Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie w środku cyklu.

Polecane posty

Gość gość

Mam 17lat, miesiączkuję od 5 lat. Od paru miesięcy miesiączki są dosyć regularne, co 33/34 dni. Ostatni okres dostałam 1 kwietnia - trwał do 4 kwietnia. Lekki okres, mało krwi, często było tak że w pochwie krew a na podpasce 3 4 kropelek? A dzisiaj 15 dzień cyklu, z moich obliczeń owulację powinnam mieć jutro/wtorek - a krwawię dzisiaj. Majtki czyste, ale w szyjce krew jest. Jest czym się martwić? Czy to normalne? Dodam, że seksu nigdy nie uprawiałam.

Gość gość
Zdarza się. Jeśli to jest jednorazowa sprawa to raczej nie ma się czym martwić. Jeśli będzie się powtarzać to dobrze jest poradzić się ginekologa. Najczęściej przyczyną są wahania hormonalne, które ma większość kobiet, ale ponieważ może też być poważniejsza przyczyna, warto raz do roku robić usg ginekologiczne.

Gość gość
Przyczyną może też być np. nadżerka, polip - wtedy raczej czułabyś też inne objawy np. pieczenie. Powiem tak: jeśli masz aktualne badania ginekologiczne to poczekaj dwa miesiące i obserwuj cykl. Jeśli nie miałaś nigdy usg i cytologii to zrób (cytologię można i powinno się robić u dziewic). Żeby Cię nie straszyć dodam, że w tak młodym wieku rak to naprawdę rzadkość (zdarza się raczej kobietom ok. 40 r. ż. a im starsza tym częściej), ale lepiej wykluczyć najpoważniejsze przyczyny zanim zacznie się szukać dalej.