Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słyszałyście co powiedział ten ginekolog ze Słupska powinno sie mu odebrać upraw

Polecane posty

Gość gość
A ja przez chodzenie do pracy poroniłam i co, mam drugi raz ryzykować?

Gość gość
A jak teraz poronisz przez leżenie w łóżku - to co dalej zrobisz?

Gość gość
wtedy stwierdzi, że to nie to było przyczyną poronienia :)

Gość gość
Ja sie nie wstydze meza przy badaniu ani go nie izoluje,ani nie bralam zadnego L4 robilam w polu przy ziemniakach az wody odeszly, maz natychmiast mnie zawiozl na wielbladzie do szpitala,jechal na nim a ja trzymalam sie ogona i tak szybko bieglam ze zdarzylismy w ciagu 30 min.Pare godzin po porodzie zawinelam Mahomedka w chuste i poszlam grabic siano.Mamy siedmiu zdrowych synow, pracowalam i mezowi robilam dobrze tuz przed i po porodzie, macie wymowke pekniete czy pozszywane krocze a to nie jest zadna przeszkoda a jedynie bol glowy XXI wieku i izolowanie partnera. Bo ja nie jestem zacofana ani nie mamy przed soba zadnych tajemnic.A intymnosc mam z mezem a nie ginekologiem zbokiem

Gość gość
Nie można poronić przez leżenie w łóżku :/ można poronić pomimo oszczędnego trybu życia. Ale moje poronienie było ewidentnie spowodowane pracą i warunkami jakie w niej panują i drugi raz nie zamierzam ryzykować. I g****o mnie obchodzi czyjekolwiek zdanie na ten temat. Kto nie stracił dziecka ten tego nie zrozumie.

Gość gość
do 21:18 to ja, z 21:11 moim zdaniem wlasnie lepiej jest "olać" ciążę do 12-13 tygodnia, niż ją siłę podtrzymywać. natura wie, co robi, czy się pozbywa zarodka, czy nie. i to nie tlyko moej zdanie. to też zdanie mojej kuzynki - ginekolog z Polski, oraz koleżanki - pediatry z Polski. za granicą mieszkam 11 lat, urodzilam tu dziecko 7 lat temu, pracowalam do końca 35. tygodnia ciązy - pierwsze 20 tygodni 30 godizn tygodniowo - praca mieszana, i "biurkowa" i tez wysilek fizyczny był. a od drugiej polowy ciąży 24 godziny (3 dni po osiem). pozdrawiam - aha, a do polskiego PiSolandu wracać nie zamierzma, tu gdzie mieskzma, jest m idobrze. do Polski latam , bo tęsknię za rodziną i znajomymi, nie za krajem jako takim.

Gość gość
21.37 bo jest pewnie aborcja dozwolona. mojego dziecka by pewnie nie bylo w twoim kraju, bo dzięki lekom na podtrzymanie i leżeniu od 6 tc teraz mam cudownego, zdrowego synka. a no i dodam że bylam na L4 i tak - lezałam i nie spacerowałam, bo balam sie nawet do kibla ruszyc

Gość gość
gość dziś Powiedz to mojemu zdrowemu dziecku z ciąży podtrzymywanej od 5 tygodnia. Że się nie powinno urodzić, bo natura wie co robi.

Gość gość
21.37 masz zlasowany mózg zagranicznym myśleniem. Ciekawe czy gadała byś tak, gdybyś sama była w takiej sytuacji. Czyli wg ciebie mój organizm też nie był na tyle silny by utrzymać ciążę do 13 tygodnia? Ciekawe teorie że średniowiecza. Tak się składa, że jedynym problemem był niski poziom progesteronu, a nie wadliwy komórka czy słaby organizm. Bo poziom hormonu nie oznacza od razu, że organizm jest słaby i że trzeba postawić na kobiecie kreskę. Ze ta kobieta nie zasługuje na to by zostać matka. Wystarczy podać duphaston. I gdyby nie ten lek, to nie miałabym ZDROWEGO dziecka. A za granicą jest mniej chorych dzieci, bo tam częściej decydują się na skrobanki chorych płodów.

Gość gość
gość dziś Moja ciaze od 12 tygodnia prowadzila polozna a nie higienistka , robila mi wszelkie badania tak jak lekarz

Gość gość
Nie mówię, że takie dziecko nie powinno było się urodzić - to super, że się urodziło zdrowe!! ale ja jestem przeciwna łykaniu czegokolwiek w ciąży. no może kwas foliowy. i żelazo, jak niski poziom. tyle. niektore Polski łykają tyle "cudów" w ciąży, że ja osobisacie balabym się, że dziecku krzywdę wyrządzam.

Gość gość
21.55 mojemu dziecku też to powiedz, że go nie powinno być, bo natura jest mądrzejsza... Dzięki Bogu moje dziecko ma matkę, która ****ardzo kocha, bo nie pozwoliłaby "olac" własnego dziecka tylko lykala duphaston i leżała pół ciąży. Ale było warto.

Gość gość
To nie łykaj, nikt ci nie każe. Ja dzięki m.in tabletkom na podtrzymanie i zastrzykom w brzuch mam zdrowe dziecko. Mądrzejsza jesteś widzę od mojego lekarza.

Gość gość
22.03 to sobie poczytaj co to jest duphaston a dopiero potem sie wypowiadaj, ze "lykaja" . Mojego dziecka by nie bylo gdyby nie standardy obowiązujace w Polsce a nie jakies zachodnie prawo buszu :o Jestem dumna , że w Polsce jest takie podejscie.

Gość gość
Szukam osób, które chcą sobie w prosty sposób zarobić 500-1500zł przy komputerze bez wychodzenia z domu. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą, wejdź na poniższą stronie, zapisz się, a ja Ci wszystko wytłumaczę i podam szczegóły http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic-88380-40486-96220/

Gość gość
22.03. Mówiłaś już swojemu dziecku "wiesz kochanie, dobrze, że mamusi hormony w ciąży były ok, no jakby nie były, to bym cie uznała za wadliwą komórkę i nie robiła nic, żebyś był z nami, bo jestem przeciwna lekom w ciazy"?

Gość gość
Szukam osób, które chcą sobie w prosty sposób zarobić 500-1500zł przy komputerze bez wychodzenia z domu. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą, wejdź na poniższą stronie i zobacz jakie to proste! http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic-88380-40486-96220/

Gość gość
Jak ktoś nie ma problemu z donoszeniem ciąży to pierdzieli takie głupoty, że w ciąży to tylko kwas foliowy. Ja mam zespół antyfosfolipidowy i mi rację wpływającą na metabolizowanie kwasu foliowego i żeby zajść w ciążę i ją donosić potrzebuję garści leków, w tym także zastrzyków przeciwzakrzepowych. Dzięki walce mojego ginekologa mam dwójkę zdrowych chłopaków (A wcześniej 2 poronienia przed diagnozą). I zwykły kwas foliowy mi szkodzi, muszę brać jego zmetylowaną wersję. Ale pewnie, po co brać coś więcej niż kwas foliowy i żelazo.

Gość gość
Koleżanka zagramaniczna jest mądrzejsza od lekarzy :-D "natura wie co robi " - dziki zachód normalnie. Szamani tam leczą ziołami z lasu, czy jak? A niby Polska zacofana ... ile cudownych dzieci by nie było, gdyby nie nasz pospolity duphaston...

Gość gość
A pomiala by tak mowic? Ty normalna jestes? Kto na takietematy z dziecmi rozmawia ? Rozumiem ze ty juz sie swojemu pochwalilas ze mialas problemu hormonalne ale bylas taka dzielna , plackiem sie polozylas i dupcostam lykalas

Gość gość
22.14 widzę, że takie pojęcie jak jest Ci obce :-D

Gość gość
22.14 widzę, że takie pojęcie jak "sarkazm" jest Ci obce :-D

Gość gość
A moze to nie zachod taki dziki , tylko polki takie marne kobiety do utrzymania ciazy

Gość gość
Mam koleżankę Brytyjkę, mieszka w PL bo jest żoną Polaka i twierdzi, że nasza opieka nad kobietą w ciąży to jest niebo w porównaniu z opieką na wyspach.

Gość gość
Po niebianskiej polskiej opiece podczas ciazy , trafi na piekielna polska porodowke :)

Gość gość
Te "marne polki" mają w sobie więcej SIŁY niż zagraniczne kobiety, które poddają się w walce o dziecko i dają sobie wmówić, że " widoczne chora komórka" albo "słaby organizm". Polskie kobiety mają więcej determinacji by walczyć o to, by zostać matką. Polskie kobiety potrafią wiele poświęcić, aby urodzić dziecko - brać tabletki, leczyć się i leżeć plackiem nawet kilka miesięcy. Więc nie p/ie/rd/ol o marności Polek

Gość gość
Bardzo dobry lekarz!

Gość gość
Już jest dawno po porodzie.

Gość gość
20.36 i 20.38 w Holandii zachęca się poród domowy nie ma groźnych bakterii i wirusów również rodzące czuje się lepiej psychicznie rodzącej w domu przy położnej i mężu. A co do zgonów rodzących to nawet w Polsce nie robi się statystyk bo by były przerażające o zgonach rodzących i noworodków! Często dochodzi do zakażeń podczas rutynowych badań krocza bo rękawiczki chronią tylko ginekologa nie pacjrntkę! Dla obecny partner pilnuje podczas badań cipki by nic nie dotykał w gabinecie potem badał. Prosi mąż o zmianę rękawiczek na czyste!

Gość gość
gość dziś moze dla tych zachodnich kobiet bycie matka nie jest az takim niesamowitym celem , nie jest takim cudem i szcytem do zdobycia , nie a takiej histerii na bycie matka wiec i ciaze traktuje sie na zasadzie , bedzie to bedzie fajnie , bede mama a jak nie bedzie to nie , swiat sie nie zawali, ziemia nie zatrzyma w Polsce podejscie do macierzynstwa jest grubo rozdmuchane kobieta zachodzi w ciaze i klekajcie narody , slonce na niebie w miejscu staje , cud nad cudy bo w ciaze zaszla , matka bedzie i niech nad nia wszyscy skacza i bija poklony