Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparłam się i choćbym miała tynk ze ścian jeść nie pójdę robić za minimum

Polecane posty

Gość gość

Nie pójdę! jeszcze gdybym była 19 letnia maturzystka z zerowym doświadczeniem to ok, pół roku można tak popracowac, ale nie z 15 letnim stazem pracy , oni mi proponują albo umowe o pracę i minimum 1510 na ręke (pod stołem ZERO) ,albo zlecenie za 10,47 do ręki. Mielec podkarpackie. Jestem sama z nastolatkiem, wynajmuje, nie wyzyje za huja pana za te ich michę ryżu.

Gość gość
Puscilas się z bad boyem i dobrze ci tak.

Gość florek 11
a ktoś każe ci tu żyć? :D

Gość gość
Trzeba było zostać lekarzem albo informatykiem , Ukrainiec by się że szczęścia zesral, ty miskę ryżu widziałaś , oni świątek piątek niedziela chleb ze smalcem jedzą , albo ich jedzenie ulubione to kasza ze słonina , za dobrze masz

Gość florek 11
ta ukrainiec widział smalec jak świnia niebo :D nie wciskaj ludziom ciemnoty bo ich rozpieszczasz.

Gość gość
Słonina po podstawa ukraińskiej diety , oni jedzą nawet slonine na kanapkach

Gość gość
jasne! każcie kobiecie robić za grosze, jeszcze trzeba do roboty dojechać, ubrać sie , umalować, do fryzjera pójsc, chyba że gdzieś na produkcji czy kuchni gdzie nie ma kontaktu z klientem to kasa na wizerunek odpada. Żadają nienagannego wizerunku, prawa jazdy, własnego auta i daja 1500 zł, przecież to jest zwyczajna komedia. Sami idzdzie robić np do takiej sephory gdzie płacą właśnie minimum, wydajcie na siebie 500 zł /mc bo wizerunek musi być, dojedzcie do tej pracy, opłaćcie kogoś kto odbierze dziecko z przedszkola / szkoły i wyjdzie że pracujecie hobbystycznie.

Gość gość
Jak ktoś ma brzydką mordę to mu żadna kosmetyczka nie pomoże , ludzie nie mają czasem co dzieciom jeść dac a te myślą tylko że na fryzjera nie starczy , niech idzie do fabryki to może chodzić nawet w worku po kartoflach

Gość gość
ala tutaj chodzi o wynagrodzenie nieadekwatne do wymogów , a ty z fabryką wyskakujesz. Nawet w takiej fabryce robotnica powinna dostać co najmniej 2200 do reki, żeby była w stanie samodzielnie wegetować ( tak, wegetowac , bo do egzystencji potrzeba dwa razy tyle, a do zycia x 3), a jak sephora chce modelkę za 1500/mc to może znajdzie, ale tylko młodą znudzoną życiem dziewczynę, którą utrzymuja rodzice i która cała pensje może wydać na ukochane malowidła. Poważnej pracownicy na dłuzej, z profesjonalnym podejściem do klienta nigdy nie znajdzie. I zeby nie było- ludzie wykształąceni, prawnicy, lekarze, informatycy, powinni zarabiac super , a człowiek prosty, ze średnim lub zawodowym tyle żeby móc sie samodzielnie utrzymać i kupić raz na miesiąc ksiażkę lub płytę w empiku.

Gość gość
Zaparłaś się to znaczy? Co zamierzasz zrobić?

Gość gość
Co się tak tej sephory uczepilas , 1500 na kosmetyki ?? Chyba diora albo chanel, normalne kosmetyki średniej półki a nie badziew to 20 -25 złotych , za 1500 da się żyć o ile się nie wydaje na głupoty

Gość gość
Najniższa krajowa to jest w tej chwili jakieś 2100 za pełny etat, mniej nie mogą dać. A z tego potrącą podatek, ZUS, NFZ i inne nieszczęścia to dostanie się na rękę jakieś 1400 zł z groszami. Tak szanują pracownika i nie ma sensu bredzenie co by było gdyby, bo nie ma takiego miejsca na ziemi, gdzie wszyscy są lekarzami, prawnikami i opływają we wszelkie luksusy. Nikt nie musi pracować u kogoś za miskę ryżu, tylko trzeba mieć jakiś pomysł na siebie, coś na franczyzie albo samozatrudnienie

Gość gość
Popisać sobie tylko może. I tak będzie robić za 1500 bo przecież żreć coś musi. Mogła by dawać tyłka za kasę jeszcze ale w tym wieku to sukcesów w prostytucji też nie wróżę.

Gość gość
Przecież na kafe każdą kobieta jest niezależna, stać ją na utrzymanie siebie, dziecka, apartament, limuzynę i wakacje w tropikach, napewno któraś załatwi ci pracę za co najmniej 7 tys.

Gość gość
Niebawem na portalach randkowych nowy anons: "Samotna matka przed 40 szuka prawdziwej miłości by na nowo ułożyć sobie życie, wymagania bezdzietny gentelmen z klasą, z własnym M i dobrą praca który nie chce sexu" :)

Gość gość
Pytacie co bede robiła. A np pójdę raz, dwa razy w tygodniu na pomoc kuchenna na czarno. Będe takze handlowałą ciuchami w necie , jako osoba prywatna. już tak robiłam kilka lat temu i było z tego z 800-1200 zł. Nie stracę tez 500 plus i zasiłku rodzinnego. A pani od sephory pisała o wydawaniu 500 zł na wizerunek, a nie 1500. 500 zł/ mc jeżeli kobieta chce byc powabna to kwota wcale nie wygórowana. Sam dobry fryzjer 300 minimum, dobry podkład 50-100, pędzle - bardzo wazna sprawa musisz miec z wyzszej półki bo te tanie robią smugi i wygląda sie jak klaun. Jasne ze są super kosmetyki za grosze, ale nie wszystkie.

Gość gość
a ja mam średnie wykształcenie, policealne w sumie, 15 lat stazu pracy w dwóch zawodach, w obu kontakt z klientem, nienaganne maniery, miła aparycja, prawo jazdy tez konieczne( no mam) i proponują mi 1510- tyle wynosi minimalna. Dojazd do pracy tylko autem, bo komunikacja słabo rozwinięta, auta nie mam, mogę kupić jakieś sriencento, ale to tez koszta-amortyzacj, paliwo, oc.

Gość gość
Dlaczego nie odzywają się teraz te które w każdym temacie gdy jest minimalny problem z facetem radzą go rzucić i piszą że samotna kobieta ma lepiej i bez problemu da sobie radę.

Gość gość
tak z ciekawości oglądałam ogłoszenia na portalach pracuj pl., olx i podobne i to 1500 to jest na rękę, na podstawie jest więcej, od 2100 + jakieś premie czy prowizja w przypadku pracy z klientem. Np. sekretarka medyczna 2100 na podstawie + premia, doradca klienta w salonie sprzedaży operatora komórkowego 2300 +prowizja, młodszy specjalista d/s turystyki u znanego touroperatora 2800 na podstawie do tego prowizja, bibliotekarz 2500 na podstawie i premia co kwartał czy coś. Recepcjonista w hotelu 2500, dodatek zmianowy i premia, dlaczego nie szukać pracy tam, gdzie znośnie płacą? Jeszcze doradca klienta w Castoramie zarobi lekko 3 tys. albo w autosalonie. Wyrtarczy średnie, cudów nie wymagają, szkolą nowo przyjętych i jeszcze źle?Dużo firm nie podaje w ogłoszeniu co i jak i za ile. A firmy rekruterskie lepiej omijać szerokim łukiem

Gość gość
Miałam takie przeboje z pracą, że książkę by można napisać, albo scenariusz telenoweli o niespełnionych obietnicach pracodawców. Teraz wiem, że nie należy kombinować, tylko umowa na tyle, ile faktycznie zapłaci ☺

Gość gość
Sami widzicie ze tu niektore polaczki majæ nasrane welbie,piszæ ze da sie zyć za 1500zl ,ty gupi huju bo ci mama tata daje żreć,umiesz liczyć to se policz oplataa za mieszkanie za præd za gaz tv tlefon ile ci ćfoku zostaje? Lubisz chodzić w poniemieckich smierdzących ciuchach z ciucholandu? To se dziadu chodz, normalny czlowiek ma tyle zarobić zeby bylo go stac na ubranie jedzenie i lekarza + media oczywiscie dzieci tez jedzą i sie ubierają ale ty gupku niewiesz otym :-P :-D

Gość gość
oo tak te obiecywane podywyżki, płatne godziny w świeta, nocne, premie i procenty od obrotu. Bajki z mchu i paproci. A te 2500 to kochani za 10 h dziennie, nie za 8. Sorry byłam na chyba setce rozmów , wiec nie wmówicie mi że łatwo dostac pracę za wiecej niż minimum na podkarpaciu.Kobiecie. Bo facet sobie pójdzie na tira.wyszkoli sie w tydzień na spawacza, tynkarza i już jak robotny to ma 3-4 tyś.

Gość gość
W końcu równouprawnienie jest, kto kobietom broni iść na kurs spawacza?

Gość gość
Robiłem za 1300, teraz mam ponad 3 na reke i żyje sie fajnie a nie jestem wykształcony trzeba poszukać a znajdziecie, prace mam fajną siedze se i pogadam i tyle

Gość gość
16.39 a ja mam średnie wykształcenie, policealne w sumie, 15 lat stazu pracy w dwóch zawodach, w obu kontakt z klientem, nienaganne maniery, miła aparycja, prawo jazdy tez konieczne( no mam) i proponują mi 1510- tyle wynosi minimalna. xxxx Tos zrobila kariere. Nienaganne maniery i mila aparycja - to podajesz w cv? :-) 15lat doswiadczenia "w kontakcie z klientem", super specjalizacja ;-) "W kontakcie z klientem" to wystarczy praca wakacyjna, a nie 15 lat. Ludzie sie szkola, podnosza kwalifikacje, specjalizuja w czyms. Za co ty chcesz wiecej niz minimalna???

Gość gość
Prawda jest taka że ludzie marudzą a i tak pracują za 1500, dlatego są takie płacę. Mam sklep po sąsiedzku, kobiety tam zarabiały 1200 za niby 8 godz a naprawdę, musiały być 30 min wcześniej i po pracy posprzątać, o umowy się nie mogły doprosić. O podwyżce nie było mowy, wkurzyły się i wszystkie odeszły jednego dnia, gość się nie przejął i zatrudnił nowe tzn zmieniały się co 3 dni, ciągle nowa ekipa, w sklepie burdel, często zamknięty. Po 3 tygodniach wróciła stara ekipa z umowami i 2000 na rękę.

Gość gość
16.36 Pytacie co bede robiła. A np pójdę raz, dwa razy w tygodniu na pomoc kuchenna na czarno. Będe takze handlowałą ciuchami w necie , jako osoba prywatna. już tak robiłam kilka lat temu i było z tego z 800-1200 zł. Nie stracę tez 500 plus i zasiłku rodzinnego. xxxxxx Brzmi jak dobry plan. Jestes myslaca dziewczyna, az dziw ze przez 15lat ciagle jestes na minimalnej. Jesli moge ci doradzic go odkladaj kase, niewazne jak masz malo, w kazdym miesiacu 20%zarobkow na kupke. Jak sie uzbiera kupka pieniedzy, zainwestuj w cos. Na przyklad mozesz kupic cos, co ludzie chca wypozyczac odplatnie i sie oglos z wypozyczaniem np. maszyna do szycia, wozek paletowy, miejsce parkingowe itd. Z takim systemem (20% na inwestycje), z czasem bedzie coraz wiecej mozliwosci inwestycji i zarobkow. Jesli zalezy ci na stabilnosci pracy, to musisz podniesc kwalifikacje - wykorzystaj, ze nie pracujesz na pelny etat i zainteresuj sie kursami w urzedzie pracy i dofinansowaniem na kursy. Jesli odpowiada ci praca dla samej siebie, to moze pomyslisz nad jakims niezaleznym zawodem - nie wiem co cie interesuje i w czym jestes dobra, ale krawcowa czy taksowkarz nie musza sie wyklocac z pracodawca o pensje. No a jesli chcesz pracowac na etat, a nie interesuje cie podnoszenie kwalifikacji lub zdobycie niezaleznego zawodu - to polecam wyjazd za granice. Tam minimalna starcza na godne zycie. Powodzenia.

Gość gość
gość dziś Co się tak tej sephory uczepilas , 1500 na kosmetyki ?? Chyba diora albo chanel, normalne kosmetyki średniej półki a nie badziew to 20 -25 złotych , za 1500 da się żyć o ile się nie wydaje na głupoty x Jakie 1500? , napisałam 500 ogólnie na wizerunek , w tym ubrania i fryzjer. A za 1500 da sie normalnie wegetować, jasne, jak sie wynajmuje pokój ze wspólokatorem :D Żyć to sie może i da ale pod spódnicą mamusi.

Gość gość
18.52 wez ty sie naucz czytać ze zrozumieniem. Ja napisaąłm jakie pracodawcy maja wymogi, a nie co ja zamieszczam w cv. Mam po 7, 5 roku doświadczenia , po 7, 5 roku w klażdym z zawodów. Bo mam dwa, jeden do którego wystarczyło parę kursów, drugi 2 letnie studium. Ktoś napisał, że całe 15 lat robiłam za minimum- prostuję. Absolutnie nie, owszem kiedyś tak, ale potem już nie. W ostaniej firmie zarabiałam 2300 do ręki, niestety chłop sie wkurwił na zusy, skarbówki i wieczne pierd.. urzedasów , firmę sprzedał i wyjechał robić biznes do przyjaznych przedsiebiorcy Czech. I tak jestem od 4 mc bez pracy.

Gość gość
Jak wy chcecie przeżyć za 1500 jak samo wynajem mieszkanie będzie kosztowac z 1200?