to poprostu -do. W tlumaczeniu -dorota to - do buzi. Najcudowniejsze w tym wszystkim jest to ze moj dziadek pochodzil z terenow dzisiejszej ukrainy, wiec w domysle wiedzial. Za kazdym razem jak o tym pomysle usmiechamsie w duszy, a samo odkrycie okupione bylo smiechem. Chociaz gdy ktos chodzi za mna i spiewa - Ta Dorotka...- kiedys doprowadzalo mnie do szalu, jak i wszelkie zdrobnienia, a Dorka to juz hard. Po trzydziesce przywyklam.

Gość gość
Dorotka ładnie

Dorota, Dorcia, Dorotka. Super! Corka nie powstydzi sie i na pewno bedzie wyjatkowa na tle Amelek, Emilek, Antosi, Hani i kilku innych non stop powtarzajacych sie bezmyslnie imion.

Gość gość
Dorotka piękne imię i faktycznie zapomniane, teraz ludzie wolą miękkie imiona z końcówką "lia" Igancy dla mnie najgororsze imię męskie, Ignaś ładnie i słodko ale później ten Ignac mnie odrzuca

Gość gość
imiona ok