Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikka_195

Ząb zatrzymany poziomo

Polecane posty

Chciałam Was zapytac czy ktoś miał taki problem?..Mam miec założony aparat stały ale moja ortodontka sie chyba boi bo mam zatrzymanego kła ktory leży w kości poziomo.Chirurdzy mówią że jego usuwanie moze uszkodzic korzenie innych zębów i raczej radzą go zostawic,natomiast moja ortodontka odsyła mnie do coraz to nowych lekarzy po konsultacje tak jabky bała sie zakładać mi ten aparat.Dodam że moją siostrę też zupełnie niepotrzebnie odesłała aż do Krakowa do jakiegoś chirurga:( Ostateczna decyzja nalezy oczywiscie do mnie podpisalam juz zgodę ze zdaje sobie sprawę z ryzyka ale ona wydzwania do mnie albo do mamy i karze gdzis jeszcze chodzic,a rodzice juz sie zaczynają denerwowac...

Gość gość
Ja mam takiego, zyje juz 50 lat i w niczym mi nie przeszkadza. Nie sluchaj jej. A w Krakowie na chirurgii nic z tym nie zrobią bo sie zwyczajnie boja. Mnie kiedys chcoeli usuwac to najpierw kazali mi wyleczyc kanalowo wszystkie zdrowe zeby w okolicy a potem sie z tego wycofali. Robilam badania do pewnego zabiegu i zaswiadczenie od stomatologa bylo potrzebne, potem dostalam bez tego. Dalo sie. A stracilam pol roku.

Gość gość
Ja miałam zatrzymaną ósemkę.Zdecydowałam się usunąć, bo miałal otwartą zatokę.To poważny zabieg. Zatoki mam i tak zrujnowane - do operacji.Mam ciągły katar.Trójka chyba nie sięga do zatoki.Upewnij się.

na szczęście nie sięga zatoki więc o to sie nie martwię :) Racja nie będe się z nią bawic w ostateczności zmienię ortodonte prowadzącego na jakiegos kompetentnego :)

Gość gość
No niestety przed leczeniem ortodontycznym najczęściej ortodonci chcą usunięcia ósemek. Może skonsultuj się z innym ortodontą? Co do usunięcia zęba, to w Krakowie polecam Ci doktora Wilisowskiego, przyjmuje w Luxdentica. Świetny chirurg, usuwałam u niego wszystkie cztery ósemki, w tym dwie zatrzymane :)

Gość gość
ósemki to problematyczne zęby....ja już usunięte dwa na dole i mam święty spokój. Ekstrakcją ósemki zajęła się dentystka z www.stomatologsos-jarocin.pl . Paradoksalnie nie było tak zle...wiadomo nieprzyjemne uczucie ale da się wytrzymać.