Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiedużyWózek

Nieduży, zgrabny wózek głęboki, jaki?

Polecane posty

Gość NiedużyWózek

Witam, poszukuję wózka głębokiego dla swojego pierwszego dziecka, co za tym idzie nie znam się na tym. Przy moim 160 cm i niedużych gabarytach większość wózków jest wielka... Koleżanka ma joolz day, kupila używany i już służy jej dla drugiego dziecka. Faktycznie joolz day jest z zewnątrz nieduży i zgrabny przy czym gondola wciąż dość długa. Ale ta cena.. nie chcę wydać 4500 zł na wózek, moge kupić używany ale najchętniej po jednym dziecku. Czy są inne, podobne wiekościowo wózki ale tańsze? Będę wdzięczna za opinie.

Gość gość
Hej. Noe wiem jaki jest joolz bo to nie moja półka cenowa. Ja mam tutka i jestem zadowolona. Wózek znoszę z 6 piętra.

Gość NiedużyWózek
dzięki za info, spojrzałam na wózki tutka ale niestety wyglądają jak te, które ostatnio oglądałam w sklepie. Widziałam anex sport, adamex i bebetto i wszystkie były tak duże/ wysokie, że koniec budki sięgał mi do brody... spróbowałam poprowadzić taki wózek i był nieporęczny, jakbym prowadziła karete jakąś... Nowy joolz jest poza mojim zasięgiem cenowym, jeśli nie znajdę nic podobnego z nowych ale tańszych to pewnie zdecyduję się na kupno używanego.

Gość gość
Ja kupilam Adamex bo pieknie sie prezentowal. Fakt ze wysoki, ale mial regulowana raczkere. Wiec ok ( mam 158). Tyle ze po 4mcach pekl stelaz, w sumie gondola waska i moj synek w wieku 4mcy juz byl w niej prawie na styk ( wazyl 4kg przy ur i mial 58cm). Wyciagnelam swoj stary Roan po corce ( corka tez byla duza-4200 i 60 cm). Tez ma regulowana raczke. No i wtedy mieszkalismy na wsi i byl to strzal w 10. Jest masywny i na 4 pompowanych kolach, ale przynajmniej moje dzieci spokojnie do pol roku sie miescily w gondoli. Dziwne masz kryteria. Wozek ma byc przede wszystkim wygodny dla dziecka. A mala gondolka posluzy Ci moze 4 miesiace ( zalezy jak duze bedzie dziecko). Gdybym miala ta wiedze co teraz, kupilabym dla syna Jane Nomad- ma swietne opinie. Mieszkam w miescie, wiec bylby ok. Rozwazylabym tez wizki Maxi Cosi ( tez maja swietne opinie). Teraz maly ma ponad rok i kupilam sama spacerowke Jane ale model Carrera. W miescie sprawdza sie swietnie.

Gość gość
Ja polecam xlandera - albo xcite - jesli wersja miejska albo xpulse jesli potrzebujesz czegos mocniejszego na nierówności

Jeśli chcesz niewielki wozek zerknij sobie na Joie mytrax w wersji z gondola. Mały, lekki, niski, poręczny i wystarczający dla dziecka, a do tego ma spacerówke składaną jako jeden element. Cena wózka 2w1 ok. 1900 zł ale nie będziesz musiała wymieniać później spacerówki :)

Gość gość
Nieduży i zgrabny - Stokke Explory :) dla mnie tylko on!

Gość NiedużyWózek
dzięki, patrze właśnie na xlandery i póki co są bliżej mojego typu. Gondola nie musi być duża i masywna z zewnątrz żeby dziecku było wygodnie, a większość wózków jest bardzo rozbudowana całkiem niepotrzebnie. Wole prostą gondolę od spodu niż zaokrągloną a to nie znaczy, że gondola w środku jest mniejsza. Do Gościa 10:51, uwierz, że jak się jest niewysoką, drobną osobą to wielkość wózka staje się ważnym kryterium. To w końcu ja będę go znosić bloku (na szczescie tylko 1 pietro, ale nie ma żadnej wózkowni), ja będę na co dzień wpinać- wypinać i się z nim tarmosić. Mi też musi być z nim wygodnie.

Gość gość
Bugaboo są dobre na niski wzrost ale nowe tez drogie. Ja mam cameleona. Mam tez Jedo Bartatina i ma regulowana rączkę a wózek jest super na spacery, ma fajne zawieszenie ale to starsze modele, są do kupienia używane.

Gość NiedużyWózek
Nie wiem, czy dobrze myślę, ale skoro dziecko ma sie urodzić w połowie sierpnia to gondolę będę używać zimą i potrzebują w niej miejsce na śpiworek? W wózku Joie niestety widze, że gondola ma tylko 72 cm to niestety za mało. Stokke i cameleon są jak joolz ale mają wspólny minus- za drogie ;)

Gość gość
to wszystko od dziecka zalezy. Moj urodzil sie w lipcu i w styczniu jezdzil w spacerówce bo byl długi i sie nie miescił. Kolezanka urodzila w wrzesniu i to samo w styczniu wymiana na spacerówke bo maz jest wielki i dziecko po nim. A z reguły dzieci są wieksze od rodziców. Pozatym patrz tez na spacerówki jesli chcesz wózek 2w1. Moj poprzedni - amelis - gondole mial super a spacerówka taka klitka dziecko bylo poprostu scisniete. Kupilam po dwoch miesiacach 4baby atomic. Teraz jestem w drugiej ciazy i od razu wole wydac wiecej - xlander xcite ale wiem ze spacerówka jest spora kubełkowa (choc niepolozysz dziecka na zupelnie lezaco) ale ma sporo miejsca

Gość gość
Mutsy Igo ma ładną zgrabną gondolę i teleskopowo regulowaną rączkę, do tego cały jest lekki. Tylko to też taka ciut wyższa półka cenowa. Ale jeśli wchodzą w grę używane wózki, to polecam. Zwłaszcza że gondole to z reguły jak nowe wyglądają. No i tak jak wspomniano - Bugaboo dla niskich osób też super!

Gość gość
Zwracam honor, kolezanko hehe. Myslalam, ze chcesz wizek pod swoj wzrost, ze fanaberua taka hehe. Ja mam wozkarnie i w sumie moj wielki Roan bez problem wjezdzal i zjezdzal po schodach. Nie ukrywajmy jednak, ze kazdy wozek bedzie problemem do wniszenia zwlaszcza gdy dziecko bedzie wieksze i niecjodzace jeszcze... Serio spojrz sobie na Jane Nomad, one sa jednymi z najlzejszych wozkow.

Gość gość
Mutsy igo jest zgrabny i lekki. Ja też z metra cięta i prowadzi się to super.

Gość gość
Obecnie użytkuję Joie mytrax 3w 1 , wózek zgrabny, mały , wybrałam go przede wszystkim ze względu na gabaryty. Złożony stelaż plus gondola bez problemu mieści mi się w aucie w bagażniku. Do tego w komplecie fotelik, który rozkłada się do pozycji niemal leżącej, więc na krótki spacer tez można się w nim wybrać. Super się go składa - jednym ruchem. Koszt 3 w 1 około 2,500 tyś. Ale trzeba wziąć pod uwagę: małe wymiary gondoli (moja córka na pewno nie wytrwa w niej do 6 miesiąca), super prowadzi się go po równej powierzchni, na parkowych alejkach czy osiedlowych nierównościach już gorzej. W opcji z gondolą dostęp do kosza jest dość utrudniony. Ja mam dwa wózki, jeden po starszym synu, z dużymi kołami, gondolą, super amortyzacją i i tego częściej używam. Wracając do Joie, jeszcze jedna rzecz na plus. Mieszkam na 4 piętrze, bez windy,za to mam wózkownię i w gondoli z Joie, która jest bardzo lekka, znoszę córkę na dól i np. przekładam do większego wózka. Pod tym względem super. Fotelik z kolei jest ciężki i masywny (i taki ma być), więc znosić codziennie małą miałabym problem. Długo zastanawiałam się nad wyborem i jestem zadowolona, ale jak zaznaczyłam, na chwilę obecną więcej korzystam ze starego wózka (Bebecar ).

Gość gość
A moze Coletto florino classic? Ja mam i corka ciagle jeszcze sie w niej mieści w gondoli mam na mysli a ma 10 miesiecy, wazy 11kg i 83cm:D jeszcze uzywamy gondoli ze wzgledu na pogode. Czekam az bedzie ciepło bo spacerowka za budowana az tak nie jest:)

Gość gość
Ja kupilam sobie Caretero compass. To jest gleboki i spacerowka w jednym przy czym obie wersje robi sie z jednej czesci. Jest dosyc lekki bo caly z kolami i stelazem wazy okolo 11 kg. Zaplacilam za niego okolo 580 zl.

Gość gość
Caretero mialam mozliwosc obejrzec u szwagierki i nie podoba mi sie.

Gość gość
Chyba nie jest nieduży (choć wydaje mi się, że wąski) i na pewno nie jast lekki ale nie znam bardziej komfortowej gondoli niż ma Emmaljunga...zwłaszcza nowe Edge duo (z moskitierą i daszkiem przeciwsłonecznymchowanym w budce oraz termoregulacją i funkcją kołyski). Nowe wózki kosztują ponad 4000-4500zł ale z powodzeniem możesz kupić używany za 1/4 ceny, nadal będzie wyglądał i prowadził się jak nowy...

Gość NiedużyWózek
dzięki za wszystkie opinie. Coletto jest właśnie w stylu adamexu czyli duży i masywny i z tego co przeczytałam ciężki. Joie- niestety za krótka gondola jak na wożenie dziecka zimą. Z tego co widzę to jednak pozostaje kupno używanego, ale teraz rozglądam się jeszcze wśród używek stokke i emmaljunga ;)

Gość gość
stokke i emmaljunga :) mam oba, zupełnie niepodobne do siebie i skrajnie różne. Oba kocham, kocham i nie zamieniłabym na żadne inne. W dodatku używane można kupić w dobrj cenie i mało prawdopodobne, że nie będziesz zadowolona o ile oczywiście ostrożnie i dobrze wybierzesz. Emma głęboka super dla niemowlaka - płynie w każdym terenie, w spacerówce rozłożonej prawie na płasko mała śpi po 3 godziny. Stokke spacerówka bardzo wygodna, zwrotna, mała z zadowoleniem patrzy na mnie i otaczający świat...Wygląda bosko...ma tysiąc cudownych aksesoriów (owcza skóra, winter i summer kit, super parasol, śpiwory...) Jeszcze to wszystko puścisz dalej w obieg...

Gość gość
co Ty gadasz że bebetto jest wielki? Dokładnie wczoraj w sklepie widzialam nowa wersje hollanda i sie za zakochalam. Wozek lekki, zwrotny, super amortyzacja, duza buda do ochrony przed sloncem. W sklepie mieli tez quinny, wedlug. mnie ten wózek to porazka. Gondola mala waska plytka. Buda taka ze az smiech bral, czy ona przed czyms chroni? to kawalek jakiejś szmaty zarzuconej na pręty. Mutsy tez mnie nie urzekl, chociaz prowadzi sie super, anex wizualnie jest dla mnie okropny po prostu.

Gość gość
aha, zakupiłam juz niestety inny wozek i nie moge przebolec tego Hollanda, bo teraz z miejsca bym. go kupila

Gość LadyMaya
Ja mam wózek z anex'a i jestem bardzo z niego zadowolona. Poręczny, zgrabny a przy tym wygodny i bezpieczny dla maluszka a dla mnie komfortowy w prowadzeniu.

Gość gość
Taczka

Gość gość
Quinny moood

Gość gość
no anex na pewno nie jest poreczny.

Gość Elissska
Ja mam anex i jestem z niego bardzo zadowolona. Seria discovery od razu wpadła mi w oko a sam wózek jest zgrabny, praktyczny i dobrze się prowadzi.

Gość Natka112
Też mam Anex Discovery, jest bardzo wygodny, to prawda :) Poza tym trzeba przyznać, że prezentuje się rewelacyjnie :)