Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hemoroidy w ciazy

Polecane posty

Gość gość

w zeszlym roku mialam operacje wyciecia guzka krwawniczego 4 stopnia, wewnetrznego, spowodowanego zla dieta - duzo czekolady, duzo ostrego i zaparcia na zmiane z biegunkami. przezylam horror bo sam guzek praktycznie nie bolal tylko krwawil dosc mocno ale po operacji byl bol nie do opisania. obecnie jestem w 7 miesiacu ciazy i mimo unikania ostrego, regularnego wyprozniania sie, zdrowej diety i duzej ilosci ruchu (w dodatku jestem bardzo szczupla, niewiele przytylam) wyszedl mi hemoroid tylko ze zewnetrzny i bol jak cholera :( na razie nie krwawi tylko boli i to tak ze ledwo chodze. w sobote ide do proktologa a na razie ratuje sie poduszka z dziura w srodku na ktorej siedze, czopkami z oleju kokosowego i smarowaniem miodem. chcialam sie tylko dowiedziec od osob ktore przez to cholerstwo przechodzily czy hemoroidy ktore dostalyscie w ciazy po rozwiazaniu zanikaly samoistnie czy niestety mam sie szykowac na kolejna operacje jaka mialam wczesniej? :( boje sie jej niesamowicie bo takiego bolu to ja nigdy nie mialam

Gość gość
To, co masz na zewnatrz to nie hemoroid. To tromboza zyl okoloo*****wych. Bardzo latwo usuwa ja doswiadczony proktolog albo chirurg naczyniowy i to pod miejscowym znieczuleniem. Pare dni jeszcze krwawi ale bez bolu. Tez przez to przeszlam bez ciazy ;) ale dostalam to tez w ciazy. Nic sie nie boj i daj sobie to od razu wyciac, poczujesz ulge.

Gość gość
12:45 zle sie wyrazilam ale ja mam to w srodku w tylku hehe tylko w przeciwienstwie do tego co mialam wczesniej a co moja ex proktolog okreslila jako "wewnetrzny" to to boli jak cholera co jest charakterystyczne dla hemoroidow zewnetrznych. ciekawa jestem jak to jest po porodzie czy przechodzi samoistnie czy nieszczesniczki ktore spotkal ten sam zly los w ciazy co mnie musialy poddawac sie tym pieronskim operacjom i wycinaniu :( najbardziej sie boje tego ze wczesniej z bolu po operacji dostawalam furii i plakalam i przeklinalam na zmiane a potem ketonal w dziob i koniec. ja nie wiem jak ja bym miala w takim stanie sie zajac niemowleciem :( w dodatku chce karmic piersia a ketonalu nawet wtedy brac nie wolno a byl to "najslabszy" dzialajacy na mnie lek, po ibupromie czy paracetamolu to praktycznie nic nie przechodzilo.

Gość gość
Popros o masc z lidokaina, swietnie znieczula ten region, pisze z doswiadczenia po usunieciu trombozy.

Gość gość
Daj sobie wyciac co sie da pod miejscowym znieczuleniem. Masci albo spreyu ze srodkiem miejscowo znieczulajacym mozna uzywac i w ciazy i podczas karmienia.

Gość gość
Znam ten ból.. Mnie strasznie hemoroidy krwawiły i piekło jak choroba... Starałam się działać dowmowymi sposobami na nie i pomogło trochę. Dietę całkowicie zmieniłam, łykam błonnik w tabletkach. W łazience zamontował mąż deskę myjącą http://uspa.pl/pl/jak-dziala-deska-z-bidetem/ dla mojej wygody podczas korzystania z toalety. Jednak podmywanie jest lepsze niż podcieranie. Nie piecze tak mocno. Zabiegów żadnych nie miałam póki co bóle sie uspokoiły. Dbam o sibie najlepiej jak umiem