Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Weterynarz głównie od zwierząt egzotycznych gdzie ???

Polecane posty

Gość gość

Poszukuję weterynarza, który specjalizuję się w leczeniu zwierząt egzotycznych. Jestem z okolic Rudy Śląskiej i nie wiem do kogo się z głosić z moim zwierzakiem. Mam w domu legwana zielonego ma na imie Jacek i coś ostatnio jest osowiały i nie chce jeść swoich smakołyków. Trzymam go w profesjonalnym terrarium ale ewidentnie coś z nim nie tak.... Lekarz u którego byłam powiedział mi w prost, że nigdy nie spotkał się z takim pacjentem i , że nie ma doświadczenia.

Gość gość
To jest właśnie minus posiadania takich zwierząt.

Gość gość
Jak chce ci się jechać do Chorzowa to na Gałeczki lub Gwareckiej przyjmują lekarze z doświadczeniem jeżeli chodzi o zwierzęta egzotyczne. Ja normalnie chodzę tam z psem ale widziałem w gabinecie taka informację.

Gość tymonkaaami
Chyba trudno jest znaleźć lekarza weterynarii, który zajmuje sie takimi zwierzakami. Sama dość stereotypowo myslalam o tym zawodzie. Chyba wiekszosc osob kojarzy weterynarza z zajmowaniem sie domowymi zwierzatkami, czy takimi wiejskimi.

Gość gość
Tam właśnie na Gałeczki są tacy specjaliści ja nie mam takiego zwierzaka ale moja znajoma ma takie koty i własnie tam chodzi. Do tego weta warto nawet dojechać.

Gość gośćzosiaa892
hmm, chyba to dosc niszowa specjalizacja wsrod lekarzy weterynarii :) w sumie to nie wiedzialam, ze nawet takimi zwierzatkami sie oni zajmuja. jakby tak blizej przyjrzec sie ich pracy to mają oni naprawde sporo obowiazkow. kiedys czytalam, ze do ich zadan nalezy tez na przyklad kontrolowanie zywnosci odzwierzecej i chorob odzwierzecych

Gość wiwi064
Wydaje mi sie, ze na studiach przyszli lekarze weterynarii na pewno musza nabyc wiedze na temat anatomii i leczenia zwierzat roznych gatunkow, w tym egzotycznych. Ale jesli chodzi o prace to wiadomo, ze kazdy lekarz ma jakas swoja specjalnosc, w ktorej najlepiej sie czuje- u niektorych sa to zwierzeta domowe, u innych hodowlane. Najlepiej bedzie jak podzwonisz do lecznic i przedstawisz swoj przypadek, tak zeby nie jeździc na marne :)