Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie, że Polacy i Niemcy się nienawidza?

Polecane posty

Gość gość

Myślicie o nich w kategorii wroga?

Gość gość
Polacy nienawidzą: Ukraińców, Żygów, Rosjan, oczywiście Muzułmanów wiadomo Niemców czy kogoś pominęłam?

Gość ja_Dyzio
jakiś czas temu w necie Hiszpanie przedstawili mapę dzisiejszej Europy oraz Azji , na mapie zaznaczyli w kolorze czerwonym Państwa, które w minionych wiekach napadały na Polskę , ta MAPA jest prawie w całości CZERWONA !

Gość gość
Polacy Polaków tez nienawidzą,a w domu rozbijaja lustra ale kurde....boli mnie to, moglibysmy mieć relacje z niemcami dobre, nie umiem sie pogodzić

Gość gość
Polaków też nikt nie lubi np Austryjacy to nad nie znoszą w sumie to nie wiem za co ale to prawda

Gość ja_Dyzio
w dzisiejszej prasie niemieckiej - muszę odszukać ten artykuł i podam link , dziennikarz niemiecki napisał absolutną prawdę na temat obecnych stosunków polsko-niemieckich, że Polska zawsze była traktowana przez Niemcy, jako bękarta w Europie, że wojny nie nauczyły Polaków pokory i posłuszeństwa , dziennikarz dodał do tematu Czechy , napisał o wschodnich częściach Czech, o wschodnich częściach Polski , nie dość , że Niemcy zniszczyli w czasie ostatniej II W. Św. polskie i czeskie majątki , to wymordowano ludzi , do tej pory panuje tam bieda totalna , czasy komunizmu dowaliły ze zdwojoną siłą a Unia Europejska się uparła aby na terenach tej biedy zasiedlić imigrantów a skoro Polska i Czechy nie chcą przyjąć imigrantów do tej biedy to Polskę i Czechy należy karać finansowo , niemiecki dziennikarz zwraca uwagę, że karanie NIC nie pomoże a będzie jeszcze gorzej , pisze wprost, że tam należy pomóc finansowo , ludzie mieszkający na tych terenach , gdzie jeszcze w 1939r. rosły kilometry hektarów chmielu , obecnie nie dzieje się NIC i panuje totalna bieda , ile razy można kopać biedę ? czy Unia Europejska oraz PE to zrozumie, że karanie finansowe nie pomoże nikomu !

Gość gość
no to niestety dobrze nie jest napisane

Gość gość
My mamy prawo nienawidzić Niemców, dawali nam do tego powodu przez lata. Obecnie też nas cisną i tłamszą gospodarczo, kolejnymi represjami i opresją polityczną. Ponadto są na tyle bezczelni, że ciężar Holokaustu zrzucają na nas. Polacy mają powody nienawidzić Niemców, ale Niemcy nie mają powodów nienawidzić Polski.

Gość gość
Powiem tak że jestem u źródła i Niemcy cenią i szanują Polaków gdy mają z nich jakiś interes. Wtedy chwalą ich w niebogłosy. Podoba im się postawa Polaków co do emigrantów, bo sami też by chcieli mieć takie zdanie a historia im nie pozwala...Jak Niemiec widzi Polaka sukcesu lub takiego co ma nie daj Boże więcej od niego to widać zawiść, zazdrość i nagłe głupie żarty o Polaczkach z kawałów, szukanie dziury w zachowaniu Polski i Polaków w unii zwykle opiera się o wytyki w stylu z wdzięczności że jesteśmy w unii i dostajemy dopłaty gniecie ich.jak niestrawność żołądkowa. ..Niemcy w stosunku do Polaków są jak Kler w stosunku do ludzi. ..lubią naiwnych głupich roboli co za półdarmo robotę dla nich i za nich odwalą i jeszcze danke powiedzą. Jak ma się duże szczęście można trafić życzliwego Niemca ale to też jak z księżmi jeden na 1000.

Gość gość
Przestaje im się podobać że coraz więcej polskich specjalistów wykonuje prace za jakie oni do tej pory dostawali grubą kasę. Jest coraz więcej lekarzy, prawników, biznesmenów z Polski a to już ich w oko kole. Dopóki polskie sprzątaczki po nich brudy sprzątają, polskie opiekunki za grosze pilnują i pielęgnują ich starych nadzianych rodziców, póki polski robol na budowie zatrudniony przez 3 pośredników złodziei robi za parę euro przy ich inwestycjach- kochają Polaków. Jak Polak podszkoli język, usamodzielni się i zbija grubą kasę to już jest im to pod włos. Więc nie łudziłabym się że to lepsi przyjaciele jak Ruscy. ..jedni i drudzy weszliby Polsce na plecy i ujeżdzali jak byka na rodeo. Dalej jest tak że zamiast zwalać winę na Polaczków i innych murzynów do roboty powinni się zabrać za swoich sokołów narodowych z socjala ale po co jak sa Polacy Rumuni Turcy i przecież zabierają robotę swoim nierobom, którzy wcale pracować nie chcą za tyle co Polak.

Gość gość
Niemca niema zaco kochać no chyba za slowa - arbajt sznela polnisze szfajne:-P :-D

Gość Tien
Dnia 25.04.2018 o 00:12, Gość gość napisał:

My mamy prawo nienawidzić Niemców, dawali nam do tego powodu przez lata. Obecnie też nas cisną i tłamszą gospodarczo, kolejnymi represjami i opresją polityczną. Ponadto są na tyle bezczelni, że ciężar Holokaustu zrzucają na nas. Polacy mają powody nienawidzić Niemców, ale Niemcy nie mają powodów nienawidzić Polski.

Żartujesz?

Nikt nie ma prawa nienawidzić. Trzeba się szanować, a nie oskarżać, a niestety, ale w tej Europie narodowej w której żyjemy to się nie zmieni, dlatego trzeba zrobić wszystko by się zjednoczyć.

Nie chcę tu Niemców bronić bo ich nie znam, ale ja też nie cierpię Polaków, a właściwie to wszystkich Słowian. Zapijaczone, biedne, prostackie i prawicowe bydło, właśnie bez pokory i dyscypliny, ale do wódki i pobić niewinnych to pierwsze. Wnerwia mnie ta mentalność Januszo-znawców i Sergiejo-maczystów co to szukają zaczepki i muszą udowadniać na każdym kroku co to nie oni.

Ostatnio słyszałem o przypadku gdzie jakaś grupa Rosjanów pobiła muzułmanów za to, że zgwałcili 13stolatkę. Prosił ich ktoś o tę "pomoc"? Ech... 😕

Dziwiię się że Niemcy ich do siebie zapraszają zamiast sięgnąć po bogatszych kulturowo Anglików, Skandynawów, Hiszpanów, Francuzów

Gość Tien
Dnia 25.04.2018 o 01:45, Gość gość napisał:

Podoba im się postawa Polaków co do emigrantów, bo sami też by chcieli mieć takie zdanie a historia im nie pozwala...Jak Niemiec widzi Polaka sukcesu lub takiego co ma nie daj Boże więcej od niego to widać zawiść, zazdrość i nagłe głupie żarty o Polaczkach z kawałów, szukanie dziury w zachowaniu Polski i Polaków w unii zwykle opiera się o wytyki w stylu z wdzięczności że jesteśmy w unii i dostajemy dopłaty gniecie ich.jak niestrawność żołądkowa. ..Niemcy w stosunku do Polaków są jak Kler w stosunku do ludzi. ..lubią naiwnych głupich roboli co za półdarmo robotę dla nich i za nich odwalą i jeszcze danke powiedzą. Jak ma się duże szczęście można trafić życzliwego Niemca ale to też jak z księżmi jeden na 1000.

To chyba zadajesz się z jakimiś prawakami ...ami/mieszkasz na wschodzie w biednych miastach, bo gdyby tak było to Niemcy by nie zapraszali tylu ludzi do siebie OTWARCIE O TYM MÓWIĄC, także coś jest nie tak.

A co do zazdrości to jest to jeden z powodów dla których nie lubię Europy Centralnej.

Nie znam żadnego Niemca osobiście, ale podejrzewam, że ich stosunek do nas jest taki sam jak nasz do innych mieszkańców Europy Wschodniej. Z napływem polskiej emigracji wątpię, by ich stosunek się jakoś poprawił. Już nie wspominając o historii, która jak wszyscy wiemy lubi się powtarzać.