Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pochodzenie a związek

Polecane posty

Gość gość

Czy pochodzenie ma znaczenia? Wraz z moimi koleżankami niedawno poznałyśmy całkiem miłych chłopaków zza granicy, z Europy. Dogadujemy się z nimi dobrze, lecz nie znamy ich zbyt długo.Dla nich sprawa jest jasna, po prostu spodobałyśmy się im i szukają z nami kontaktu. Nam również zależy na nich, ale mamy pewnie wątpliwości. Boimy się rekacji rówieśników czy rodziny. Oprócz tego, nie uważamy ich pochodzenia za wadę, ponieważ jesteśmy takimi samymi ludzi, a rozmowa to nic złego bo można rozmawiać z każdym, jeśli chodzi jednak o związek różni nas zbyt wiele i myślimy ze byłoby zbyt wiele przeszkód. Chcialbysmy dowiedzieć się jakie zdanie maja na ten temat inni ludzie, zapewne starsi, z większym doświadczeniem. Czekamy na odpowiedzi

Gość gość
Nie martw się o takie głupoty, najważniejsze żebyś się z kimś dobrze czuła i żeby to był dobry człowiek. Czy Polak, czy z innego kraju, czy innej religii, czy rasy - to już bardzo indywidualna sprawa.

Gość gość
Niestety wiemy jacy są ludzie. Nikt tego nie zaakceptuje. Nasza rodzina pewnie także

Gość gość
Zwłaszcza ze jesteśmy w takim wieku w którym nie decydujemy o sobie same a rówieśnicy potrafią być okropni w tym co mówią i robią

Gość gość
Nie warto zważać na opinie ludzi. Ludzie zawsze będą mówić. Nie ważne na co się zdecydujesz.

Gość Carycka_
A skad oni pochodzą?

Gość gość
Z Ukrainy

Gość gość
Ważne jest, skąd pochodzą. To raz. A dwa, sama miałam faceta zza granicy i ludzie dziwnie patrzyli, no bo jak to, z Niemcem? Jakbym samego Hitlera przyprowadziła. Za mąż też nie wyszłam za Polaka, tylko za obcokrajowca, ale byłam już w takim wieku, że lałam na to, co mówi otoczenie.

Gość gość
Nie wiem czy lepiej przestać się z nim spotykać i dopasować się do otoczenia czy kontynuować znajomość. Zależy mi lecz jest za dużo przeszkód

Gość gość
Zdecydujcie co jest ważniejsze. Opinia czy szczęście

Gość gość
Może rozwieje wasze wątpliwości. Kiedyś przejmowałam się opiniami innych ale kiedy zakochałam się w obcokrajowcu nie potrafiłam zrezygnować z niego dla opinii ludzi. To nauczyło mnie tolerancji, a przy mnie zostali ci na których mogłam liczyć bez względu na to i na wszystko inne