Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie za pieniądze rodziców

Polecane posty

Gość gość

Od dłuższego czasu rozkminiam czemu jest taki hejt na osoby żyjące za kasę rodziców. Sama jestem jedną z takich. Dostaje co miesiąc alimenty od taty, mieszkam z mamą więc nie mam żadnych wydatków i jak potrzebuje na coś kasy to mama też mi da. Studiuję, mieszkam dość daleko od swojej uczelni, do tego mam zwierzęta, którymi musze się zajmować - zwłaszcza psem, który jest młody, bo nie ma jeszcze roku i wymaga sporej atencji. Jestem zdania, że jak rodzice nie muszą sobie niczego odmiawiać, żeby utrzymać dziecko to nie ma nic złego w tym, że pomagają mu finansowo. Poza tym różne są sytuacje w życiu jak na przykład utrata pracy, niemożność jej znalezienia, itd, więc dla mnie normalne, że wtedy rodzina pomaga.

Gość gość
Po 1 - po co się tłumaczysz?!!! Po 2 - uj im do tego za co kto żyje Po 3 - inni tak się dlatego rzucają że mają o to ból du.py

Gość brokensaaajd89
mysle tak samo jak ty...skad ten hejt. mam 36 lat.nigdy nie pracowałam,nie studiowąłam.mieszkam u rodzicow,zyjemy z ich dwoch emerytur...po co mi praca?... po co ? mam zawsze co jesc,mam wode w kranie,cieple wyro. Szmaty w ciuchlandize kupie za 1 zl.

Gość gość
Nie rozumiem rozterki autorki skoro studiujesz to jest oczywiste że jesteś na utrzymaniu rodziców nic nadzwyczajnego.

Gość gość
Rodzice wieczni nie są, więc 36 latka na garbie to jednak nie jest normalne :-( Autorko-mój tato zawsze mówił, że studia to moja praca, zabranial mi dorabiać nawet, był dumny, że może mi zapewnić dobre warunki :-) to było dawno, studia zajmowaly mi całe dnie. Uważam, że jak rodzice mogą Ci pomóc to spokojnie się ucz, jeszcze się w życiu napracujesz.

póki się uczysz - ok - to jest twoja praca ale później - to dla mnie byłby wstyd, żyć za pieniądze rodziców no, chyba, żeby spali na forsie i już nie wiedzieli, co z nią zrobić ale takich rodzin to nawet 0,1 % nie ma reszta musi sobie odmawiać, czasem większości rzeczy, żeby utrzymać swoje darmozjady zamiast mieć na dobre leki, dobrych lekarzy, sanatoria, podróże, zdrowe jedzenie, pomoc w domu - to nie - trzeba starego chłopa czy babę oprać, obgotować, posprzątać i jeszcze dać na zachcianki dla nich wstyd, że nie umieli wychować, dla "dzieci" wstyd, że żyją na cudzy koszt, niedorajdy życiowe