Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie cierpię chodzić spać. Ma ktoś podobnie?

Polecane posty

Gość gość

od jakiegoś czasu nie cierpię chodzić spać, wydaje mi się to straszną stratą czasu, mam jeszcze tyle do zrobienia, chętnie bym posiedziała, porobiła coś konstruktywnego, ale nie, bo zmęczenie bierze górę i trzeba marnować 8 godzin we wyrze. :D zanim uda mi się zasnąć to oczywiście jeszcze myślę o pierdołach, muszę jeszcze leżeć i filozofować, bo jakby inaczej. zazdroszczę geniuszom, np. Leonardo da Vinci mógł spać ok. 3-4h na dobę i nie był zmęczony. jaka oszczędność czasu i życia. :D ma ktoś podobnie?

Gość gość
ale jak śpisz to Ci się przyśni goły męski siusiak dziewico studentko kotku

Gość gość
Ludzie, ktorzy spia pare godzin na dobe i maja energie, to najczesciej chorzy na chad, takze nie wiem czego zazdroscisz

Gość gość
jest też coś takiego jak hipomania, czyli utrzymujący się długo lub cały czas lekko podwyższony nastój, przy niewielkim natęzeniu to powoduje m.in. to, że nie chce się spać. ;) a także np. zwiększa się kreatywność, samoocena itd. więc tak w zasadzie da się znaleźć zalety chad. :D

Gość gość
Ja mam wprost przeciwnie ,uwielbiam spać i nie jestem w ogóle w stanie funkcjonować jak śpię za mało. I nie mam poczucia że tracę życie bo też jest ono zwyczajne

Gość gość
ciekawe co piszecie z tym CHad, miała go moja matka, a mój syn teraz dorosły, tez potrafi spac po 3-4 godziny na dobe, bo twierdzi, ze to strata czasu. Ale dziwnie ten czas spędza. Ma słomiane zapały, do nauki tez, jedna klase kiblował, ledwo zdał maturę. Teraz bierze jakies dorywcze prace od czasu do czasu i siedzi u swojej laski... Sen jest b potrzebny, to regeneracja zdrowia, a nie strata czasu. Bez snu człowiek nic potem nie zrobi efektywnie, wiec to dopiero strata

Gość gość
DO AUTORKI TEMATU: spać cy srać?

Gość gość
no własnie wiem, że potrzebny i nad tym ubolewam trochę. :) szkoda, że sen nie jest tak jakby opcją - że jak się chce to się śpi dla przyjemności, a jak się nie chce/nie ma czasu to nie trzeba. :D kiedyś też tak miałam, że uwielbiałam spać i ciągle też chciało mi się spać, ale było to związane z depresją i po leczeniu mi przeszło. w 2 stronę mi się zmieniło.

Gość gość
Nie zmienia to faktu źe np. 60 letni człowiek przespał 20 lat a 40 był na jawie z tego połowę czyli 20 lat pracował lub źle sie czuł albo chorował .

Gość gość
W jaki sposob i jak dlugo leczylas depresje?