Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak rozumieć całą sytuację?

Polecane posty

Gość gość

Jestem na studiach i wczoraj wieczorem dostałam wiadomości od kilku dziewczyn, że miałam być na jakiejś imprezie i zapytanie czy na niej będę. Zgłupiałam, bo tak naprawdę nikt mnie nigdzie nie zapraszał, widziałam się z grupą wczoraj na zajęciach i nikt nic nie wspomniał. Odpisałam, że nie dotarła do mnie żadna wiadomość o imprezie, przeczytały moją odpowiedź, ale nic mi nie odpisały. Czy zrobiłam z siebie idiotkę? O co mogło chodzić z tym wszystkim?

Gość gość
Czy mam im coś odpisywać? To było naprawdę dziwne, bo w sumie nigdy na imprezy grupowe nie chodziłam i też nie jestem z nimi aż tak zżyta.

Gość gość
napisałaś zbyt oficjalnie mogą uważać że się wywyższasz

Gość gość
Biedny ten kraj, w ktorym studenci sa tak ograniczeni umyslowo, ze maja takie problemy. A moze ty masz dopiero 14 lat? Wtedy ten problem bylby zrozumialy.

Gość gość
Nie mam problemów tylko zapytałam o radę. Jestem bardzo nieśmiała, w grupie zawsze stoję trochę z boku, jestem z nimi głównie na "cześć", a tu nagle dostaję takie wiadomości mimo, że nikt o tym nie wspominał na zajęciach.

Gość gość
Interesują cię te imprezy, chcesz na nie chodzić ? Jak tak to zgłoś się do tych dziewczyn i powiedz żebym cię następnym zaprosiły wcześniej. A tam pewnie nikogo nie było i żeby kimś zapełnić sytuację to napisały do ciebie bo myślały, że co ? zerwiesz się nagle i tam pobiegniesz ? Wcześniej pewnie nie uwzględniały cię na "liście obecności". Jak nie chcesz z nimi imprezować to nie musisz nic robić, odpisałaś dobrze . Kolejne informacje o trwających właśnie imprezach, na które nie raczyli cię wcześniej zaprosić zwyczajnie ignoruj. A następnych zaproszeń już pewnie nie będzie :P i będziesz mieć spokój.

Gość gość
moim zdaniem próbowały cię zaprosić a ty je zbyt chłodno potraktowałaś

Gość gość
To jest tak, że ja mieszkam w innym mieście, a oni mieszkają w większości obok uczelnii i tam wynajmują mieszkania. Jedna dziewczyna ma na dniach urodziny, więc to u niej była impreza, ale od niej osobicie nic nie usłyszałam. Inne dziewczyny napisały do mnie wiadomości jakby były przekonane, że miałam się tam zjawić, a ja odpisałam zgodnie z prawdą, że nie dostałam żadnej informacji. One to przeczytały, ale nic mi nie odpisały. A na imprezie myślę, że była większość naszej grupy, bo jak napisałam oni mieszkają obok siebie.

Gość gość
09:07 No, ale jak zaprosić skoro to nie była nawet ich impreza tylko tamtej dziewczyny? I napisały do mnie o godzinie 21, kiedy wiedzą, że ja mam problem z dojazdem i nawet nie miałam się kiedy przygotować czy coś kupić.

Gość gość
Na urodziny powinien zaprosić jubilat i to z wyprzedzeniem, a nie go znajomi. Nie ważne czy jest studentem, prezydentem czy emerytem. Takie są zasady, dla wszystkich. Na imprezę zaprasza organizator, w tym przypadku gospodarz (najemca) mieszkania. Nie było zaproszenia a wiec nie ma sytuacji. Nie przejmuj się i zignoruj tamtą sprawę. Nie jest ona warta rozmyślań.

Gość gość
Jubilatkę spotkałam wczoraj na zajęciach, normalnie się przywitałam, ale nic nie wspominała. Rozmyślam, bo jestem bardzo zakompleksiona, a ta sytuacja naprawdę mnie boli. Do tego nic mi nie odpowiedziały, nie wiem czy robiły sobie żarty czy co.

Gość gość
Jak myślicie jak się zachować dzisiaj na zajeciach? Nie nie wspominać o całej sytuacji?

Gość gość
Pomoże ktoś? Jak się zachować?