Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie kadrowe.

Polecane posty

Gość gość

Czy jest na sali kadrowa? :) Wiem, że do ciążowego L4 liczy się średnie zarobki z ostatnich 12 miesięcy. Ostatnie 12 miesięcy byłam na bezpłatnym wychowawczym, więc wydawałoby się, że będą to zarobki z przed macierzyńskiego. W czasie bezpłatnego wychowawczego trzy razy dostałam podwyżkę -oczywiście tylko na piśmie. Teraz płacą mi z uwzględnieniem tej podwyżki. Nie wiem czy powinnam się wyrywać, że nie są to moje średnie zarobki z czasu, gdy chodziłam do pracy? Ktoś tak to przeliczył w pracy i takie robią mi przelewy. Czy mogą nagle stwierdzić, że to za dużo i kazać mi zwrócić? Kto to przelicza: w kadrach, czy w płacach? Czy z kadr dostają dyspozycję do płac ile ma być przelewu? Ktoś wie? Pozdrawiam.

Gość gość
a czy my pracujemy u ciebie w firmie? zadzwoń do kadr i się zapytaj, najwyżej cię przełączą do płac

Gość gość
Ja jak wróciłam po macierzyńskim + wykorzystałam prawie 2 m-ce urlopu wypoczynkowego i po miesiącu pracy zaszła w 2 ciążę to kadrowa mi powiedziała ze zostanie mi na nowo przeliczona średnia, bo jak się przepracuje pełne 3 m-ce to liczą od nowa, więc mnie uw uwzglednili. Idąc tym tokiem rozumowania i wychowawczy też liczą jako przepracowany miesiąc (no bo skoro podwyżki dostajesz to w pracy tez jestes) to powinni ci przeliczyć na nowo. Druga sprawa, że jeśli nie masz przepracowanych w danym zakładzie pracy pełnych 3 m-cy i idziesz na l4 to liczą ci od dochodu jaki masz wpisany na ostatniej umowie. Trzecia sprawa nie jestem kadrową i daje ci tylko wskazówki o czym mogłabyś ewentualnie doczytać jakby nikt kompetentniejszy ode mnie ci nie odpowiedział :-) Mam nadzieję ze dobrze przeliczyli i z korzyścią dla Ciebie :-)

Gość gość
gość dziś Dziękuję :)