Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie do mam które rodziły naturalnie. Jestem 5 tygodni po porodzie,miałam założone 3 szwy rozpuszczalne z czego została mi jedna. Pierwszy poród miałam 6 lat temu ale wszystko jakos gładko poszło nie było problemu ze szwami bo ich nie miałam. Zastanawia mnie czy można uprawiać sex gdy jest jeszcze szwa. Dostalam wiadomość iz szwy rozpuszczają sie nawet do 3 miesięcy, a sex niby uprawiać można po 6 tygodniach... Za tydzień bede miala wizytę wiec oczywiście zapytam ale to czysta ciekawosc. Korzystając z okazji zapytań jeszcze o antykoncepcje. Bralam wczesniej tabletki których nie mogę brać przy karmieniu piersią możecie napisać co stosowalyscie karmiąc piersią?

Gość gość
Ja stosowalam prezerwatywy, a wspozylam już 5 tyg po porodzie i było ok.

Gość gość
Ja bym mimo wszystko wolała zaczekać aż ten ostatni szew się rozpuści. Wątpię aby trwało to aż 3 miesiące.

Gość gość
Mi szwy przeszkadzały więc sama wyjęłam nitkę która została (szew, nie szwa) . Ale tak czy inaczej powinnaś się wybrać teraz na wizytę kontrolną więc lekarz sam powie co z tymi szwami i zapewne sam je wyciągnie. Ja nigdy o 3 miesiącach nie słyszałam. Przy karmieniu brałam odpowiednie tabletki, dla kobiet karmiących piersią, boję się spirali, z tabletkami dobrze się czułam, prezerwatywy zdecydowanie nie dla nas.

Gość gość
A mialas jeszcze szwy przy pierwszym stosunku po porodzie? Ja mam i nie wiem właśnie czy powinniśmy próbować... Tak jak wczesniej napisałam wczesniej nie było z tym problemu a teraz jedna szwa została a czekać kolo 3 miesiecy aż mi sie rozpuści...to troszkę długo jak na pierwszą próbę...ale jeśli trzeba czekać aż sie rozpuszczą to naturalnie zaczekamy. A jeśli chodzi o antykoncepcję to moze któras z Pań stosowała cos w stylu zastrzyk,spirala bądź tabletki które moze stosować przy karmieniu?

Gość gość
Szew,czy szwa... Wiadomo o co chodzi. Nie czepiajmy sie szczegółów. Sama wyciaglas szew? Wizytę mam za tydzień. Takze do wizyty nie mam zamiaru czegokolwiek próbować i zapytam o wszystko jednak wiem ze na tym forum można uzyskać informacje przydatne szybciej i byc bardziej doinformowanym chociażby po to by na wizycie wyskoczyć z propozycją na przykład brania tabletek zamiast innej metody antykoncepcji ktorą za proponuje lekarz i dla samej siebie.

Gość gość
To ja znowu - nie miałam szwu przy pierwszym stosunku bo jak pisałam, sama wyjęłam pozostałą nitkę (lekarz nie komentował). Po obu porodach seks był po wizycie kontrolnej na zakończenie połogu i właśnie już z tabletkami od lekarza.

Gość gość
ci co piszą sex zamiast seks nie dojrzeli jeszcze mentalnie do współżycia.

Gość gość
Rozumiem. A wyciąganie tej slynnej niteczki bolało? Wole wiedzieć wczesniej obojętnie czy mialabym to robić sama czy z pomocą lekarza...

Gość gość
Odpowiedz na temat pisowni prosze sobie darować... Skoro ktoś potrafi określić dojrzewanie człowieka bez poznania go osobiście a jedynie po pisowni to gratuluje zdolności jasnowidzącej. Wykorzystam może zdolnosci o ktorych osobiscie nie wiem ale domyslam sie ze osoba ktora napisala komentarz strasznie sie nudzi i chyba sama nie jest dojrzala skoro czepia sie pisowni jednego wyrazu ;) Napisałam na forum z czystej ciekawości i przyznaje ze nie wiedzy jeśli chodzi o współżycie przy szwie czy antykoncepcji przy karmieniu piersią gdyż przy pierwszej ciąży nie miałam problemu ze szwami ani antykoncepcją bo nie karmiłam przez problemy z piersiami...

Gość gość
Rodziłam ponad rok temu. Byłam nacinana. Pękła mi szyjka w trzech miejscach. Współżyć zaczęłam 8 tygodni po porodzie. Szwów na zewnątrz już nie miałam. Ale w środku to nie wiem. Bardzo bolało. Ogólnie długo była porażka. Brałam tabletki dla kobiet karmiących