Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przysłowia których nie lubisz

Polecane posty

Gość gość

Albo według Ciebie nie ma prawdy. Dla mnie 1. Wszystko jest dla ludzi 2. Szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko 3. Gość w dom, Bóg w dom

Gość gość
Glupszemu się ustępuje. Uważam,ze glupszego trzeba zagonic w kąt, bo tam jest jego miejsce. Mądrzy muszą decydować.

Gość gość
"Winny się tłumaczy" G****o prawda, bo często właśnie ten niewinny się tłumaczy jeszcze bardziej, żeby wyjaśnić, że jest niewinny

Gość gość
"pieniądze szczęscia nie dają" najgłupsze przysłowie jakie słyszałam najprawdziwsze " prawdziwych przyjaciół poznaje sie w biedzie

Gość gość
Dzieci i ryby głosu nie mają. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie Każdy jest kowalem swego losu Atak jest najlepszą obroną

Gość gość
jak się baby nie bije to jej wątroba gnije :O a "szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko" jak dla mnie jest bardzo celne

Gość gość
Nie lubię " Dla chcącego nic trudnego" , a takie, które w zasadzie towarzyszy mi ostatnio i oddaje stan mojego ducha i umysłu to powiedzenie: "miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze" .

Gość gość
Ja nienawidzę "jak suka nie da to pies nie wezmie" jest tyle gwałtów na swiecie ze niesamowicie mnie to powiedzenie wkurza.

Gość gość
20:11 zgadzam się w niektórych przypadkach ale są też takie gdzie mama jest szczęśliwa bo myśli tylko o sobie, robi tylko to co dla niej dobrze a dziecko ciągle pod opieką gdzie indziej więc może być nieszczęśliwe. To bardzo uogolnione powiedzenie :) ale to tylko moja opinia :)

Gość gość
W sumie to masz rację, chociaż to powiedzenie kieruje się zazwyczaj do matek - cierpiętnic, które całkowicie poświęcają się dla dzieci same nic z tego nie mając. Potem są smutne, sfrustrowane, poddenerwowane, co odbija się na dzieciach.

Gość gość
Facet bez brzucha chuowo ruha ;-) Gornik zawsze wchodzi najglebiej Czym sie strules tym sie lecz