Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgnieszkaM91

Potliwość stóp

Polecane posty

Gość AgnieszkaM91

Witajcie Mam problem z dużą potliwością stóp. Robiłam już chyba wszystko co opisane w Internecie, chodziłam po lekarzach i nic. Dosłownie musiałabym myć stopy co 2 godziny aby nie było ich czuć. O ile w butach jest ok pod tym względem że nie czuć choć stopy mam ciągle mokre to boso lub w skarpetkach w domu jest dramat, czuć je i zostawiam mokre ślady chodząc np. po płytkach, oczywiście zamieniłam obuwie na skórzane ale to nic nie pomogło. Tydzień temu kupiłam skórzane kapcie do domu i w nich jest tak samo, skarpeta od spodu mokra, wkładka w kapciu tak samo i po tygodniu noszenia już te kapcie zwyczajnie śmierdzą mimo że są skórzane a stopy myję 2 razy dziennie. Na prawdę nie wiem już co robić. :(

Gość gość
SUzywaj dezodorantu i talku kosmetycznego, bawelnianych skarpet, ktore zmieniaj w ciagu dnia na suche. To stres tak sie rozladowuje, pomysl o piciu naparow z szalwii, albo zuciu swiezych lisci, szalwia ogranicza potliwosc.

Gość AgnieszkaM91
Tylko,że stres ma teraz w sumie każdy a nie wiąże się to z takimi konsekwencjami. Ja też mam to od jakiegoś czasu, wcześniej było ok a nic szczególnego sobie nie przypominam żeby się u mnie zmieniło. Poza szałwią inne te środki stosuję i niewiele to pomaga. Poza tym to ma leczyć skutek a nie przyczynę. Ja po prostu nie chcę do końca życia się wstydzić, przecież teraz to jest masakra. Jak do kogoś pójdę to po wejściu lecę do łazienki umyć nogi, co jakiś czas to powtarzam i tak do końca wizyty. Zawsze też proszę o kapcie bo boje się że w samych śkarpetkach mimo mycia co godzinę stóp będzie czuć. Ostatnio byłam u znajomej która dała mi swoje nowe jeszcze nie noszone kapcie bo ona kapci dla gości nie ma i tym samym pod pretekstem że mi coś wypadło do zrobienia wyszłam od niej po niecałej godzinie, po prostu wstydziłam się co sobie o mnie pomyśli jak zostawię jej mokre w środku i "pachnące" kapcie.

Gość karina matyskiel
Stopy to jeszcze nic. Niektóre kobiety intensywnie pocą się na pośladkach i z przodu też. A przecież nie mogą u kogoś co chwilę się podmywać bo jak? Zdjąć majtki i wejść komuś do wanny?

Gość gość
Z tymi stopami jak jest dużo osób to nie ma się co przejmowac. Jeden patrzy na drugiego co tak zalatuje najwyżej można powiedziec ze sąsiad gotował wietnamskie jedzenie i jeszcze nie wywietrzalo.

Gość gość
Jak masz ładne stópki, zgrabne i pomalowane, to bym mi to pasowało, uwielbiam wąchać i lizać kobiece piękne stópki <3

Gość gość
No to dziś masz swój dzień - jest 30 stopni.

Gość egzemita
Umawiaj się ze znajomymi na plaży albo na basenie tam nikt nic nie poczuje.

AgnieszkaM91, mam cos dla Ciebie - kosmetyk z FR - tego jeszcze nie próbowalas - gwarantuje :) kontakt tylko na bmxboy@o2.pl