Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GBS dodatni a antybiotyk i leczenie

Polecane posty

Gość gość

Czy antybiotyk podawany przy porodzie wyleczył Was z tego paciorkowca? Co zrobić by pozbyć się go po porodzie? Komu się udało?

Gość gość
Słuchaj dostałam antybiotyk i to jeszcze nie z gr. Penicyliny bo jestem uczulona. Pierwsza dawka na 6 h Ale urodziłam 30 minut po antybiotyku. Na szczęście dzieciak zdrowy ma już prawie pół roku a ja rzeczywiście póki co nie mam nawrotu GBS.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź.

Gość gość
Antybiotyk pewnie nietorym pomoze a innym nie,bo to jest jednorazowa dawka. Tyle ze paciorkowca mozesz zaraz zlapac od nowa, nie wiem czy on zagraza kobiecie w jakis sposob? Ja przy pierwszym nie mialam, przy drugim mialam, z dzieckiem bylo ok a u siebie to nawet mi do glowy nie przyszlo zeby skontrolowac:)

Gość gość
Staram się jakoś racjonalnie podejść do tematu: dobrze, że mam wynik, wiem na czym stoję i jaka jest procedura podczas porodu. Nie zmienia to jednak faktu, że dzisiejsza wiadomość o dodatnim GBS była dla mnie dużym i bardzo nieprzjemnym zaskoczeniem. Mocz badam średnio co miesiąc - wszystko za każdym razem ok, a tutaj nagle okazuje się, że mam jakiegoś paciorkowca ...

Gość gość
Przy 1 dziecku miałam, podano mi antybiotyk, przy drugim już nie miałam, odstęp czasu 5 lat między dziecmi