Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka123

porody naturalne

Polecane posty

Gość studentka123

Bardzo proszę o Waszą pomoc :) Jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku Rehabilitacji Ruchowej na Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie. Poniższa ankieta dotyczy oceny czynników ryzyka uszkodzenia mięśni krocza w czasie porodu ze szczególnym zwróceniem uwagi na aspekt ruchowy. Jest ona skierowana do kobiet, które są minimum po dwóch porodach fizjologicznych.

Gość gość
Dwa ciężkie porody sn. Waga urodzeniowa w obu przypadkach 4500. Nacięcie przy pierwszym, kilka drobnych pęknięć przy drugim, żadnego innego uszkodzenia, a na pewno żadnego wpływu na jakiś własny aspekt ruchowy. Jeśli chcesz wywołać g****oburzę, to może ci się uda. Ja tylko zaznaczę, że te, u których wystąpiły wymienione przez ciebie komplikacje, nie dostały należnego im cc z powodu zagarnięcia (kupno pod stołem) tychże cc przez te, u których by te komplikacje nie wystąpiły. To są rodzące właśnie duże dzieci, to są rodzące u których zatrzymała się akcja porodowa itd. I one powinny dostać cc. Ale cóż, w puli nie ma, to trzeba jej to dziecko na siłę wypchnąć, lub wyciągnąć próżniowo. Albo temat w celu wywołania g****oburzy, albo szukasz usprawiedliwienia dla własnego cc na życzenie. A wy wszystkie, które będziecie odpisywać mające zmasakrowane pochwy, zastanówcie się, czy czasem nie jesteś w grupie tych olanych przez lekarzy, bo w łapę nie dałyście. Albo zszyte na od/pie/rdol, byle by było.