Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrość koleżanek z pracy o kolegę.

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Czy to możliwe, że koleżanki z pracy a pracuję w środowisku sfeminizowanym (ok. 75%) są zazdrosne o moją osobę. Dlaczego się tak zastanawiam, koleżanka ( z którą nie pracuje ) mi to uświadomiła i szukam ewentualnego potwierdzenia. Od kilku miesięcy mamy nową bardzo atrakcyjna koleżankę i złapałem z nią bardzo dobry kontakt często rozmawiamy śmiejemy sie. Koleżanki natomiast zauwazylem, że gdy my rozmawiamy i nas mijają maja poważne miny wrecz widać zlosc, tylko zdawkowe cześć i tyle, albo nawet czesc, zeby za pięć minut gdy mnie widzą samego pełny uśmiech i krótka rozmowa. Lub druga grupa koleżanek, z którymi mam słabszy kontakt, z tymi z kolei rzadko rozmawiam, a gdy my rozmawiamy razem prawie zawsze się dołączą do dyskusji jakby nie chciały abyśmy rozmawiali. Średnio wierze w to że są zazdrosne ale może jednak. Do tej pory byłem uważany za dobrego rozmówcę często koleżanki mi się zwierzaly, wiedziały że można się że mną pośmiać i porzartowac. Dodam że jest singlem i trudno mi to zrozumieć, że często mężatki mogą być o mnie zazdrosne. Oczywiście nowa koleżanka jest mocno nielubiana, gdy wchodzi do pokoju gdzie jest więcej osób robi się prawie zawsze absolutna cisza. Co o tym sądzicie?

Gość gość
No wygląda na to ze sa zazdrosne, pewnie jesteś przystojny a one mimo tego ze maja mężów, chętnie by poflirtowaly, podpompowaly sobie ego tym ze się Tobie podobaja- damska próżnośc...a tu przyszła ladniejsza ,,suka" i ,,zagarnęła" większość Twojej uwagi. Zwyczajnie je to boli ze to nie one są adorowane. Zawistne baby zawsze będą nienawidzić młodszej i ladniejszej ;). Norma. Takie juz są kobiety. A Ty rob swoje, podoba Ci się tamta to staraj się lepiej ja poznać i nie patrz na ich zawistne spojrzenia.

Gość gość
dobrze gada dać mu wódki.

Gość gość
Może ktoś się jeszcze wypowie, tylko na poważnie.

Gość gość
Sądzę że to zazdrość. W babach włączają się mordercze instynkty gdy tylko inna ładniejsza od diabła spojrzy na ich misia. Albo gdy jakiś nie zwraca uwagi na inne.

Gość gość
Ale baby sa zazdrosne =p ameryki nie odkryles

Gość gość
najlepiej nie zwracać uwagi na to, i skupić się na pracy. Być miłą z dystansem dla wszystkich.

Gość gość
Może być tak, że jeśli twoje koleżanki nie zauważa poprawy, mogą się pojawić plotki np. o waszym romansie czy np o jej romansie z innym po to abys ty stracił o niej dobre imię a z niej zrobią puszczalska a z taką latka ciężko będzie jej tam pracować. U mnie w pracy była identyczna wręcz sytuacja.

Gość gość
Kup słownik.

Gość gość
w moim przypadku była zazdrość o relacje obojga osób. Już nie pracują tam o dziwo:D Pewnie nie wytrzymała plotek na swój temat że romansuje z kolegą w miejscu pracy. On był raz w tygodniu. ona nie zwracała uwagi na to że inni po kątach mówią na jej temat.ale wykręciła taki numer mi w pracowni. Za co przepraszać ją, bolały ją oskarżenia o jej relacje z kolegą? jest mężatką powinna uważać co robi

Wiesz, może to być zazdrość nie koniecznie o to, że tak się wszystkim kobietom podobasz w pracy, (bo umówmy się największy przystojniak nie każdej przypadnie do gustu), a po prostu mogą być zazdrosne o to, że nowa śliczna koleżanka wzbudza takie zainteresowanie w mężczyźnie, tudzież w mężczyznach z pracy. Każda kobieta chce być adorowana i komplementowana, więc może ta zazdrości wynika właśnie stąd, że pojawiła się nowa, która zgarnia całą pulę uwagi od mężczyzn. ;)

Gość gość
ales ty nie ufny i weszysz akurat podobasz sie :)

Gość gość
Do 20:29. Autor. Nie zaliczam się do przystojniaków, jestem przeciętny z wyglądu. Zgodziłbym się racej z tym że one mogą być zazdrosne o nowa bo skupia uwagę moja ale również innych kolegów, choć fakt że to ze mną spędza najwięcej czasu.

Gość gość
20.29 dokładnie