Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wydzielina w gardle.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moim problemem jest wydzielina w gardle, której nie moge wykrztusić ani połknąć. Zaczęło się po zapaleniu gardła. Jest gęsta, lepi się w gardle i spływa z góry. Porobiłam badania, prześwietlenie płuc, krew, usg tarczycy, w tomografii głowy wyszedł płyn w zatoce szczękowej. Laryngolog stwierdził krzywą przegrodę nosową, obrzękniętą śluzówkę nosa i ściekanie wydzieliny z zatok gardłem. Gastroskopia wykazała przepuklinę rozworu przełyku. Nie mam zgagi, pieczenia. Miewam odczucia ciężkiego oddechu, ale to chyba z nerwów przez tą flegmę. Gdy uda mi się troszkę odkrztusić, jest ona przezroczysta, śluzowata, bez zapachu. Często odczuwam jakby zapchany nos gdzies tam wyzej, nie mam kataru i nie mogę tego wysmarkać. Brałam rózne leki przepisane przez lekarzy, inhalacje, tabletki i syropy na rozrzedzenie wydzieliny i nic. Nie wiem juz co z tym fantem zrobić, gdzie mam się dalej udać. Myslalam nad wymazem z nosa i gardla i tomografem zatok.

Gość gość
Mogą być zatoki, ale też grzyb candida albo gronkowiec zlocisty. Zrob te wymazy najpierw.