Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dreams_

Drżenie ciała co zrobić?

Polecane posty

Gość dreams_

Witam. Od dłuższego czasu mam problem który jest dla mnie bardzo męczący a mianowicie bardzo się trzęsę w najmniej odpowiednich momentach. Przeważnie jak się spieszę albo nie wiem idę sobie czy nawet gdy siedzę, rozmawiam przez telefon i ogólnie na codzień. Zdarza się to zbyt często i nie mogę nad tym zapanować. Fakt, ze się bardzo denerwuje i stresuje wieloma sytuacjami ale na to również nie mam wpływu :/ jak to pokonac ? Nawet gdy uniosą rękę to mi się trzęsie nie mogę utrzymać jej w powietrzu bez drgań. Proszę o poważne rady, które okażą się pomocne. Czy ktoś spotkał się z czyms takim ? Utrudnia mi to normalne funkcjonowanie..

Gość gość
Bierz magnez.

Gość gość
Nazreć sie magnezu i potasu np aspargin w leczniczej dawce ja duzo trenuje i czasto mam niedobory raz doprowadzilam do tego ze az mialam tiki w oku a rece drżaly mi tak ze nie moglam szklanki przeniesc tydzien bralam do posilku po treningu i wszystko przeszlo

Gość gość
Magnez potas żelazo braki tych mikroelementow powodują takie objawy po tygodniu suplementacji powinno przejsc

Gość gość
Magnez trzeba brać

Gość gość
Niedobór magnezu powoduje zwiększoną pobudliwość nerwowo-mięśniową. Głównym objawem są bolesne skurcze mięśni, które pojawiają się zarówno w spoczynku, jak i podczas wysiłku. Poza skurczami odczuwalne mogą być drżenia mięśni a w skrajnych przypadkach drgawki.

Gość gość
Magnez ale nie jakies gowno w calym zestawie innych witamin gdzie masz 20 mg co jest 10% dziennej dawki tylko sam magnez 200 mg to jest chyba 100% zalecanej dziennej dawki i potas ktos wyzej napisal aspargin to dobry lek

Gość gość
Może masz drżenie samoistne-to taka choroba neurologiczna

Gość gość
ja bym poszła do lekarza rodzinnego, niech ci da skierowania na podstawowe badania, moze są to tylko niedobory magnezu a moze cos powazniejszego, moze masz nerwice, lekarz i badania, powodzenia

Gość gość
Ja bym nie dramatyzowala najpierw bierz magnez na 99,9% to zwykle niedobory odstaw tez kawe jezeli pjesz jak nie przejdzie to idz do lekarza

Gość gość
Magnez i potas pij litr wody dziennie i uprawiaj jakiś sport co lubisz bieganie jazda na rowerze joga zobaczysz jaka poczujesz sie zrelaksowana

Gość gość
Objawy niedoboru magnezu