Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ciężko znaleźć pracę jak ma się dwójkę dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się czy któraś z was szukała nowej pracy po drugim dziecku? Ciężko było znaleźć? Jak sobie poradziliście logistycznie z całym przedsięwzięciem? Czy mieliście pomoc(np. babcia)? Zatrudniacie nianię? Ja z pewnych względów nie będę mogła wrócić do obecnego miejsca zatrudnienia - zmienili mi miejsce wykonywania pracy i teraz jest dla mnie zbyt daleko żeby to się opłacało, więc po macierzyńskim albo przejdę na wychowawczy albo zrezygnuję z pracy.

Gość gość
Ciężko. Jest robota za 800 zł brutto na miesiąc! Na 3 zmiany. W tym kraju posiadanie dzieci to heroizm i szalenstwo.Ja na szczescie stad wyjechalem!

Gość gość
Ja przy trójce znalazłam od ręki. Nikt mnie o ilość dzieci nie pytał. Ja się nie chwaliłam i pracuje do dziś :) Wiadomo, że teraz w pracy wiedzą, ale najpierw trzeba pokazać zaangażowanie i dyspozycyjność, a potem chwalić się ilością potomstwa :P Mam syna 12lat, drugi 10 i córka 3. W tej obecnej firmie pracuje 2lata na wysokim stanowisku i nigdy nie myślałam, że będzie inaczej, bo co? Bo dzieci? :O

Gość gość
Jasne, że tak. Co to ma do rzeczy?

Gość gość
Uważam, że osoba mająca dzieci jest bardziej odpowiedzialna niż taka bez, której nie zawsze zależy i porzuci pracę jak tylko coś jej nie podpasuje :)