Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sadzanie niemowlaka na kolanach

Polecane posty

Gość gość

Czy mozna tak trzymac 4 mczne dziecko- na kolanach, dziecko twarza do doroslego, trzymane za ramionka? Moja tesciowa tak trzyma mojego synka, nie chce wyjsc na czepialska, dlatego Was pytam,ale serce mi staje jak trzyma go jedna reka a druga wyciera mu buzie.. mowilam jej wystarczy ze w tym momencie on odepchnie sie nozka od jej brzucha i sie wywali do tylu

Gość gość
Nie mozna. W ogóle sadzenie niemowlaka na kolanach, odkładanie go poduchami itp to głupota.

Gość gość
Jeśli nie trzyma Go tak długo to nic się nie stanie. Pewnie tak trzymała swoje dzieci

Gość gość
Jeżeli dziecko samo nie siada, nie powinno się go sadzać - niepotrzebnie wytwarzane są kompresję w kręgosłupie. Paradoksalnie takie sadzanie opóźnia opanowanie tej umiejętności przez dziecko. To samo z chodzeniem.

Gość gość
Eh autorko... Mysle ze tesciowa wie jak trzymac dziecko, zeby go nie upuscic (piszesz ze serce Ci staje...). Juz nie przeginajcie, ze te tesciowe wszystko robia zle. Zwroc tylko uwage zeby go za dlugo nie trzymala z pleckami bez podparcia w takiej pozycji.

Gość gość
Moze jestem przeczulona ale nie raz chciala mi wyrywac dziecko z rak, np na schodach (,,daj ,ja go poniose!,,), a jak go tak sobie sadza na kolanach to ciagle puszcza i trzyma go jedna reka za ramie, jakby maly wierzgnal i odepchnal sie nozka od niej.. na razie nic nie mowie tylko siadam obok w razie czego. Ale moze sie zdarzyc ze sama z nim zostanie

Gość gość
moze powiedz jej mamo kochana nie trzyma go tak mama bo ja sie boje ze mama go upusci. jesteś chyba strasznie niesmiala ze nie powiesz teściowej ze sie boisz jak go tak trzyma.

Gość gość
Trzymalam na kolanach, ale 5mczne dziecko, na krotko i tylko pleckami do mojego ciala. Juz nie przesadzajcie.