Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osob mieszkajacych w DE

Polecane posty

Gość gość

Hej. Czy ktos z was zalatwial wize do USA w Niemczech?? Jesli tak to jak to tutaj wyglada :) (Prosze darowac sobie komentarze nie dotyczace tematu)

Gość pshemysława
nie

Gość gość
To czekam dalej, moze sie ktos taki znajdzie :D

Gość gość
Ja nie zalatwialam ale kiedyś się coś mi się obilo o uszy. Przede wszystkim musisz mieć meldunek. Płacisz 1200€ za wniosek chyba i dostajesz wizę. Przynajmniej kiedyś tak było. Nie wiem jak z obywatelstwem,kilka lat minęło,a ja nie drazylam tematu.

Gość gość
chyba 120€ a nie 1200 :D

Gość gość
USA bedzie zniszczone. Zbliza sie Apokalipsa, wiele chrzescijan ze Stanow otrzymuje od Boga sny i widzenia. Wojna, krew na ulicach, straszny glod. Roztropni sie nawracaja i robia zapasy wody, zywnosci, podstawowych medykamentow i uciekaja jak najdalej miast. Szydercy smieja sie z ostrzezen, ale niestety na wlasnej skorze sie przekonaja, ze to prawda :(

Gość gość
A czy wiesz o tym że Namysłów nie istnieje?

Gość gość
Że jest syf, kiła i mogiła to wiemy, pytanie brzmi KIEDY to wszystko píerdolnie?

Gość gość
z DE do USA bez wizy na 90 dni, tylko paszport niemiecki trzeba mieć

Gość gość
No wlasnie nie mam niemieckiego paszportu. Dlatego chce sie dowiedziec jak to tu wyglada bo podobno latwiej jest niz w Polsce :P

Gość gość
Obejrz sobie filmik na ten temat Polki z polskim obywatelstwem żyjącej na stałe pod Frankfurtem...Jessa nazywa się jej kanał i ona opisuje krok po kroku co i jak i za ile.

Gość gość
Ok Jessa mówi że trzeba wypełnić formularz online po angielsku i opłacić wiz koszt ok 500zeta w zależności od kursu dolara czyli pewnie jakieś 120e

Gość gość
Trzeba na pytania opowiadac zgodnie z prawda bo po jakims czasie dostajesz termin na rozmowe w konsulacie po ktorej urzednik decyduje czy ci ta wize przyznam a rozmowa dotyczy celu podrozy i jest odnosnikiem do pytan z formularza

Gość gość
A sama wizyta? Bo gdzies czytalam, ze niby w Niemczech trzeba sie telefonicznie umawiac

Gość gość
gość 2018.04.28 Jak nie masz niemieckiego paszportu to starać się musisz jak każdy inny obywatel Polski, umówić wizyte w ambasadzie USA itd

Gość gość
w ambasadzie USA przyznają tylko "promese" wizy, bo dopiero na lotnisku docelowym decydują czy cie wpuszczą do USA czy nie

Gość gość
gość 2018.05.02 To wiem, ale bardziej chodzi mi o ta papierkowa robote :P