Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak przyjaciół... Depresja

Polecane posty

Gość gość

W czasach szkolnych i po nich było ich trochę. Przysłowie mówi " chcesz stracić przyjaciela - pożycz mu pieniądze" tak zakończyła się jedna. Trzy wyjechały, jedna totalnie urwała kontakt. I to najboleśniejsze, przyjaźń 13 -sto letnia przestała się odzywać, to był ktoś na kim myślałam, że mogę polegać mimo wszystko. Nalegałam na wyjaśnienia, stwierdziła, że przez ostatnie 4 lata miała mnie w d***e, udawała przyjaciółkę, bo nie miałam dla niej wystarczająco czasu. Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba. Dodatkowo powiedziała mi, że nie chce mnie znać i mam się odpier... I zostałam sama. Mam męża dziecko, ale brak odskoczni, nic i nikt poza rodziną. Nie mam nikogo z kim mogę wyjść na drinka, rozerwać się, wygadać czy pochwalić. Zawsze byłam pomocna, miła. Trochę brak mi asertywności, ale kto nie ma wad... Dostałam depresji, lęku społecznego, czekam 3 miesiące na wizytę u psychiatry i będę czekać jeszcze 2. Nie wiem jak to wytrzymam. Mam ochotę zaszyć się w domu, nie widzieć nikogo i nie robić nic. Kurwa... po prostu umrzeć. Nie widzę perspektyw, mam w d***e swoje pasje, jestem w dołku, do tego podejrzenie autyzmu u dziecka. Wszystko mnie przerosło... Musiałam rzucić pracę, która dawała mi perspektywy, obecnie jestem na zmywaku (szczyt marzeń!) . Klepie biedę, a do tego mąż zaczął dziwnie się zachowywać, stroić, częściej wychodzić. Moim największym marzeniem jest tel z poradni o wcześniejszej wizycie. Musiałam się wyżalić, wybaczcie.

Gość gość
,,obecnie jestem na zmywaku (szczyt marzeń!)" ja też pracuje na zmywaku i co? wstydzisz się swojej pracy? z jakiego miasta jesteś ?

Gość gość
Czy się wstydzę? Nie, czuje się trochę gorsza. Widzę przepaść między tym kim chciałam być, a kim jestem. Nie widzę drogi do osiągnięć.

Gość gość
Dość małe, turystyczne miasto na mazurach.

Gość gość
napisz z jakiego miasta jesteś

Gość gość
szkoda ja jestem z Krakowa :( myślałam o jakimś spotkaniu no ale cóż zostaje pisanie na kafe .

Gość gość
Je/bac falszywych "przyjaciol"

Gość gość
Miłoby było. W pracy też wszyscy zdystansowani. Nie należę do osób nieśmiałych, więc kontakty nawiązuje, ale nic większego z nich nie ma. Jebać, jebać. Dość się przejechałam, gdybym jeszcze coś spieprzyła, ale więcej w to włożyłam niż otrzymałam. Bardziej jej ufałam chyba niż mężowi, a tu takie coś....