Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To uczucie, gdy własna teściowa sugeruje ci,że jesteś utrzymanka na wychowawczym

Polecane posty

Gość gość
Dobrze, że masz taką teściową. Bardzo rozsądna kobieta.

Gość gość
Dziecku też będzie źle na taką matkę, bo jak matki wasze pracowały to same jak tu piszecie macie żale, że nie spędzały czasu z wami. Z kolei jakby siedziały w domu to by było, że biedne w szkole nie mogłyście się pochwalić koleżankom gdzie wasza matka pracuje tylko w pogadankach szkolnych o zawodach musiałyście mówić że matka w domu siedzi i wstyd. Byłoby też gadanie w wieku dorosłym, że "matka dnia w swoim życiu nie przepracowała" albo "nie chce być taka jak moja matka wiecznie przy garach". Co by kobieta nie zrobiła to wiecznie źle by wam było. Czy więc sie różnicie od takiej teściowej ?

Gość gość
Autorko, ludzie traktują nas tak, jak sobie na to pozwalamy. Jeżeli ona odważyła się tak ci powiedzieć, to znaczy że uważa cię może sobie na to bez konsekwencji pozwolić. Asertywność i pewność siebie masz do poprawy, bo inaczej teściowa (i nie tylko) będzie ci wchodzić na głowę. Następnym razem odpowiedz jej coś takiego, że ją aż zamuruje ( ale grzecznie). Niech wie, że umiesz się bronić i nie dasz sobie w kasze dmuchać. Np. Dziękuję mamo (czy jak tam się do niej zwracasz), ale sama wiem jaką chcę być matką i żoną. /Dziękuję za uwagę, ale wiem co jest dobre dla mojej rodziny.

Gość gość
"nie generuj ę przychodu, a dostaje od męża płaszcze, buty, biżuterię. " Na co ci to jak ty z domu nigdzie nie wychodzisz

Gość gość
wychodzi, pisała , że bierze nianię jak chce wyjsć. Poza tym ten wpis był słaby.