Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn siostry odmowil przyjscia na rocznice komunii

Polecane posty

Gość gość

Mam problem w rodzinie z 30letnim synem starszej siostry ktory jest chrzestnym mojej corki. Mam 47lat, 6 dzieci ktore wychowuje sama po rozwodzie z mezem pijakiem. Syn mojej starszej siostry jest chrzestnym mojej najmlodszej corki. Moja siostra nastawila jego zone przeciwko nam bo przy kazdej okazji jest naburmuszona, niezadowolona i praktycznie nic sie nie odzywa. Teraz synowa siostry jest w ciazy i obie maja najlepszy pretekst aby odciagnac chrzestnego mojej corki od spotkan z nia. Wydalo sie to kiedy miesiac temu przy odwiedzinach w szpitalu kiedy chcac nie chcac obie na te odwiedziny sie stawilysmy i kiedy wspomnialam siostrze ze corka chce zorganizowac rocznice komunii to ona zaczela sie wykrecac ze syn ma zone w ciazy, ze duzo pracy itd. Ostatnio dzwonilam do chrzestnego i on stwierdzil to samo i m.in. to ze zona pod koniec maja bedzie w 8 miesiacu i nie da rady jechac 150km do nas. Jest mi przykro bo ojca alkoholika rowniez nie bedzie i zle mi z tym ze chrzestny rowniez nie przyjdzie na ta okazje. Jak wytlumaczyc to corce?

Gość gość
Jprdl jaki problem w d**y. Miesięcznce też robisz? Nie wpadłas na to że zawrracasz ludziom doppe jakimś pierdem,facet ma ciężarna żonę i nie pasi mu jeżdżenie na widzimisię twojej coruni. Trzeba było zrobić sobie 15 dzieci z pijusem.

Gość gość
Trzasnęlas 6 dzieci z pijakiem ?Ty masz rozum kobieto ? Ja prd

Gość gość
Serio?chcesz robic przyjęcie z okazji rocznicy komunii? Moja córka też ma w maju rocznicę,ale do głowy mi nie przyszło,żeby jakichkolwiek gości zapraszać. Zabierz lepiej córkę w jakieś fajne miejsce i spędźcie miło ten dzień.

Gość gość
Ozesz jaki problem...smiac sie czy plakac, to co z brzuchem pod nos ma zaiwaniac 150 bo tak chcesz?Jezu zrob tez druga rocznice wynajmij remize i orkiestre.

Gość gość
i nie maswz problemu z 30 letnim synem siostry tylko ze soba,rocznica komuni no nie wierze

Gość gość
ale o co wam chodzi?! owszem popelnilam blad ze bylam z tym czlowiekiem ale juz dawno go naprawilam i pogonilam go w diably. sama utrzymuje rodzine plus dodatki jakie dostaje na dzieci a nie mam dwoch lewych rak jak moja siostra. mojej corce bedzie zwyczajnie przykro bo rok temu kiedy ojciec odmowil przyjscia na jej komunie to bardzo to przezyla a jak w tym roku nie bedzie rowniez chrzestnego to nie bedzie dla niej za mile. i co w tym zlego ze chce urzadzic spotkanie rodzinne? autorka

Gość gość
Moje dzieci nigdy nie szły na rocznicę komunikacji, bo niby po co? Może mi ktoś wyjaśnić po kiego grzyba robią rocznicę komuni.

Gość gość
Corka jest juz na tyle duza, ze powinnas powiedziec jej prawde. Zona chrzestnego jest w zaawansowanej ciazy i zle znoslaby tak daleka podróz.

Gość gość
Prowo , 1/10, a jeśli nie prowo to kto do hooooja robi rocznice komunii??? Masz 6 dzieci,wychowujesz je sama to może wydaj hajs na inne wydatki niż bankiety, bez okazji

Gość gość
uwazam tylko ze to wymowka bo z siostra mialam od wielu lat na pienku z powodu ze nie oddala pieniedzy naszemu ojcu z ktorym bylam bardzo zzyta. siostra teraz manipuluje swoimi dziecmi i synowa. synowa nas nie lubi i to wyraznie czuc bo byla bardzo niezadowolona kiedy na slubie na ktorym bylismy wszyscy zaproszeni zostala usadzona z mezem zamiast obok tesciow to obok moich dzieci. jak jest jaka kolwiek uroczystosc to synowa siostry rozmawia tylko z mezem i z tesciowa a nas kompletnie olewa. jak przyjechalam z corkami do siostry to ona uciekla z moja siostrzenica czyli corka siostry do innego pokoju i tam siedzialy. dziewuchy 26 i 27lat! moze obie zazdroszcza moim corkom urody i wdzieku bo obu tym dziewuchom tego brak.

Gość gość
Pierwsze słyszę o czymś takim . Co to jest rocznica komunii

Gość gość
Marne prowo, do garów poszła,zamiast wymyślac durnoty

Gość gość
ale jakie wydawanie kasy?! chcialam tylko dla najblizszych czyli dla mojej mamy, siostr, brata i moich dzieci zrobic mala uroczystosc w domu ktora nie bylaby niewiadomo jak kosztowna. jedzenie ugotowalabym sama a nie sprowadzala kateringi. sal bym nie wynajmowala wiec w czym wy macie problem?! chce swojej corce wynagrodzic to ze ma takiego ojca i dac jakas przyjemnosc. poza tym jestem bardzo rodzinna i lubie takie uroczystosci organizowac dla najblizszych

Gość gość
13.34 to jest świętowanie że dzieciak miał komunie i sępienie hajsu i prezentów, haha za rok 2 rocznica i tak do starości,a rocznice chrztów i bierzmowania też obchodzisz???

Gość gość
I się patologia rozpasala. Rocznic się zachciało za 500+ .

Gość gość
jakie tu chamowy siedza, brak slow. chcialam tylko od kogos uslyszec jak powinnam powiedziec to corce ze chrzestny nie przyjedzie aby ja nie zabolalo a nie sluchac takich obrzydliwych slow pod swoim adresem

Gość gość
Kobieto ogarnij się, nikt Cię nie obraża, poprostu zapytalo kilka osób w jakim celu obchodzi się rocznicę komunii???A Ty zamiast odpowiedzieć na pytanie ,siedzisz i po cichutku piszesz nowe PROWO

Gość gość
Przecież jesteś patologią. 6 dzieciaków z tatusiem alkoholikiem. Po pierwszym nie wiedziałaś z kim masz do czynienia? Trzeba było gziç się dalej ? Teraz pis nagradza takich jak ty. Obrzydliwosc . Kladlas sie do łózka że śmierdzącym dziadem, a teraz rżniesz wielka panią.

Gość gość
Szczerze .. Ja bardzo źle zanioslam ciążę a juz w 8 miesiącu miałam skurcze przepowiadajace które nasilaly się przy chodzeniu . Brzuch jak balon , zagrożenie przedwczesnym porodem , byłam popuchnieta jak bańka. Nie mówiąc o wyjazdach 150 km ! Raz jechałam z mężem na weekend 40 km dalej to rzygalam na prawie każdym zakręcie od połowy drogi . Ja dziękuję za taka powtórkę. O tym wiedział tylko mój mąż a rodzinie mowilam że źle się czuje . Może Ty z tych co w 8, 9 miesiącu super się czują ale nie wszyscy tak mają. Do tego jak jest przed porodem kilka tyg to mąż musi z nią być.

Gość gość
To zdanie o zazdrosci, że twoje córki ładniejsze, przesądzilo, prawo,wszystko od A do Z zmyślilas

Gość gość
A jak wytłumaczysz dzieciom, że byłaś tyle lat z pijusem?

Gość gość
Odbiegamy od tematu, co to jest Rocznica komunii??? Że w albie i sypanie kwiatków i tort+?-bo nie kumam

Gość gość
beznadziejna prowokacja :-o czytać się nie da tego bełkotu nawet nie doczytałam

Gość gość
zadne prowo tylko podnioslyscie juz mi cisnienie i napisalam to ze zlosci bo nie sadzilam ze wiekszosc osob w kraju to takie aspoleczne dziwadla jak dzieci mojej corki i ich partnerzy. poza tym wiekszosc lewicowa tu siedzi skoro ciagle wypominacie mi jakies zasilki, dochody i liczbe dzieci. zazdroscicie czy jak ze tak sie tego uczepilyscie? trzeba bylo sobie zrobic a nie o tym jest ten temat. po prostu myslalam ze aspoleczne jednostki ktore nie chca sie asymilowac z rodzina to wyjatki w tym kraju a okazuje sie ze jednak nie bo 90% z was piszacych tu nie wie ze robi sie rocznice komunii swietej. jest uroczystosc w kosciele a potem kto chce kontynuuje w domu. ja jestem z bardzo otwartych i rodzinnych osob wiec chcialam to zorganizowac. poza tym ja nie kaze jego zonie nigdzie jezdzic tylko chcialam aby on byl. ona ciaze raczej dobrze znosi skoro tydzien temu byla u mojej siostry i dala rade jednego dnia przejechac 300km bo w obie strony po 150 jednego dnia. jej nie musi brac, ona moze w ogole nie przyjezdzac ale przykro mi ze odciaga go razem z jego matka od spotkan ze mna i moja corka

Gość gość
a do tego masz 47 lat to jednak wydaje mi sie że dzieci są już odchowane no chyba że mam uwierzyć , że pijus jednak zrobił ci dzieci po 30 bo był rozsądny :-) Kobieto ja mam pięcioro dzieci i mam 44 lata i dwoje jest już pełnoletnich a ty masz w tym wieku dziecko komunijne OJP

Gość gość
Nie nakręcajcie się tak, komuś się nudzi ,wymyśla historie , a wy łykacie wszystko jak pelikany, haha prowo prowo prowo

Gość gość
13:53 najstarszy moj syn ma 25lat wiec nie czepiaj sie byle czego. swoja ostatnia corke urodzilam w wieku 37lat i co ? mialam ja usunac bo ty bys tak postapila? moj najmlodszy brat urodzil sie kiedy ja mialam 14lat a starsza siostra 17.

Gość gość
Nie ma co się foszyć o obiad na rocznicę, nie mają ochoty jechać i tyle. A córce powiedz wprost czemu nie chcą przyjechać, już nie mała dziewczynka jak ma rocznicę w tym roku więc musi zrozumieć, nie takie rozczarowania ją spotkają