Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy osoby ktore zdradzaja

Polecane posty

Gość gość

sa warte przyjazni? Bardzo dobra znajoma wlasnie mi sie przyznala, ze zdradzala swojego chlopaka, ktorego niby kochala. Tak sobie mysle, ze skoro jest zdolna do takich rzeczy, to mijamy sie z wartosciami i jednak nie jest osoba, z ktora warto sie przyjaznic. Co myslicie?

Gość gość
W takim razie po co w społeczeństwie resocjalizacja.. skoro ktoś raz dopuścił się złego czynu już nie jest godzień, bo nie jest krystalicznie przejrzysty, więc nie zasługuje na bycie człowiekiem..? I kim jesteś ty by oceniać co jest dobre i gdzie przekroczone zostają granice w obcym związku? Nie wiesz dlaczego go zdradziła.. to raz, a dwa łatwo być przyjacielem w szczęściu i dobrobycie, gorzej gdy komuś powinie się noga..;) Ot mi przyjaciółka od siedmiu boleści żygać się chce :O ;)

Gość gość
Albo rzygać* :P

Gość gość
A wlasnie, ze wiem dlaczego. A w resocjalizacje za bardzo nie wierze - albo ktos ma dobre serce albo nie.

Gość gość
Poza tym ja mam przyjaciol, ktorzy wyznaja podobne wartosci - czyli szczerosc, uczciowsc, szacunek w relacjach miedzyludzkich. Nie tylko w zwiazkach, ale w kazdych! I o te przyjaznie bardzo dbam, bo wiem jaki to skarb. A z nia po prostu poczulam, ze nie moge jej ufac. Zblizylysmy sie do siebie, ale po tym czego sie dowiedzialam, nie mam ochoty utrzymywac z nia blizszych kontaktow. Skoro potrafi w perfidny sposob oszukiwac osobe, ktory niby kocha, to do czego jest zdolna z innymi ludzmi?

Gość gość
Też bym się nie przyjaźnił.

Gość gość
gość dziś Nie wiem, ciężko stwierdzić.. w sumie tak, ale to może nie ty powinnaś jej to wybaczyć, a jej chłopak raczej? Przyjaźń jest po to żeby przetrwać razem ciężkie chwile, gdyby było tak, jak warunkujesz sprawę ty, nikt z nikim by się nie przyjaźniłby no, bo każdy osądzałby każdego za winy względem osób trzecich.. Btw co by to było, gdyby tak twoja przyjaciółka choć raz zachowała się niewporządku w stosunku do ciebie? Nigdy byś jej nie wybaczyła.. a to właśnie na tym, przyjaźń polega.. między innymi ;)