Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nastepnym razem rozjade dupska waszym obsranym dzieciakom !

Polecane posty

Gość gość
21:46: Powtarzam: dzieci do lat 10 NIE MAJĄ PRAWA jeździć po ścieżce rowerowej!

Gość gość
21:46: jak nie znasz przepisów, to się nie wypowiadaj.

Gość gość
gość dziś Prawo to prawo, ale nawet jak przejedziesz kogos, rowerem czy autem nie na pasach i majac pierwszenstwo, bedziesz odpowiadac przed sądem i moze byc bardzo ciezko - bo kierujacego pojazdem/rowerem obowiazuje zachowanie uwagi i ostroznosci. x Przede wszystkim szczególne zachowanie ostrożności obowiązuje pieszych i rowerzystów, bo to oni są narażeni na większy uszczerbek na zdrowiu, nie ten co siedzi za kierownicą. Ja tam wolę się upewnić 2x czy na pewno mogę bezpiecznie przejść, co mi po tym, że kierowca zostanie ukarany skoro konsekwencje zdrowotne w razie czego będę ponosić ja. Wkurwiają mnie tacy piesi i rowerzyści bez wyobraźni bo ONI MAJĄ PIERWSZEŃSTWO, no super, tylko, że jeśli sami nie zadbamy o nasze bezpieczeństwo to nikt tego za nas nie zrobi, a na pewno nie jakiś randomowy kierowca.

Gość gość
Problemem nie jest ze ja ich nie widze tylko ze np takie dzieciaki w wieku okolo 5-6 lat popylaja sobie dosc szybko, zygzakiem i trudno wyczuc czy omijac je z prawej czy z lewej i robia takie nieprzewidziane myki, juz jestes blisko, myslisz ze wszystko pod kontrola a maluch myk i skreca ci pod kola, no to ja tez odruchowo myk i do rowu albo na lawke

Gość gość
22:08: i dlatego mają zakaz jazdy po drodze dla rowerów. Takie dziecko nie potrafi się na rowerku utrzymać, a co dopiero jeździć wg przepisów. Ale niektórzy nie potrafią tego zrozumieć.

Gość gość
U nas w mieście ostatnio rowerzysta rozjechal rozpędzony dziecko na scierzce rowerowej. RowerZysta połamany dziecko również, w tym wypadku za wszystko odpowiada jego matka, ojciec chłopca uderzył w szpitalu jeszcze tego rowerzystę i dodatkowo będzie odpowiadał za napaść. Przykre ale ich wina

Gość gość
dobrze by było zamontować kamerkę na rower.

Gość gość
Mnie wkurwiają po równo: piesi na ścieżce rowerowej, rowerzyści zapierdalający po chodniku ze słuchawkami w uszach nie patrząc na pieszych (już dwa razy przez takiego gamonia musiałam odskakiwać, raz skończyło się na wpadnięciu w żywopłot) oraz rowerzyści na drogach z zakazem ruchu rowerów. A wszystkich 3 grup jest całe mnóstwo!

Gość gość
"Czy jak wasze dziecko dorośnie i będzie prowadziło samochód, to też będzie oczekiwało pierwszeństwa zawsze i wszędzie ?" Nie. Wtedy to będzie ustępowało pierwszeństwa twoim dzieciaczkom popylającym zygzakiem na rowerku, bo tak się zmieniają koleje rzeczy w społeczenstwie. A nawet jeśli napiszesz, że nie będziesz mieć dzieci to zawsze jest ta karma wstecz kiedy ty byłaś obesrańcem a 20 lat starsi musieli tobie ustępować, bo przebiegałaś w ziemie przez jezdnie ze śnieżkiem w ręku.

Gość gość
Mam dwojke nastolatkow , nigdy nie pozwalalam im biegac po jezdni ani szalec zygzakiem po sciezkach rowerowych , nigdy bym nie chciala znalezc sie w sytuacji ze przez moje dziecko jakis kierowca samochodu wyladowal w rowie , wyobrazasz sobie durna dzido ze przez twoj****chory biegajace ze sniezkami po jezdni ktos moze stracic zycie , masz prawo jazdy? Myslisz ze to jest tylko kwestia przychamowania lub ominiecia twojego obsranca ? Serio noz sie w kieszeni otwiera jak sie czyta takie kurfy bez wyobrazni a najgorsze ze takie cos bez mozgie , dzieci rodzi

Gość gość
Autorko A dlaczego w dziecko? Wejdź w matkę. To ona jest winna tej sytuacji. Ps. Jak zobaczę p****a pędzącego rowerem po chodniku w chwili kiedy powinien jechać po ulicy to mu qrwa chyba kijem przywale w pusty łeb. Rok temu wjechał taki p***b we mnie i złamał mi k***s rękę i co zrobił? S*******il. Pech chciał że za moment próbował przejechać przez przejście i potrącił to samochód. Karma wraca.

Gość gość
A mnie zastanawia jeżeli jest ścieżka rowerowa przez którą pieszy musi przejść do przejścia dla pieszych,a innej drogi nie ma to kto ma pierwszeństwo na ścieżce rowerowej?

Gość gość
u mnie na sciezkach sa normalne pasy dla pieszych do przejscia i dla mnie jest to oczywiste ze pieszy ma pierwszenstwo , zwalniam przed takimi pasami , rozgladam sie , przepuszczam pieszych , ale czesto ludzie pzebiegaja ot tak gdzie popadnie , wtedy juz nie jest fajnie

Gość gość
ach i dodam ze nie szystkie rowery przepuszczaja pieszych , mnie sama by kiedys z impetem rower przejechal a bylam na pasach