Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd oni mają tyle pieniądzy ?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj poznaliśmy faceta mojej kuzynki. Pracuje w firmie dziadka, właściwie to ojca. Jest deweloperem, dwa mieszkania swoje, dwa auta - sportowy Mercedes i jeszcze jedno auto, ale nie wiem jakie bo byli tamtym. Ubrany fajnie. Pytanie moje skąd 30 latek ma na to pieniądze? Aż tyle zarabia ?

Gość gość
Pewnie dobry start.

Gość gość
Mam 30 lat, własny dom, swoje auto, mąż też ma swoje. Zarabiamy razem średnio 18 tys miesięcznie. Skąd mamy? Z własnej pracy.

Gość gość
zarabiacie 18 tys ? czyli gdzie ? w jaki sposób ?

Gość gość
Mam 28 lat. własne mieszkanie i buduję dom, do jesieni się pewnie wprowadzę, żonę i dziecko również mam, dwa auta, psa i wszystko czego chcę. Pracuj a zdobędziesz!

Gość gość
Z nieba im przecież nie spadają. Więc albo napad na bank, albo po prostu dobrze zarabiają. Ot, cała zagadka rozwiązana.

Gość gość
Z pracy a z czego. Trzeba się starac, orientować, szukać okazji na coś lepszego jak się trafia, uczyć języków. A nie brać co jest. Bez ryzyka i inwestycji w siebie nie ma dobrej wypłaty, proste. Trzeba się szanować

Gość gość
Ale kurffa jakiej pracy?!

Gość gość
gość dziś Mam 28 lat. własne mieszkanie i buduję dom, do jesieni się pewnie wprowadzę, żonę i dziecko również mam, dwa auta, psa i wszystko czego chcę. Pracuj a zdobędziesz! xx bajki to zostaw Andersenowi :P masz 28 lat i średnio przez 4 lata zapracowales na mieszkanie i budowe domu ? aha własnie wyrósł mi kaktus . jezeli masz mieszkanie to je dostałes lub wziales kredyt czyli nie twoje a banku lub kradniesz . Wszystko czego chce - brawo ! ciekawe czy zdrowie badz życie tez za kase kupisz . i tutaj bedzie zdziwienie :P

Gość gość
Kurffa normalnej.

Gość gość
gość dziś Można nie mieć zdrowia i być biednym, więc to nie argument. Sprawa wygląda tak, że nie muszę pracować, mieszkam przy granicy z Niemcami, czyli handel jest tutaj oplacalny, mam kilka budek z papierosami, uwierz że bardzo dobrze się na tym wychodzi, dodatkowo porcelana, garnki i odzież. Fakt, ktoś wcześniej zadbał, abym miał to wszystko tzn. w szczycie bazaru wykupował i stawiał nowe budy, dziś ja mam 4 własne, a moja siostra 3. Idzie na tym zarobić i powiem Ci szczerze że są takie dni że utarg pakujesz w woreczki bo nie ma gdzie tego trzymać. Ale jeśli nie znasz sprawy to nie uwierzysz. Przy granicy jest wiele możliwości.

Gość gość
Mam jednego znajomego, który z niezamożnego domu dzięki swojej determinacji, pracy i fajnej osobowości oraz podejściu do życia, zarabia kilkanaście tysięcy i nie zarabiał tyle przed 28r.ż. (przecież studia trwają 5 lat...). Reszta z tych lepiej sytuowanych jest zamożna z domu, nieruchomości z domu itd. Nie mam nic do tego, tylko niech takie osoby nie piszą, że w wieku 20kilku lat dorobili się w 4-5 lat po studiach majątku na kilkaset tysięcy, czy milion :) Po prostu jedni mają łatwiejszy start, inni mniej. Ot i cała tajemnica ;)

Gość gość
czyli pracę dostałes , start dostałes i mieszkanie też . więc nie pisz bzdur ze przez 4 lata sie tego wszystkiego dorobiłes bo to bajka .

Gość gość
gość dziś gość dziś Można nie mieć zdrowia i być biednym, więc to nie argument. xx pisałes masz wszytsko czego chce ! to pytam czy zdrowie lub zycie sobie kupisz ? omg nie zrozumiał nic . Czyli w wiedzę zainwestuj te twoje miliony boś tępy jest .

Gość gość
Dostałem jedynie start. Na wszystko zarobiłem sam, prowadzę działalności, odprowadzam podatki, mój interes jest legalny. Dodatkowo planuję otwarcie sklepu, jeśli masz możliwości to z nich korzystasz. Tutaj wiele osób mogło mieć wszystko, ale im zabrakło jaj. Nie zdradzę Ci miejscowości, ale jest to niewielkie miasteczko/gmina. a w 2008 roku zostało uznane jako najbogatsza gmina w Polsce. Dodatkowo mamy park krajobrazowy i geościeżki, jest tu masa turystów, na których można zarabiać. Stawiasz domki letniskowe, miejsca na grille i ogniska plus jest co zwiedzać, więc kasa robi się sama.

Gość gość
" Kurffa normalnej. " Haha.. Widzisz ? Nie napisano odpowiedzi jakiej pracy :D Cwaniaczki

Gość gość
12;04 i dlatego nie jeżdżę na wakacje w Polsce :P

Gość gość
Dlaczego, bo po?

Gość gość
Właśnie u nas w rodzinie tak jest, że zostały po poprzednich pokoleniach domy, mieszkania, działki, a to już ułatwia kolejnym start w dorosłe życie. Wykupili mieszkania, żeby coś zostawić dzieciom i wnukom. Niektórzy wolą przepić i przebalować zamiast pomyśleć o dzieciach

Gość gość
A co ci to da że będziesz wiedzieć jaka praca? Polecisz pracować? To tak nie działa za każdy może robić wszytko, byle zarobki wysokie były. Zarobki w każdej pracy zależą od umiejętności, talentu, zaangażowania. Jak ktoś sie nie nadaje to w życiu nie zarobi dużo w teoretycznie super płatnej pracy. Trzeba umieć znaleźć to w czym jesteś dobra i zacząć na tym zarabiać. A wracając to twojego wscibkiego pytania, to wystarczy być specjalista inżynierem w obojetnie jakiej branży i zrobisz dużo. Ale to trzeba bylo się uczyć

Gość gość
Heh, no tak łatwo. Tak to to miasteczko.

Gość gość
Mój mąż tyra na 2 etaty i mamy 3500zl z jego pensji na 4 osoby a niedlugo bedzie 5... Ale jest pracowity i wytrwaly i robi to dla rodziny. A qam ta kasa szczęście dahe?

Gość gość
Była okazja wykupić mieszkania zakładowe czy komunalne za atrakcyjną cenę, a i tak rodzice niektórych moich znajomych nie wykorzystali tego, więc nic po nich nie zostanie dla dzieci i wnuków. Niestety żyjemy w takim kraju gdzie głupie iphony są nieosiągalne i budzą zazdrość, a kawałek własnego kąta bez kredytu hipotecznego to niewyobrażalny luksus i niespełnione marzenie za taką kasę jaką zarabiają pracujący u kogoś na 1 etacie za najniższą krajową

Gość gość
Szczęścia może nie daje, ale pozwala stwarzać sobie to szczęście.

Gość gość
Dla mnie szczeacie to moje kochane dzieci, dom pachnący ciastem, wspolne zabawy. A dla was ajfony sa sensem życia.

Gość gość
Mylisz się. Również mam dziecko, żonę i stwarzam im dom. Kocham ich i są moim całym życiem, a pieniądze pomagają żyć wygodniej, choć i bez pieniędzy byłbym najszczęsliwszy mają przy sobie moje skarby kochane. Człowiek to zawsze ten sam człowiek, nie ważne czy ma kasę czy jej nie ma.

Gość gość
Autorko, a dla Ciebie to jest taka abstrakcja, że ktoś może zarabiać więcej niż najniższa krajowa i dojść do czegoś swoją własną pracą? Ja zarabiam średnio 8 tysięcy miesięcznie będąc kierownikiem placówki bankowej, mąż ma własny gabinet i zarabia około 15 tys. Ale nam się chciało kształcić i wymagać od życia czegoś więcej.

Gość gość
lepiej ciasto przygotowane przez serwis hotelowy zjeść w trakcie wakacji na Karaibach niżeli zapierdziałym m3 z widokiem na gacie sąsiada