Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Iphone 6

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj zauwazyłam, że od iphona odchodzi mi ekran, docisnełam, ekran się zgasił. Telefon reaguję na dzwonek, na ładowarkę, jedynie nie działa wyświetlacz. Co może być tgo przyczyną ? Czy przyyna może tkwić w "stykach " ?

Gość gość
to zależy. jak to ekran pojemnosciowy to musi mieć kontakt z płytka która mierzy potencjał elektryczny

Gość gość
zresztą c***j wie. nie wiem jak wygląda ifone i jak działa. jak mówisz ze sie ekran odkleił to znaczy że jest tam nakładka przyklejona na ekranie odpowiedzialna za "dotyk". musi być jakos zsynchroniizowana z ekranem ewentualnie razem tworzą układ elektryczny. pewenie jakos ją podpieli pod telefon ale prawdopodobnie sama tego nie zrobisz ze względu na rozmiary. widziałem kiedyś taśme do lcd komórki. tam chyba z biliard warstw jest

Gość gość
w moim samsungu na płytce ekranu jest dioda zenera połączona z ze stykami do karty sim. niestety nie posiadam mikroskopu żeby stwerdzić w która mańke blokuje prąd ani wykazu nazw elementów zgodnego z jakims piertolonym unijnym standardem a nawet jakbym posiadał to nie bede kórwa trzy dni szukał w paPIRACH CO JAK SIE NAZYWA WG PEDAŁÓW Z BRUKSELI

Gość gość
TA NOMENKLATURAS JEST CAŁKOWICIE AKOMPATYBILNA ze starą stodsowaną w technologiach uzywanych d produkcji "starego sprzętu jak choćiazby telewizory kineskopowe czy monitory crt. podejrzewam że nie jest to przypadek. zawsze czułem że komórka winna bycx podłaczlna do telewizorów lampowych i starych zielono-białych monitorów. nie przez przypadek wala sie tego tera po smietnikach wiecej niż plastykowych butelek

Gość gość
rodzi sie pytanie co opróþcz chęci zysku motywowało producentów rtv tele pierdele do izolowania starych technologi od nowych. i przychodzi mi do głowy np dekodowanie sygnałów telewizji cyfrowej "telefonem" i rzutowanie efektów na starego kolorowego elektrona

Gość gość
np na "dekodery" dvbt jest założona blokada (ponoc sam minister ja zakładał" któ¶a uniemozliwia podpiecie sie przez złącze hdmi tunera nawet przez adapter z wejściam analogowym vga monitora. nie wiem po c***j minister miesza sie w takie sprawy ale ja go cwela stamtąd wylutuje

Gość gość
minister cyfryzacji i fryzjerstwa modernistycznego. były chyba. oczywiście członek monopolistycznej mafii skorpumpowany urzędnik biorący w łape pape i doope niech se założy blokade na złącze w doopie

Gość gość
ja np nie lubie jakości hd lubie jak mi film troche snieży a od czasu do czasu przez ekran przefruną se jakies kolorowe paski nawet na czarnobiałym ekranie ale akurat złaczem euro podłączam sie do magnetowidu i se m\ koorfa mam ochote podłączyc stary wielki zajmujący pół pokoju i zżerający 50% prądu telewizor kineskopowy albo nawet lampowy z wielka doopa do hdmi i mi żaden minister nie bedzie psuł radości z wrażeń kulturalno estetycznych połaczonych z zajadaniem sie np popcornem z jepanej koorfa patelni a nie mikrofali

Gość gość
a mam tak bo mi sie to kojarzy z dzieciństwem i zmarłym gdy byłem młody ojcem. i nie będę zadnemu cwelowi płacił za wspominanie starego i uczczenie jego pamięci. jak mi przyjdzie jepana ochota to se zorganizuje koorfa nawet miesięcznice i c***j mu koorfie do tego