Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy u was też teściowie wystawiają ołtarzyk swoim dzieciom ?

Polecane posty

Gość gość

a wy macie kiwać głowami i sie uśmiechać mimo, że to bardzo zwykłe są dzieci? Albo żalą się na problemy swoich dzieci i my spowinowaceni musimy dla dobra politycznego kiwać głowami i współczuć, że np. córka teściów po 30-tce jaka biedna, bo została w domu sama na pare miesięcy i musiała trawnik dookoła domu skosić, że nie miał jej kto do roboty zawieść. Ciągłe słuchanie o ich dzieciachL albo pochwały własnych dzieci (te co są samowystarczalne) lub żalenia się o problemach ich dzieci (tych które nie są samowystarczalne). Wtedy czekają na klepanie po plecach jakie to ich problemy są poważne i prawdziwe. A spróbuj tylko powiedzieć coś o sobie to cie spławią w mikrosekundę. Przecież inni są nieważni. Jeśli jakaś uwaga jest poświęcona innym to tylko po to by skrytykować jacy są be.

Gość gość
nie, moi tesciowie maja tak z wnukami.

Gość gość
Taaaak, a już najlepiej było kiedy mój mąż narozrabiał wobec mnie (okłamywał, spotkał się z dziewczynami za moimi plecami, podobno nie na seks, ale kto ich tam wie) to teściowie, wiedząc o wszystkim, się pytali „kiedy przestane się obrażać?”, a jemu mówili „ojej, ona znowu nie daje ci żyć?” :D

Gość gość
Acha i jeszcze jedno. Jak w czasie rozmowy wyjdzie, że ich dzieci zachowają się w taki sposób, że aż cisnełaby się na usta krytyka to oni przyjmują kilka postaw na to: 1. usprawiedliwianie, wybielanie 2. zamiatanie tematu pod dywan, cisza jak makiem zasiał 3. zamienianie złego zachowania w zaletę, przykładowo tekst: "ach zachowała się z charakterem, to jest nasza krew"

Gość gość
Piszę o tym bo kiedyś jak byłam młoda to nie zwracałam uwagi na to. Myślałam, że wszystkie rozmowy z nimi na wszelakie tematy to zjawiska losowe. Dopiero po wielu latach zaczęłam dostrzegać że to jest reguła, a nie żadne zjawiska losowe. I wtedy to dopiero zaczęło mnie drażnić. A ostatnimi laty to już niemiłosiernie. Przykładowo jadę na obiad do nich, bo jak nie pojadę to wszyscy to zinterpretują jako przejaw rozpadu małżeństwa (łącznie z samym mężem, dla którego moja wizyta na obiedzie u teściów jest najświętszym z obowiązków żony), nasłucham sie tych wszystkich głupot, a potem wieczorem do mojej głowy wracają, wypowiedziane zasłyszane zdania jak natrętne muchy i zaczynam się robić okropnie rozdrażniona. Jestem 10 lat po ślubie a 15 lat w związku i im jestem starsza tym bardziej czuję się mentalnym niewolnikiem tej rodziny i mnie to frustruje.

Gość gość
Moja teściowa tak mówi ale o bracie męża. Masakra, zakochana w synku jak małolata. Natomiast mojego męża i nasze dzieci, nie mówiąc o mnie, bo ja nie istnieje, ma gdzieś. Co akurat na dobre nam wyszło, za to synalek to niedorajda życiowa.

Gość gość
Ty to masz problemy, chyba jesteś bezrobotna i się nudzisz, 500+ pozwala nic nie robić, zalosne

Gość gość
Mnie to nie przeszkadza ze tesciowie maja na scianach album rodzinny,nawet fajnie, starszym ludziom pasuje takie muzeum z dziecmi wnukami i dziadkami.rzecz jasna jest i moj maz jako maly bachorek z grzywka

Gość gość
U teściowej mój mąż ma zrobiony przez nią ołtarz. Drugi syn nie.

Gość gość
Teściowa z mojego męża też ma. Jego siostra ma może 1 zdjęcie i wnuk teścia (przyrodni brat meza) ma też 1. Wszystkie inne zdjęcia które dostają od wnuka tamtego idzie do szuflady bo teściowej się nie podobają. Nie mają zdjęcia naszego dziecka w ogóle

Gość gość
11:05 Tu autorka. Nie dostaje 500 plus bo mam tylko jedno dziecko, a bezrobotna już niedługo, bo od przyszłego tygodnia wracam do pracy, więc ty sie odwal, nie o tym jest temat. Ty masz czas odpisywać jak niby pracujesz.

Gość gość
Wy serio rozumujecie ten ołtarzyk aż tak dosłownie ? czy tylko sobie jaja robicie. Nie mowa o zdjęciach rodzinnych tylko o rozmowach przy stole.