Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam, które dużo przytyły w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mamy, które dużo przytyły w ciąży czy pamiętacie może, w których tygodniach waga najwięcej wzrosła?? W 1 ciąży przytyłam 23kg, ale to było dawno i już nie pamiętam jak do tego doszło. Teraz pilnuje się bardzo, zaczynam 27tc i mam +5kg. Czy mogę mieć nadzieję, że już nie przytyje tak dużo?

Gość gość
Mało wiesz o życiu. Na kafe wszystkie uprawiają fitness do porodu, tyją po 5 kilo i z porodówki gnają wprost na fitness. Żadna się nie przyzna że się spasła w ciąży :p

Gość gość
Kochanie, każda z nas jest inna - ja do 26 tc nie przytyłam ani grama, teraz jestem w 37 tc i przytyłam do tego czasu 12 kg - to były takie 3 konkretne skoki wagi poprzedzone dużym apetytem. Tak było u mnie. U ciebie może być inaczej.

Gość gość
Mi od początku , takie ssanie miałam że aż z głodu mi się ryczeć chciało nie wiedziałam co jest , aż poszłam po test i się okazało

Gość gość
Autorko ja od samego poczatku bardzo szybko tyłam. Organizm gromadził wode itd. Tylam praktycznie od samego poczatku okolo1 lub 2 kg miesiecznie:p a i tak ostatecznie wyszlo ze przytyłam 23kg nie wiem jak. Taki organizm niestety. I serio pilnowalam sie i tylko pare razy sobie pozwolilam na co nie co. Na szczescie teraz wiem ze to byla wina organizmu a nie moja bo 7 miesiecy po porodzie bez zadnych cwiczen udalo mi sie schudnac do wagi sprzed ciazy:)

Gość gość
zalezy ile wazylas przed ciaza. ja wazylam malo ale sie duzo ruszam tj prawie codziennie cwicze i na razie mam +5kg (przed ciaza mialam 48) w 27tc. Ile przytyje to mam w nosie bo ruszam sie, nie jem slodyczy(przez nawracajace infekcje grzybicze i łzs) i chleba ale niczego wiecej sobie nie odmawiam- jem i smazone mieso, duzo warzyw, owocow, ziemniaki, kasze, placki bez smazenia i niczego wiecej nie zamierzam sobie odmawiac. jak dobije do 60kg to trudno, ciaza to nie jest czas glodzenia sie. moja rada to starac sie nie jesc slodyczy i ruszac w miare mozliwosci, sa specjalne treningi na yt dla kobiet w ciazy i warto z nich skorzystac bo nie tylko spala sie zbedny tluszcz ale i poprawia krazenie, wydolnosc organizmu

Gość gość
a i wiadomo ze ciezko zrezygnowac z zachcianek. ja jadlam naprawde duzo slodyczy bo je uwielbiam ale odkad mnie tak wysypalo na twarzy suchymi, czerwonymi plamami i odkad nie moglam sie uporac z candydoza pochwy to rzucilam slodycze w cholere a teraz jak mnie kusi to przypomne sobie jak moja skora bedzie wygladac po czekoladzie albo ze znowu beda globulki to zapominam o slodyczach

Gość gość
Ale jak to mozliwe w ciazy nie przytyć nic? Nawet do 25 tygodnia załóżmy. Przecież brzuch sam waży, cycki puchną też ważą. Wody płodowe i wszystko co się w brzuszki dzieje. Rozumiem, że po nogach, rękach i reszcie nie widać ale jeśli widać brzuszek to musi być to widać na wadze. Czy jak to jest? ;) Czy np do 20 któregoś tygodnia nie było u Was widać wcale brzucha?

Gość gość
Czyli jednak nie ma reguły. Wiem, że ciąża to nie jest czas głodzenia się i cudowania. Po 1 ciąży te 23 kilo jakoś spadło, ale to było dawno temu. Teraz startowałam ze znacznie większą waga niż wtedy dlatego muszę się pilnować. Nie tyle o wygląd chodzi co o zdrowie. Wyglądem zajmę się jak urodzę ;) Staram się jeść zdrowo i nie objadać, z ruchem jest gorzej, bo mam okropne bóle kręgosłupa. Ale niestety mam ochotę na słodkie, a zwłaszcza teraz jak jest ciepło na lody. No nic zobaczymy jak to dalej pójdzie :)

Gość gość
Ja tylam rownomiernie 2-3kg/mc poczynajac od miesiaca 4. Teraz jestem w 9 i mam 12 na plusie. Ale bylam juz mocno na plusie przed ciaza wiec staram sie pilnowac. W pierwszej ciazy przytylam ponad 20. Nigdy nie zrzucilam :(

Gość gość
Ja przed ciążą się odchudzałam i w ciąży mój organizm oszalał, czułam taki głód jak nigdy, do tego puchłam :-( tyłam ok 1 kg na tydzień. Ostatecznie przytyłam 35 kg. Wstyd. Czułam się strasznie. Choć nawet jak miałam tydzień, że jadłam normalnie to tyłam :-( Po samym szpitalu zeszło 16 kg od razu. Reszta 1.5 roku spadała.