Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy dziecko straciło przytomność po szczepieniu

Polecane posty

Gość gość

Witam Was, dwa dni temu szczepiłam mojego syna 4 letniego, po badaniach był- więc w 100 procentach zdrowy, a po szczepieniu zdarzyło się coś dziwnego, wyszliśmy z gabinetu, jeszcze na chwilkę usiadłam, by zadzwonić do męża i syn gdzieś tak 10 minut po szczepionce upadł, po prostu stracił przytomność. Trwało to kilka minut, przyleciały pielęgniarki, syn wstał, nic mu nie było po tej utracie przytomności, teraz również dobrze się czuje mimo odczynu zapalnego w miejscu wkłucia. Pielęgniarki i lekarz powiedzieli, ze p[o prostu moze mały przeżywał szczepienie i to na tle nerwowym tak po szczepieniu zareagował. Czy spotkaliście się z podobną reakcją po szczepieniu dziecka?

Gość gość
Ja byłam dorosła, miałam szczepionkę przeciw błonicy i tężcowi i też straciłam przytomność chwilę po szczepieniu. A pielęgniarka mówiła, że po tej szepionce to się bardzo często im zdarzało... Więc ciekawe co w niej było....

Gość gość
Do ksiazeczki i karty powinien zostac wpisany nop i zgloszony do sanepidu. Powazne powiklania zdarzaja sie czesto ale o tym sie nie mowi. Musisz bardzo uwazac na kolejne szczepienia bo moze byc jeszcze gorzej, o ile w ogole odważysz sie szczepić.

Gość gość
Dopilnuj żeby lekarz wpisał nop bo nie chcą wpisywać wmawiając, ze to nie po szczepieniu. Nie wiadomo czy nie będzie jakis dalszych konsekwencji w najbliższym czasie. Nikt ci nie zagwarantuje, ze następne szczepienie nie skończy się zatrzymaniem akcji serca lub padaczką. Doczytaj sobie ulotki, producenci o tym informują.