Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są jakieś problemy przy wpisywaniu w urzedzie ojca jako nieznanego ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to ze jestem w ciąży i chce wpisać ojca jako nieznanego. Czy są z tym jakies problemy ?

Gość gość
Jedynym problemem są urzędniczki które będą się z Ciebie śmiać

Gość gość
Niech sie smieja jak glupie. Lepiej wpisac ojca nieznanego niz jakiegos dupka.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak ojciec nieznany w rubryce ojciec wpisują imię jakie podasz prawdziwe czy wymyślone nie ma znaczenia i to imię będzie wpisane z twoim nazwiskiem .np Marek kowalski jak ty kowalska np. W przyszłości gdy ojciec uzna dziecko i zdecyduje aby nosilo mazwisko ojca będziecie chceli formalnie to uczynić dziecko dostaje nowy akt urodzenia całkowity ten oczywiście pierwszy masz ale on przestanie być ważny.

Gość gość
13:33 Krytyka obcych dla mnie osób, które zobacze raz w życiu mało mnie obchodzi, zwlaszcza, że nie ma w moim wypadku się z czego śmiać, bo nie ma nic śmiesznego w sytuacji kiedy facet zostawia kobieta samą sobie kiedy dowie się, że jest w ciąży. 13:42 Czyli mogę wymyślić co mi sie podoba ?

Gość gość
moze i krytyka Cię mało obchodzi ale to nie zmienia faktu ze przed debilem nogi rozłożyłaś i konsekwencja tego jest to ze twoje dziecko bedzie się wychowywac bez ojca jak to kiedyś powiedziała pieprzę się z chlopcami ale na ojca wybieram mężczyznę

Gość gość
14:10 Wiem, że też jestem winna tej sytuacji, ale czasu już nie cofnę i chcę ponieść konsekwencje swojej głupoty

Gość gość
Tak jedynie imię możesz wymyślić jakie ci się podoba a nazwiska juz nie bo przy imieniu ojca ono może być tylko twoje .

Gość gość
14:26 A mówisz, ze nie ma czegoś takieog jak ojciec nieznany, to więc jak to jest, że słyszy się o takich sytuacjach, gdzie rzeczywiście w dokumentach jest ojciec nieznany ?

Gość gość
Od kilku lat nie ma wpisywania ojciec nieznany . Dla dobra dziecka matka wybiera imie np Piotr + jej nazwisko .

Gość gość
Moja szwagierka wpisała ojca nieznanego tzn imię wpisała takie jakie chciała (Krzysztof) a nazwisko swoje. Ojciec jej dziecka nie jest Polakiem.

Gość gość
Do 14:10 A dlaczego Ty ja wyzywasz? Niech Cię nie obchodzi przed kim rozłożyła nogi martw się przed kim Ty rozkładasz bo też nawet nie wiesz w jakim momencie może Cię kopnąć w dupę bo mu się odwidzi życie z Tobą

Gość gość
gdzie ty widzisz ze ja ktos wyzywa tepa dzido na mnie facet sie moze wypiąć zwisa mi to ale na dziecko nie wypnie się nigdy i czytaj ze zrozumieniem

Gość gość
No raczej określenie rozkładania nóg przed debilem nie było pochlebstwem. A tego nigdy nie wiesz co by było bo sytuację w życiu są rozne, czas znajomości tego nie zmienia tępa dzido :)

Gość gość
to nie wiesz komu d**y dałaś, ale jaj, numer na całego

Gość gość
to się nie d******pkowi, z ciebie jeszcze gorszy d**ek, dawałaś bo widocznie ci się chciało pieprzyć, to moja sunia nie daje każdemu psu, wybiera sobie co ładniejszy

Gość gość
jak ja bym miala wszystko na sytuacje zwalać to bym sie musiala isc już dawno powiesić

Gość gość
Można zostawić puste, ale wtedy dziecko nigdy nie będzie mogło mieć paszportu, czasem urzędniczka wpisuje byle jakie

Gość gość
Nie można zostawić pustego pisałam wyżej imię ojca prawdziwe lub nie i wpisujemy nazwisko matki pracuje w USC pracuje od 10 lat nie ma żadnego Ojciec nieznany nawet gdy on faktycznie jest nieznany nie zostawiamy pustych miejsc .

Gość gość
strasznie to dziwne, myslałam, ze to nielegalne wpisywanie w taki akt fałszywych danych, bo przeciez to fałszywe dane

Gość gość
Wpisz Rohit Khandelwal, na pewno się nie będą śmiać.

Gość gość
Jak się wymyśli jakieś imie, to zastanawia mnie jak wtedy wyrobić dziecku np. paszport, bo jest potrzebna zgoda obydwu rodziców. Co innego jak ojciec jest pozbawiony praw i masz na to papier, wszystko załatwiasz sama.

Gość gość
To nie są fałszywe dane ,na ogół matki podają prawdziwe imiona ojców dzieci bo im nic nie szkodzi a nazwisko dziecko w tym przypadku dostaje matki .To nie są żadne fałszywe dane.

Gość gość
Na całkowitym akcie urodzenia urzędnik pisze że ojciec nie stawił się czym samym dziecko przyjmuje nazwisko matki .Ojciec ma określony czas bez angażowania sądu na zmianę decyzji czyli nadanie dziecku swojego nazwiska .Więc jeżeli matka będzie chciała wyrobić dziecku paszport nie ma żadnego problemu idzie z całkowitym aktem urodzenia gdzie widnieje jej nazwisko ,dziecko otrzymuje paszport.