Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kierunek studiow wydaje sie wam bardziej przyszlosciowy?

Polecane posty

Gość gość

Optyka i optometria okularowa czy dietetyka?

Gość gość
Badz dietetykiem czy okulista po medycynie. Tylko te studia sa rozwojowe przez to, ze maja rozbudowane specjalizacje. Usiadz na 4 literach i przygotuj sie do tych studiow a z tamtymi dajze sobie spokoj.

Gość gość
nie ma takiej specjalizacji jak dietetyka po medynie, a optyk i okulista to dwa różne zawody. Niestety medycyna może nie wchodzic w gre bo raczej nie można jej połączyc z zarabianiem pieniędzy w miedzy czasie, a ja muszę isc do pracy, wiec raczej myslę o studiach niestacjonarnych

Gość gość
Jak bedziesz sie dobrze uczyc na studiach to mozesz dostac stypendium za nauke i dorabiac na wakacjach. Ludzie, zamiast studiowac najdrozszy kierunek na swiecie wybieracie krotkowzroczne cele. Za chwile okulary bedzie dobieral sprzedawca.

Gość gość
Okulary dobiera optyk, lekarz robi badanie wzroku i je przepisuje, to zupełnie inne zawody. Przecież lekarze nie mają swoich zakłaków optycznych itd. tylko badają wzrok. Chciałabym byc lekarzem, ale to wiele lat nauki i liczenie na pomoc rodziców, a ja nie mogę sobie na to pozwolić. No i opócz studiów, później jest specjalizacja i staż, więc musiałabym liczyć na rodziców do 30 roku zycia co najmniej, a nie wiem czy byłoby ich na to stać żeby mnie tyle czasu utrzymywać, czyli ponad 10 lat.

Gość gość
Także to nie jest takie proste jak się to wydaje. Jestem raczej zdolna, ale studia medyczne, nawet dzienne kosztują kupę kasy.

Gość gość
skoro ordzice cie utrzymywali lat 20 to następ[ne 10 nie powinnno im zrobić różnicy :P

Gość gość
09:32- to ciezki temat, poza tym studiowanie w innym miescie kosztuje wiecej niz kiedy u nich mieszkalam... Dlatego pewnie medycyna odpada.

Gość gość
Myślę, ze optyka i optometria bo dietetykow jest teraz bardzo duzo

Gość phoebe78
Dla mnie przyszlosciowa jest medycyna weterynaryjna. Lekarze weterynarii nie maja problemu ze znalezieniem pracy, jest duzy zakres obowiazkow, jaki moga wykonywac- leczenie zwierzat domowych,hodowlanych, egzotycznych, do tego dochodzi kontrola produktow odzwierzecych czy leczenie chorob odzwierzecych.