Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ty...

Polecane posty

Gość gość

Byłaś u kresu drogi dalekim światełkiem, Nadzieją, której darmo szukać mędrca szkiełkiem, Byłaś serca stukotem i myśli gonitwą I żebyś wreszcie przyszła żarliwą modlitwą! Byłaś liściem tańczącym w purpurze jesieni, Byłaś drzwi niecierpliwym uchyleniem w sieni I chwilą w której zmarł czas i znikła przestrzeń, Tym wszystkim dla mnie byłaś, tym byłaś, a jesteś...

Gość gość
Skaldowie, stare czasy pamiętasz, dziadku :P

Gość gość
Ciekawość mnie dopadła. Kim jest teraz?

Gość gość
Wypraszam sobie,nie mam wnukow i w Sanatorium tez jeszcze nie bylem...wiecej grzechow nie pamietam

Gość gość
Jesteś wesołym ogniem, co strzela wysoko, Nadzieją której darmo szuka mędrca oko, Czasem mierzonym serca biciem niecierpliwym I żebyś tu została westchnieniem żarliwym! Jesteś moją muzyką w siedmiu strunach śpiącą I garścią śniegu w którą wtulam twarz płonącą I nitką co się złoto w przędzy myśli przędzie, Tym wszystkim dla mnie jesteś, tym jesteś, a będziesz...

Gość gość
Wypraszam sobie, ja mam dopiero 18 lat :classic_cool: A ten podszyw wyżej niech puka w niemalowane drewno :classic_cool:

Gość gość
Jakież piękne słowa mogą być Uczuciami ozdobione

Gość gość
Młynarski napisał ten text. Z uwagi na cudzą własność warto zastosować cudzysłowy, i napisać, kto jest ich autorem. :P

Gość gość
Plllzzz, każdy wie kto to napisal :classic_cool: Z wyjątkiem jakichś nieuków chyba, ale im to trzeba by podawać kto napisal "Lalkę" :classic_cool:

Gość gość
Przeczytaj jej to bedzie Twoja

Gość gość
A kto tą lalkę napisał?

Gość gość
nie każdy. istnieją prawa autorskie i kultura osobista wymaga, żeby przestrzegać reguł. posługiwanie się cudzym textem jest ponadto karalne.

Gość gość
Dobre, tak zrobię Głowacki Podaj mnie Agacie i Paulinie :classic_cool:

Gość gość
bzyknij się w kaczy kuper

Gość gość
Ejj, a jak zaśpiewam to mojej garści śniegu, w którą wtulam twarz płonącą, a ona odrzuci zaloty, to tez bedzie mnie mogla podać Agacie i Paulinie? :classic_cool:

Gość gość
Po tym tekscie nie odrzuci

Gość Maarzanka
Jacy Wy biedni jesteście ludzie. Sami niczego mądrego nie wymyślicie ale cudze Was kręci :O

Gość gość
Będziesz wiatrem wiosennym, co wieje od rzeki, Będziesz snem, co zmęczone zamyka powieki, Moim świtem spokojnym, dni szarych urodą, Będziesz soli okruchem i chlebem i wodą! Będziesz niezgrabnym wierszem i świerszczem w kominie, Babim latem w jesieni i kolędą w zimie, Bo tak nam już sądzone, tam gdzie ja i ty wszędzie, Byłaś, jesteś i będziesz... Autor: Wojciech Młynarski, podaje, bo mi się nie marzy milosc zza kratek, i to przed samą maturą :classic_cool:

Gość gość
Ty jesteś biedna, piękno trzeba propagować, zreszta ja lepiej nie wymyślę, ty tez nie :o Zreszta po uj muzea tym biednym ludziom, niech sami malują sobie obrazy, a nie biedni cudze oglądają :classic_cool:

Gość gość
19:33 - na maturze przyda się poprawne cytowanie :D musisz się jeszcze podszkolić. a marzenia, spełniają się wtedy, kiedy dajemy coś z siebie 🖐️

Gość gość
Na maturze nie ma sensu cytować, zreszta teoretycznie wiem jak to sie robi :classic_cool: tak samo jak znam zasady interpunkcji i gramatyki, no ale inteligentny człowiek sie dostosowuje do poziomu rozmówców, a to jest kafeteria :classic_cool: Albo na maturze napisze o czymś fajnym i jeeeebne obok :D Od siebie dam przytulaska albo buzi :classic_cool:

Gość gość
Dobre, ale jak nie zdam to będzie immatura :D :classic_cool:

Gość gość
Zgodnie z radą jednego z kafeteriuszy/jednej z kafeteriuszek zaśpiewalem ten tekst swojej wybrance. Na początku tak się na mnie spojrzała, ze myślałem, ze odrzuci zaloty i doniesie na mnie Agacie i Paulinie, bo o ile kropki i przecinki dalo sie usłyszeć w moim wykonaniu, to cudzyslow to juz wyzsza szkola jazdy. :classic_cool: Na szczęście zaraz dostałem czulego przytulaska, w przeciwnym razie musialbym śpiewać, ze "moja dziewuszka nie ma serduszka", a aż tak wyćwiczonego glosu to ja nie mam. :classic_cool: Buzi niestety nie dostałem, bo ja mam aparat na zębach, a ona niestety nie lubi sado maso. :o :classic_cool:

Gość gość
ten tekst Skaldów podoba mi się taki romatik>:)