Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie jakiś fajny pomysł na symboliczny prezent na Komunię?

Polecane posty

Gość gość

Dostaliśmy zaproszenie z mężem, ale nie idziemy (termin mojego porodu ;). Chciałabym jednak kupić jakiś symboliczny prezent dla chłopaka - to jest przyszywany syn brata mojego męża. Biblia ilustrowana dla dzieci chodzi mi po głowie albo Pismo Święte ... Macie jakiś pomysł? Będę wdzięczna za podpowiedź :)

Gość gość
Pismo Święte ale nie ilustrowane tylko eleganckie, takie na całe życie.

Gość gość
Jak nie chcesz żeby was w przyszłości lubił, to Biblia jest strzałem w dziesiątkę.

Gość gość
No tak bo przecież biblia parzy katolików, a komunia jest po to żeby dostać koperty

Gość gość
11:01 Hahaha ... :). Moja sprawa już rozwiązana - teściowa podsunęła pomysł, żebyśmy wrzucili do ich koperty pieniądze i podpisali się na wspólnej kartce - to będzie taka koperta od rodziny bo drugiego brata mojego męża też nie będzie, a teściowa idzie na tą komunię więc będzie reprezentant. No i git. Chłopak też się pewnie bardziej z pieniędzy ucieszy ;).

Gość gość
A ja uważam, ze nie powinno być pieniędzy bo dziecko nic z tego nie zobaczy. Rodzice zgarną i tyle będzie z „prezentu”. Lepiej zamówić długopis z grawerem albo kupić jakaś monetę z tej mennicy czy jak to się tam nazywa. Kasa to najprostsze i najgłupsze rozwiązanie

Gość gość
u mnie gdyby dali corce kase to wydalabym na nia.Na rower- bo juz wyrosla czy nowe rolki bo tez sa za male.Corka jak dostaje kase to zawsze ma dla siebie.Nigdy jej nie zabieram.Ewentulanie jak jej do czegos brakuje to jej dokladam.

Gość gość
Z tą kasą to jest różnie ,zależy jacy są rodzice i jakie jest dziecko.Mój syn dostał kasę po 100 od 4 gości ,Reszta kupiła prezenty reszta to 3 osoby ,my i dziadkowie .Nie zabrałam mu tego on sobie to schował i nie wydawał dopiero potem ja uzbierał na coś ,ale np mojemu chrześniakowi matka zabrała wszystko ja i chrzestny umówiliśmy się że kasy nie dajemy kupujemy rower i Biblię.Moja mama też mi kasy nie zabrała kupiła mi za to złote pierscionki do dzisiaj mam poprzerabiane ale są taka pamiątka.

długo się zastanawiałam nad tym i wpadłam na pomysł czegoś oryginalnego.. znalazłam w sieci skrzynki drewniane z grawerem, zadzwoniłam do producenta i zaproponował mi że mam wysłać mu jaki konkretnie chce wzór, więc podałam mu imię dziecka + data komunii , po 2 dniach otrzymałam przepiękną skrzyneczkę do której dołożyłam do środka zegarek. Kontakt z panem Michałem był bez zarzutu, jeśli szukacie rzetelnej osoby to na prawdę polecam stronę ONLYWOOD!

Gość gość
Drewniana skrzyneczka z grawerem dla kogo, to się z trumną kojarzy.

Gość aneczkalis
To jeśli nie skrzyneczka np. na zegarek to może poduszka z grawerem, pamiątka na długie lata

Gość gość
najgorsze prezenty to nieprzydatne graty typu skrzyneczka z grawerem. Zawsze śmieszy mnie rada, ze na Komunię trzeba koniecznie kupić Biblię. I dziecko ma dostać 5 Biblii? Ciekawa jestem, która z was byłaby zadowolona, gdyby dostała od wszystkich to samo.

Gość gość
moim zdaniem dobry pomysł to ikona. Tylko nie odpustowa, naklejona na deseczce, tylko prawdziwie pisana ikona np anioł stróż. Ja nie jestem zbyt wierząca ale ikony są przepiękne i przepełnione jakimś mistycyzmem

Gość gość
każda tu p******i o bibliach ikonkach skrzyneczkach itp pierdołach bo to tak fajnie być inną niż inni taką oryginalną a jak przychodzi co do czego to kasę w kopercie niesie tak trudno się do tego przyznać ? autorko kup ladną kartkę daj parę złotych chłopczyk nazbiera pewnie pieniędzy i kupi sobie coś fajnego nie musisz przecież dawać wielkiej kasy lepszy pożytek niż jakieś biblie czy inne z d**y prezenty

Gość gość
takie rzeczy są bardzo nudne, lepiej kup mu jakiś voucher. Moja córka dostała od brata lot w tunelu aerodynamicznym speedfly w mirosławicach koło Wrocka. Była przeszczęśliwa :D

Gość gość
Myśle że Biblię dostanie od rodziców chrzestnych:)