Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odkrylam sposob na nawracjace infekcje pochwy

Polecane posty

Gość gość

Miam ciagle nawracające infekcje pochwy, cigle latałam po lekarzach , ciagle leki, globulki i fura kasy wydana na to wszytsko. Do mycia tych rejonow uzywalam plynu do hig intymnej :O I to byl moj najwiekszy blad. Kiedy to bedac juz na koncowce okresu zauwazylam znajome mi objawy (swedzenie pieczeni i bol) zasiadlam na net i tam wyczytalam cudowne wlasciwosci octu jablkowego. Chdzi o to zeby sie roztworem tego octu podmywac ( pol litra wody zmieszac z 2 lyzkami octu jablkowego 5-6%) Do hig intymnej terz uzywam WYLACZNIE cieplej wody i na koncu podmywam sie tym wlasnie roztworem z octu jabl + wody. Dziala wysmienicie. Od dluzszego czasu nie zlapalam zadnej infekcji, nic mnie nie swedzi nie piecze. Polecam dziewczyny.

Gość gość
Adolf Kudlinski na YT tez o tym pisze :)

Gość gość
Poczytajcie o leczeniu octeniseptem. Można do niego nawet kupić specjalna końcówkę do irygacji. Ale wystarczy zwykła strzykawka. Ja już 3mies mam spokój, a też biegalam po lekarzach ciągle i infekcje nawracaly.

Gość gość
Ktos praktykowal powyzsze sposoby?

Gość gość
Od razu piszę nikomu nie polecam mojej metody. Ja byłam już zdesperowana bo nic nie pomagało. Miałam wieczne infekcje. Partner leczył się ze mną. Zmiana diety, żeby usunąć w ogóle grzyba z organizmu. W skrócie nie jem słodyczy, przetworzonej żywności. Antybiotyków w postaci tabletek, globulek itd. nabrałam co nie miara. Robione dokładane badania i nic nie pomagało. W ciąży wylądowałam nawet na patologii ciąży na tydzień w szpitalu. W sumie ktoś powie błaha sprawa, ale ginekolog nie mógł mnie wyleczyć. W szpitalu dostałam dożylnie. Po porodzie żadnej poprawy. Próbowałam też naturalnych sposobów typu właśnie ocet, zioła. Była lekka poprawa ale infekcje były nadal. Octenisept u mnie w ogóle nie zadziałał. U mnie zadziałał czosnek. Na forach jest mnóstwo opisów jak się wkłada. Zrobiłam to kilka razy od tamtej pory 2 lata bez większej infekcji. Nikomu nie polecam tego sposobu bo jest też mnóstwo negatywnych opinii. Piszę bo ja byłam już zdesperowana. U mnie zadziałało rewelacyjnie.

Gość gość
JA TEZ UZYWAM TEGO OCTU Z WODA , REWELACJA.

Gość gość
A w jaki sposób stosujecie ten octanisept? Może ktoś napisac?

Gość gość
A czy ten ocet z wodą do podmywania się zamiast płynu do higieny można zrobić w większej ilości i zamknąć w butelce z pompka? Czy trzeba go robić na bieżącą?

Gość gość
nie myślałam, że moja "głupia" metoda z octeniseptem jest stosowana tez przez kogoś jeszcze :) Ja po prostu psikam atomizerem, chwilę piecze a potem jest ok. Przysżło mi to do głowy, jak podczas urlopu nabawiłam się ohydnej afty w buzi, która nie chciała się wyleczyć. miałam ze sobą octenisept i pomógł. Więc działa na błonę śluzową. Inna moja metoda, którą stosowąłam od wielu lat: Nasiadówki w wodzie z nadmanganianem potasu, następnie dokładnie i głęboko wysmarować się clotrimazolem. Bardzo skuteczne

Gość gość
Octaniseptem to żadna nowość ja robię tak już 8 lat. Kiedy rodzilam w szpitalu pielęgniarka psikala pochwe kobiet

Gość gość
Zastanawiam sie, dlaczego nigdy nie mialam grzybicy i infekcji w tym miejscu a mam juz duzo lat :) Moim zdaniem wymywanie naturalnej flory czymkolwiek nie jest dobre. Do podmywania nigdy mydlo, tylko albo plyn do hig, intymnej, albo sama woda. Czesty seks. Unikanie antybiotykow. Bawelniana , nie ciasna bielizna.Nie gole miejsc intymnych (tak poradzila doswiadczona ginekolog, a spod majtek i tak mi nie wylażą)

Gość gość
Masz częsty seks i tam się nie golisz? A co na to partner? Fajnie, że to akceptuje. Masz przynajmniej spokój z goleniem. Zazdroszczę :)

Gość gość
Kwaśne mleko. Przetrzeć strefę intymną kwaśnym mlekiem. Chyba wszystko co posiada jakąś florę bakteryjną jest rewelacyjne na infekcje. Olej z oregano doustnie. Olejek herbaciany w formie nasiadówek.

Gość gość
gość dziś zapomniałaś napisać, ze seks z jednym partnerem i to w dodatku wiernym. Poza tym, brak antybiotyków jest kwestią kluczową.

Gość gość
dziś od podmywania kwaśnym mlekiem to się można dopiero nabawić infekcji:P mnie gin powiedzilal zebym tego nie robila bo dopiero się nabawię klopotow ( bakterie z kw mleka i te bytujące w pochwie to rozne szczepy)

Gość gość
20:26 no popatrz, a mnie to pomaga rewelacyjnie. Jak ręką odjął. Taaa różne szczepy, a przy antybiotykach jest wskazane pić kwaśne mleko dla uzupełnienia flory bakteryjnej. Kwaśne mleko jest zbyt proste do leczenia. Po co masz iść do gina płacić za wizytę, jak wystarczy przemyć się kwaśnym? Jeszcze dla informacji. W pochwie bytuje ten sam grzyb, co w jelitach.