Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam mieć dziecko z mężem, który stracił zainteresowanie seksem

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 32 lata, mąż w tym roku skończy 40. Jesteśmy razem od 11 lat, z czego 9 lat po ślubie. Od początku nie chcieliśmy mieć dziecka i praktycznie dopiero rok temu po śmierci moich rodziców się zdecydowaliśmy. Lekarz zalecił odstawić tabletki anty, zabezpieczać się przez pół roku prezerwatywą, brać kwas foliowy. Od pół roku staramy się o dziecko, ale starania, to za duże słowo, bo skoro mąż ma ochotę na seks góra raz w m-cu, to jak mamy sobie to dziecko zrobić. Mąż na początku był bardzo aktywny seksualnie, ale z wiekiem zaczęło się to zmieniać, najpierw seks był raz w tyg a teraz wymuszony raz w m-cu. Pytałam o to lekarza, to mówił, że przyczyną może być choroba męża (padaczka), a nawet impotencja. W mieścinie, w której mieszkamy nie ma seksuologa, więc nie bardzo wiem, gdzie miałabym męża wysłać. Wczoraj byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa i po USG dopochwowym lekarz stwierdził, że jestem w szczycie owulacji, myślałam, że mąż jakoś zmusi się do seksu, ale nic z tego. Jak widzę jak się zmusza, jak mu się nie chce, to samej mi się odechciewa. Rozmawiamy o tym non stop i mąż twierdzi, że po prostu mu się nie chce. Miesiąc temu wyjechaliśmy na 5 dni urlopu i akurat dostałam okres, w tym momencie nie mamy możliwości wyjechać. Nie mam wielkiego parcia na dziecko, ale skoro się zdecydowaliśmy, to chciałabym je mieć, zwłaszca, że najmłodsza nie jestem

Gość gość
Może on tak naprawdę nie chce tego dziecka i dlatego się wykręca od seksu

Gość gość
U faceta największe zainteresowanie seksem przypada na około 20 lat, potem już jest równia pochyła. Koło 40stki przechodzi kryzys wieku średniego i w tym wieku najbardziej pociągają go kobiety w wieku około 20stki.

Gość gość
Może ma kryzys wieku średniego?

Gość gość
Ktoś wyżej dobrze napisał, możesz go zwyczajnie nie podniecać i seks z tobą nie sprawia mu przyjemności.

Gość gość
Tu Autorka. Twierdzi, że ze mną wszystko jest ok, ani się nie roztyłam, ani włosy mi nie wypadły, nie mam zmarszczek. Jeśli we mnie tkwi problem, to też nie bardzo wiem jak go rozwiązać, bo 20 lat już nie będę miala

Gość gość
Nie chciałabym mieć dziecka z facetem, który nie chce seksu, ale to dlatego, że nie chciałabym mieć takiego faceta. Niestety, ale zakończyłabym związek bez seksu. Mój mąż też ma 40 lat, nie wyobrażam sobie, że nagle straciłby zainteresowanie seksem że mną i zaakceptował to, nie chciał nic z tym robić. Przecież ty jesteś młoda, masz już żyć w celibacie do końca życia? Twój mąż jest egoistą.

Gość gość
A co tu analizować, chcecie mieć dziecko to do roboty. Nam w robieniu dzieci najbardziej pomagał alkohol. Oba poczęcia mocno zakrapiane i nieplanowane. Szkoda czasu na rozkminy, 2 winka i heja!

Gość gość
Jesteś pewna ze nie ma innej kobiety ? 40 lat to nie 70 i w tym wieku facet powinien mieć ochotę ;) jeżeli nie ma innej kobiety to odpuść na parę miesięcy, odmów mu parę razy, zacznij wychodzić np na fitness -niech to on się o Ciebie Stara. Podobno facet który ma wszystko podane na tacy przestaje całkowicie się starać...

Gość gość
Moja znajoma ma ten sam problem. Od roku tak wyglądają jej starania bo mężowi sie nie chce. Różnica jest taka że ona ma 25 lat a jej mąż 31. Najlepsze że jej mąż nie widzi problemu w częstości stosunków tylko w niej że to na pewno ona jest "dziurawa";)

Gość gość
podrzuc mu te tabletki

Gość gość
Mam bardzo podobny problem i myślę o rozwodzie. O dziecku przestałam już myśleć. W każdym razie o dziecku z nim. Gość doprowadza mnie do ciężkiej depresji. Na samą myśl że już do końca życia to ma tak wyglądać to odechciewa mi się żyć.

Gość gość
19:34 No. Mój mi wmawia, że to normalne, że po latach wszyscy tak mają, a gadanie jak to faceci myślą tylko o seksie to bajkopisarstwo i koloryzowanie. Nie musze chyba pisać, że nie wierzę w te brednie skoro koleżanki muszą na stałe stosować antykoncepcje lub sie żalą na mężów że ciągle im sie chce a one po całym dniu opieki nad dziećmi nie mają na nic ochoty. Ciężko słuchać tych żali koleżanek. Bardzo mi wtedy cieżko. Dla jasności. Nie jestem autorką tematu. Napiszę tylko, że mąż bardzo by chciał mieć dziecko, ale jest typem który nie inicjuje seksu dla samego seksu. Czeka tylko na mój znak kiedy mam dni płodne i wtedy się za to zabiera, ale widać po nim, że się zmusza. I to jest koszmar. To znaczy to było w zeszłym roku bo wtedy się staraliśmy. Udało się zajść wtedy w ciąże po 3 miesiącach przy pilnowaniu ścisłym dni płodnych, ale w drugim miesiącu ciąży poroniłam. O nową się już nie starałam. Mam kryzys. Męża już nie chce. On mi wypomina, że odwlekam temat, że przecież mieliśmy sie starać, ale jak sobie pomyślę, że jemu chodzi tylko o to by dziecko mieć to go znienawidziłam. Myślę o odejściu w ogóle

Gość gość
A ja mam porażkę z drugiej strony, mąż chce się seksic codziennie! Jesteśmy 13 lat, mam 35 l, on 37, mamy 3 dzieci a on codziennie kara za mną jak kot z pęcherzem, jak nie mam ochoty to foch ☹️ już mam dosyć tego seksu !!! Chciałabym tak raz w tyg !

Gość gość
20:48 ale widać, że zrobiłaś to specjalnie

Gość gość
Prawdopodobne przyczyny: - leki, które bierze osłabiają libido - zaburzenia hormonalne albo choroba - nie chce dziecka, ale boi ci się o tym powiedzieć - posuwa inną Nikt mi nie powie, że w wieku 40 lat facetowi do tego stopnia zaniknęło libido, ze opędza się od seksu. W tym wieku to faceci raczej wariują i uganiają się za 20 latkami, a nie kapcanieją i z musu uprawiają seks raz na miesiąc. Lekarz powinien przeprowadzić dokładniejsze badania, albo dobrać inne leki. Najpierw trzeba wykluczyć przyczyny zdrowotne, a dopiero potem zająć się się psychiką.

Gość gość
Niestety m to samo ja 35 lat mąż 40 i od 3 lat zero sexu nic... Teraz już mi tak przez to zobojatnaial że wierzcie mi straszenie tego kobiet jak ja które nie mają sexu od męża że ma inną są kpina... Ponieważ mi już on tak obrzydl i w moich oczach on już mężczyzna nie jest więc spoko niech posuwa jak ma gdzie... Mnie z c, asdm też ktoś zacznie... Kij ma zawsze dwa koncr