Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja_Dyzio

pomnik 'smoleński' w Warszawie, ile jest tych trepów ?

Polecane posty

Gość ja_Dyzio

słowo 'treppen' prawdopodobnie pochodzi z języka niemieckiego, naliczyłem tych 'treppen' 18 szt. ale tylko na podstawie fotografii i mogę się mylić, ale moim zdaniem tych 'treppen' na pomniku powinno być 96 ! moim skromnym zdaniem spore niedopatrzenie, jak uważacie ?

Gość gość
Od samego poczatku też tak twierdzę Poza tym uważam ze co odważniejsi (czytaj napruci chojracy) będą na to włazić :D

Gość gość
Nawet jeśli ludzie tego nie będą próbować obalić to pomnik po kilku latach sam zacznie sie rozlatywać, przez zaciekającą w spoiny schodków wodę deszczową i mrozy to rozsadzą, tak jak eksplozje rozsadzily mózg Maciera

Gość gość
hejka Dyziu co mnie nie zaprosiłeś na kawkę ?

Gość gość
A te 18 trepów to może ku czci tylko swoich czyli PiSarzy

Gość gość
Boże kochany, ludzie skąd w was tyle nienawiści? W Budapeszcie ofiary katastrofy mają pomnik i nikomu to nie przeszkadza, więc czemu w Polsce nie może taki powstać? Co jest z wami nie tak? Czemu tak bardzo nienawidzicie? Co wam ten prezydent Kaczyński takiego zrobił? Ludzie, to był prezydent Polski, który zginął wraz ze znaczną częścią elit intelektualnych Polski. Zginęli ludzie ze wszystkich opcji politycznych, o przeróżnych poglądach, lewicowcy i prawicowcy, ateiści i katolicy. Ludzie nauczcie się szanować ludzi zmarłych, nie ulegajcie propagandzie nienawiści. :o

Gość ja_Dyzio
nawaleni będą wchodzić i na samej górze pomnika będą cudować i się wygłupiać, poza tym jest pewne, że graficiarze już się szykują do ataku ale odnośnie wysokości pomnika to : - budując schody, każdy budowlaniec wie o tym doskonale, że najbardziej 'wygodna' wysokość 'trepa' wynosi 15-16 cm. , zatem przeliczmy , 0,15 x 18 treppen = 2,7 m a jeszcze dochodzi tak zwany 'podstopień' , czyli wysokość pomnika oceniam na ok. 4 metry wysokości , amatorzy przygód z całej Polski przyjadą aby SKOCZYĆ ! a nie chce mi się liczyć takiego pomnika z wysokością 96 treppen , zapewne szpitale by były pełne kalek ale wysokość 4 metry wystarczy aby SKOCZYĆ i kaleką zostać, kto ma płacić za SKOK kaleków i samobójców ?

Gość gość
No właśnie dlaczego nie może powstać LEGALNIE? To jest samowola budowlana

Gość ja_Dyzio
gość dziś Boże kochany, ludzie skąd w was tyle nienawiści? xx fajna dziewczyno , mnie chodzi tylko o to aby ten 'pomnik' był bezpieczny dla ludzi , niech będzie bezpieczny ale obawiam się, że ten pomnik to będzie 'salon samobójców' i kalek , szkoda że tego NIKT nie przewidział !

Gość ja_Dyzio
czy z tego pomnika będą zjeżdżać dzieciaki na rolkach, rowerach, deskach itd. w dół ? sprawa jest pewna i oczywista !

Gość ja_Dyzio
mimo wszystko NAMAWIAM , NIE 'otwierajcie' jutro tego POMNIKA jako TREPPEN, JAK WIADOMO BYŁY I SĄ koszty poniesione ale otwierając ten POMNIK w takim stanie jak jest przybędzie w Polsce kilka tysięcy KALEK , zróbcie ten pomnik podobny do 'węgierskiego' !

Gość gość
słabo z myśleniem, ilośc stopni nie oznacza ilości ofiar, tylko tyle ilość stopni w dostawianych schodach do samolotu

Gość gość
To dlaczego nie mają kół???????

Gość ja_Dyzio
teraz to już NIE kombinuj ze schodami do samolotu , przejedź się na warszawskie lotnisko i policz ilość treppen , jako schody dostawiane do samolotu , poza tym, w tym wypadku i przypadku PUŁK WOJSKOWY na warszawskim lotnisku wojskowym NIE posiadał tak zwanego 'rękawa' aby VIP-y wchodziły do samolotu Prezydenta RP rękawem, generalnie uważam, że PROJEKT SCHODÓW jako POMNIK SMOLEŃSKI jest do DUUPY, chyba że przez całą dobę przy tych TREPPEN będzie OCHRONA !

Gość gość
Dyzio ośle tu chodzi o podjazd do samolotu

Gość ja_Dyzio
rozumiem doskonale, że inwestorowi, projektantowi, wykonawcy POMNIKA namąciłem teraz w głowach a wszyscy doskonale wiemy, jak wyglądają schody ruchome, które są dostawiane do samolotu na każdym lotnisku aby pasażerowie weszli na pokład samolotu , gdy drzwi w samolocie zostają zamknięte to schody ruchome są odstawiane od samolotu ale mnie 'osła' patentowego bardzo interesuje teraz, w jaki sposób INWESTOR tego pomnika poradzi sobie z bezpieczeństwem aby NIE wchodzili na POMNIK, aby na rolkach nie śmigali ? a być może 24 godziny na dobę należy ustawić karetkę pogotowia i dwa ambulansy oraz obok zbudowa MINI-SZPITAL dla połamanych kręgosłupów ?

Gość gość
Dyzio ośpe patentowy przecież opozycja już dawno zapowiedziała że jak powstanie pomnik, to oni go od razu zniszczą. Więc jak niby i kiedy te dziecią zdążą wjechac tam na deskorolkach? :D

Gość gość
Dyzio ośle patentowy przecież opozycja już dawno zapowiedziała że jak powstanie pomnik, to oni go od razu zniszczą. Więc jak niby i kiedy te dzieci zdążą wjechać tam na deskorolkach? :D

Gość ja_Dyzio
ale żeby znowu nie zostać wyzywany od 'osłów' na forum to mam rozwiązanie , można ten POMNIK podzielić powiedzmy na SZEŚĆ części , oddalonych od siebie o co TRZY metry , czyli 18 TREPPEN można pokroić na SZEŚĆ kawałków i ustawić powiedzmy w KOLE , KAŻDE trzy TREPY będą oddalone co TRZY metry o 45 stopni między sobą, mogę to narysować bez problemu czyli najwyższe trzy trepy a obok trzy najniższe oddalone od siebie o trzy metry i jeżeli znajdzie się 'bohater' aby SKOCZYĆ na rowerze lub na desce to powinien podpisać deklarację, że po urazie kręgosłupa będzie się leczył na własny koszt !

Gość gość
gościu nie mają kół dlatego, że KODziarzom było by je łatwiej ukraść :D

Gość gość
Dyzio ale osioł to kochane zwierzątko, chyba każdy uwielbiał osła ze Shreka wiec to komplement :D

Gość ja_Dyzio
jestem 'happy' , że nareszcie dotarło, uffff, ale ulga , pozdro

Gość gość
to znaczy że idziemy spać, tak? :D

Gość gość
Nie, spiérdalamy do łóżek

Gość ja_Dyzio
gość dziś to znaczy że idziemy spać, tak? smiech.gif xx prawdziwy Polak zawsze czuwa aby Polakowi jakiś wredny 'ptak' nie wykasztanił się na głowę a gdy wredny 'ptak' celowo to zrobi to polska husaria rusza do boju , Polki i Polacy się ciągle kłócą ale gdy jest 'sprawa' Polski to się jednoczą, słowa Polek i Polaków powinien słuchać pan Premier , Prezydent , jesteśmy bardzo mądrym narodem , ale nam ciągle próbuje nasrać na głowę wredny 'ptak' i z tego powodu się cieszy i raduje ale gdy sami dla siebie szykujemy 'obsranie' na głowę to Polak powinien takie 'obsranie' zatrzymać , więc próbuję zatrzymać jako Polak !

Gość gość
no można i tak :D ale do swoich czy nie swoich?

Gość gość
Dyzio nareszcie dobrze gadasz, już nie nazwę Cię osłem, nie a tym temacie :D to Ty jako Polak to zatrzymaj, a ja jako Polka pójdę spać

Gość gość
Pomnik smoleński, który jutro otwierać będą najważniejsze osoby w państwie to plagiat okładki albumu z 2012 r. hardrockowego zespołu z Niemiec, Beyonds the Bridge. Wstyd i smutek

Gość gość
A okładka albumu z 2012 r. hardrockowego zespołu z Niemiec, Beyonds the Bridge, to plagiat podjazdu schodów do samolotów. Wstyd i smutek. Tak idąc twoim "rozumowaniem"

Gość ja_Dyzio
to jeszcze słowo przed snem: - nie znam imienia i nazwiska PROJEKTANTA tego POMNIKA w Warszawie ale tak to widzę, że szyderczo sobie zakpił z tym pomnikiem ze schodami do samolotu , z którego za chwilę ludzie pospadają, gdy wyjdą na samą górę, KTOŚ powinien 'zdrowo' beknąć za taki PROJEKT stworzony zupełnie bez wyobraźni i bez żadnego zabezpieczenia , bez barierek , SYMBOL może się okazać faktyczną tragedią dla spadających ze schodów, Panie Prezesie, proszę jutro NIE odsłaniać tego POMNIKA !