Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurier zostawił paczkę na OKNIE

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj czekałam na kuriera DPD, miał być do południa. Akurat byłam przy oknie jak zobaczyłam że podjeżdża ale do sąsiadów, zdziwiłam się że potem podjechał dalej ale pomyślałam sobie że może jakaś pomyłka i jednak nie ma tej paczki dla mnie. Wieczorem spotkałam sąsiadkę która powiedziała mi, że paczka dla mnie leżała u nich na oknie. Oni też byli w domu a mimo to nie zadzwonił do drzwi. Wkurzyłam się bo paczka jest warta 100 zł. Zadzwoniłam dziś do centrali i grzecznie ściemniłam co z moja paczka bo ja jej nie mam. Pan w centrali zadzwonił do kuriera i przekazal informacje ze kurier twierdzi, że paczka była doręczona pod wskazany adres, do rąk własnych adresata. Powiedział że jedyne co może mi dać to nr telefonu do kuriera. Zasugerowal też, że podpis do prawda jest ale na touchpadzie więc w żaden sposób nie zweryfikujemy czy rzeczywiście mój czy podrobiony. Nie lubię sie mscic ale wyprowadziło mnie to z równowagi. Mieliście taka sytuacje? Co dalej można z tym zrobić? Póki co niech się kurier trochę pomartwi o ile go to w ogóle obeszło

Gość gość
dlatego nic nie zamawiam kurierem, tylko paczkomat. Ostatnio zamówiłam produkt, napisałam wyraźnie, że po 16stej bo pracuję. O 13 dzwoni kurier że on zaraz będzie, mówię mu, że mnie nie ma. A on z pretensjami, że nie będzie jeździł po 16 do mnie :O i ze zostawia towar na stacji benzynowej. Musiałam isć z taczką (!)do stacji benzynowej półtora kilometra :O (duża paczka, ogrodnicze rzeczy)

Gość gość
Dlatego ja zawsze korzystam z inposta - oni nigdy mnie nie zawiedli i nigdy nie mialam z nich problemow :) Teraz nawet biore udzial w ich konkursie https://naszczycie.inpost.pl/ bardzo fajne nagrody sa :)

Gość gość
Masakra, to niedopuszczalne! Dzwoń na infolinię i zrób z nimi porządek, tak nie może być, przecież mogło być w niej coś mega cennego. Ja też miałam przygody z różnymi kurierami. Teraz, gdy jakiś sprzedawca chce mi wysłać przesyłkę jakimś kurierem, pytam jaka to firma, jak mi nie odpowiada, sama zamawiam kuriera pod odbiór. Zazwyczaj korzystam wtedy z https://www.sendit.pl/ bo za jego pośrednictwem nadanie przesyłki jest najtańsze.