Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 klasistka się mocno maluje!

Polecane posty

Gość gość

Witam! Chodzę teraz do 7 klasy. W te wakacje poznałam koleżankę. Oststnio w szkole spotkałyśmy się na korytarzu i powiedziała że idzie do rossmana. Spytałam ją co kupuje i odpowiedź mbie zszokowała. Powiedziała że musi kupić: bazę wygładzającą, podkład, cienie do oczu, maskarę, konturówkę do ust i pomadę do brwi! O podkładzie i tuszu do rzes wiedziałam bo wysłała mi swoje selfie na którym miała bardzo mocno pomalowane rzęsy i podkład ( maluje się tylko w weekendy a w szkole widać że ma dużo pryszczy) ja sama się maluję ale to czasaki i tylko puder (czasami bardzo się świecę) Co o tym myślicie?

Gość gość
Jej sprawa, jej wybór, jej życie.. Ja jakbym w okresie dojrzewania miała mnóstwo pryszczy, malowałaby się codziennie, w tym czasie samoocena jest bardzo ważna. Jeden negatywny komentarz potrafi wpędzić w depresje. Na szczęście nie miałam wyprysków, dlatego malowałam się codziennie, ale słabo. Teraz mam pond 30 lat i nie maluje się wcale. Taki czas.. Na pewno się powinnaś oceniać koleżanki w negatywny sposób. To tylko makijaż :)

Gość bazienka
mysle ze na starosc albo juz za 10-20 lat bedzie zmuszona do uzywania tych kosmetykow, bo bedzie wygladala staro co innego podkreslac urode a co inego nakladac szpachle a na tradzic to sie stosuje antybiotyki i masci zapisane przez dermatologa a nie tone podkladow zapychajacych pory

Gość gość
bazienka dziś mysle ze na starosc albo juz za 10-20 lat bedzie zmuszona do uzywania tych kosmetykow, bo bedzie wygladala staro x bzdury piszesz, znam kobiety teraz mające 30-40 lat, co własnie jako nastolatki używały pudrów i fluidów, a z wiekiem odstawiły kosmetyki do makijażu i ich cera wyglada zdrowo. Takie gadki że przez to się szybciej im skóra postarzeje to zazdrosne bełkotanie.