Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za miesiac komunia corki a ja jeszcze nic nie mam

Polecane posty

Gość gość
Styl pisania pasuje mi jeszcze do matki tej dziewczynki od zespołu downa

Gość gość
Moja znajoma nie miala jeszcze wszystkich wymarzonych mebli do nowego domu i za stol przez dlugie lata sluzyly jej drzwi polozone wlasnie na lawie i przykryte obrusem. Jak sie chce to wszystko mozna rozwiazac.

Gość gość
Ale autorko dostałas w niejednym swoim temacie mnóstwo rad i i tak je olałaś i dalej biadoliłaś,choć dziewczyny poświęcały ci swój czas i chciały pomóc i doradzić.Ciebie i tak żadna rada nie usatysfakcjonuje,chyba ze ci jakas głupia zaproponuje przelanie pieniędzy na konto,albo że ci przywiezie w prezencie talerze(choc jestem pewna że i tak by ci nie pasowały i kręciałbys na nie nosem).Ty potrzebujesz sie wyzalc,a tak naprawdę zadnej rady nie chcesz.

Gość gość
Pamiętam z tamtego tematu, że krzeseł tez nie ma. Stołu brak, krzeseł tez, to na co te 20000 poszło buahahaahaaaaa

Gość gość
wicie dlaczego nie myslalam o zastawie. bo rzadko mamy gosci, ja rodziny nie mam- tak nie mam.a rodzina partnera przyjedza do nas ze 2-3 razy do roku.po za nimi nikt nas nie odwiedza. a mialam talerze ale popekaly. a kase inwestowalam- w zrobienie naszego salonu- nowe panele, meble rolety, musielismy tez zrobic scianke dzialowa by przedzielic nasz duzy pokoj na pol i wydzielic dla corki. corka miala wszystko nowe, meble lozko dodatki tez ok 4000zł poszło. nowe sprzety bo stare ktore podostawalismy za darmo popsuly sie pralka i lodowka. wiadomo jakies drobne rzeczy kupowalam, jak widelce, czy kubki czy szklanki jakies miseczki. a zastawa nie myslalam o niej. o przepraszam kupilam 2 fajne miseczki np. na ziemniaki albo salatke.

Gość gość
Może to ta sama hahaha

Gość gość
to do k***y nędzy kup zastawę z pepco albo luminarca w czym masz problem,nie masz 70 zł?

Gość gość
2 miseczki...kvrwa szaleństwo

Gość gość
bo nie mam miejsca na duzy stol. mam stary ławo stól. a jakis czas temu kupilam maly stoliczek i 4 krzesla do kuchni. salon mam nie duzo i niechcialam robic graciarni.

Gość gość
Autorko dostałaś tyle dobrych rad a ty dalej narzekasz i marudzisz...zresztą o komunii wiedziałaś z 8, 9 lat to mogłaś odkładać miesięcznie po 10 zł to byś nie miała problemu.

Gość gość
jak mialabys wybrac nowa lodowke czy pralke? to co kupilabys nowe talerze?watpie.

Gość gość
Kobieto ile ty masz lat?!! Bladzisz jak dziecko we mgle. Nie masz warunków w domu to zrób w lokalu a nie płaczesz że talerzy nie masz

Gość gość
ale ja nigdzie nie napisalam ze nie mam kasy na ten cel mam odlozone 1500zł mam nadzieje ze sie zmieszcze bo wiecej nie chce ruszac. bardziej mi chodzi o to ze nie lubie na takie cos wydawac kasy. bo zawsze mysle co bym za to miala innego. mi nie ma kto dac jak wam. ja musze liczyc sama na siebie.

Gość gość
na 80 dzieci idacych w tym terminie mamy u nas maks 10 lokali. na wszystkich nie starczy.ja niewiem ludzie chyba 2-3 lata wczesniej lokla zamiawiali. masakra. 1,5 roku temu kolale zarezerwowane an komunie. tylko potem trzeba bylo podac konkretny termin- jakos wpazdzierniku dopiero bylo wiadomo.

Gość gość
Mama dziecku raz w życiu nie zrobi komuni i bo jej szkoda kasy i woli wydać ja dla siebie... Zenada. Normalna matka gdy nie ma co jeść sobie ujmie by dziecku dać.

Gość gość
Ja też nie mam talerzy dla całej rodziny i miejsca przy stole dlatego zamiast kupować 4m stół wolę zrobić w restauracji i niczym się nie przejmować. Tak jak ktoś pisał o komuni dziecka wiesz od 9 lat. Skanera jesteś. A sytuacją rodzinną się nie zasłaniaj bo wkurza mnie jak ktoś ma 35 lat i wszystkie niepowodzenia w życiu zrzuca na trudne dzieciństwo czy złą sytuację finansową w domu rodzinnym

Gość gość
Ja też nie mam talerzy dla całej rodziny i miejsca przy stole dlatego zamiast kupować 4m stół wolę zrobić w restauracji i niczym się nie przejmować. Tak jak ktoś pisał o komuni dziecka wiesz od 9 lat. Skanera jesteś. A sytuacją rodzinną się nie zasłaniaj bo wkurza mnie jak ktoś ma 35 lat i wszystkie niepowodzenia w życiu zrzuca na trudne dzieciństwo czy złą sytuację finansową w domu rodzinnym

Gość gość
Na youtube weź przepis na kotlety majonezowe z piersi kurczaka i gulasz wołowy lub karkówkę, do tego sałatka z rukoli z winogronem, ananasowa i z tuńczyka. Sernik dorób, coś tam dokup i git.

Gość gość
A ty się wczoraj urodziłaś że nie wiesz że lokal trzeba z dużym wyprzedzeniem zarezerwować

Gość gość
no i co zwiazku z tym jak i tak nie mialabym kogo zaprosic?

Gość gość
Nie zrobi tych potraw bo nie lubi na takie rzeczy pieniędzy wydawać...

Gość gość
wiem ze trzeba ale nie az tyle wczesniej. ja mialam lokal ale go zamkneli. a jak poszlam sie pytac jakos jesienia 2016. to wszystko na maj 2018 zarezerwowane.

Gość gość
Nie wszyscy cos dostali od rodzicow, ja nie i wrecz odwrotnie rodzice jeszcze do nas wyciagali rece. Przestan uzalac sie nad soba, robisz to w koncu dla swojego dziecka. Zal ci na talerze to podaj zupe w kubkach albo zrob tylko kompot i pomin zupe! Nie rozumiem twierdzenia, ze nie ma ci kto poradzic, bo masz przeciez rodzine partnera, sasiadow, innych rodzicow dzieci idacych do komunii. Otworz sie na ludzi, to cie wespra, pozycza, goscie przywioza ze soba i te nieszczesne sztucce.

Gość gość
A na chrzciny dojechaliście?

Gość gość
no to po co ci talerze skoro nie będzie miał kto z nich jesc?

Gość gość
nikt nie zrozumie osoby takiej jak ja.

Gość gość
nie ma ci kto doradzic?chocby na głupim kafe ci kazdy radzi.ale tobie i tak nic nie pasuje

Gość gość
Autorko zrób rosół, na drugie mięso np. wołowe w sosie, obierz rano ziemniaki i zalej wodą, do tego np. Coleslaw lub gotowane buraczki. Sernik na zimno zamiast tortu, tylko udekoruj galaretkę, do tego kup że 2 rodzaje ciasta (jakiś sernik, makowiec itp.), owoce na stół i ew. lody. Co do zastawy to luminarc jest tani ale nic się z nim nie dzieje. Powodzenia!

Gość gość
dziś no i co zwiazku z tym jak i tak nie mialabym kogo zaprosic? x to po co ci talerze?!