Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość5

Potrzebuję rady znajomość internetowa

Polecane posty

Gość gość5

Poznałam kogoś przez internet kilka lat temu na jednym z portali społecznościowych. Pisaliśmy codziennie po kilka godzin ujawniając swoje sekrety oraz siebie wspierając w trudnych chwilach. Po roku nasza znajomość urwała się. Traciliśmy kontakt i starałam się jakoś ratować to co zostało po tej znajomości, ale czułam, że to jest tylko jednostronna chęć dlatego powiedziałam kilka słów za dużo i stałam się zaborcza, wymagająca uwagi. W ciągu dwóch lat ciszy między nami próbowałam kilkukrotnie odbudować naszą relację bezskutecznie aż do tego roku. Rozmawiamy ze sobą już od kilku miesięcy. Wyjaśniliśmy sobie pewne rzeczy między innymi przeprosiliśmy się itp., ale wciąż czuję, że czegoś brakuje. Zainteresowania? Niby wymieniamy się wiadomościami i mówimy sobie wiele rzeczy (a przynajmniej ja mam takie wrażenie) ale to na zasadzie 1-3 wiadomości dziennie. Nie wiem czy jest sens by kontynuować tę znajomość. Czuję, że jestem tylko potrzebna gdy ta osoba ma jakiś problem. Zmieniłam się i naprawdę staram się być przy tej osobie mimo odległości i nie robię jej żadnych wyrzutów choć jestem już zmęczona. Gdy pomyślę o naszej znajomości mam mieszane uczucia. Martwię się, że to wszystko moja wina i znowu coś zrobiłam by stracić zainteresowanie tej osoby. Rozumiem, że każdy ma swoje życie, ale gdy na pytanie ''jak minął ci dzień'' odpisuje po 2 dniach a wiem, że jest na internecie to nie wiem co o tym myśleć. Przyzwyczaiłam się, że nigdy nie będę pierwszą osobą dla której odpisze dla tego człowieka. Często czuję negatywne emocje myśląc o naszej ''przyjaźni'' choć zawsze staram się wysłuchać i wesprzeć. Dochodzi jeszcze kwestia tego, że przez kilka miesięcy naszej rozmowy ta osoba nie podjęła żadnej próby by polepszyć nasze warunki rozmów np zaprosić mnie na fb, insta, wymienić się nr telefonu, porozmawiać przez tel, spotkać się. To głupie, wiem, ale myślę o tym coraz częściej. Nie wiem czy powinnam kontynuować tę znajomość, ponieważ jeżeli teraz zrezygnuję wiem, że nie będzie powrotu.

Gość gość
Jeśli się nudzisz i lubisz sobie z kimś pogadać to warto. Jeśli nie to nie warto.

Gość gość
nie narzucaj się mu

Gość gość5
+ Nie narzucam się mu, nic nie mówię na temat nieobecności, staram się zrozumieć, ale gdy widzę, że poświęca mi uwagę tylko wtedy gdy ma problemy i chce z kimś porozmawiać nie wiem co o tym myśleć