Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już nie kocham księdza

Polecane posty

Gość gość
Nikt nie jest święty ale ponieważ lubię kobiety i seks to nie zostałem księdzem. Tyle ...

Gość gość
I dlatego masz problem z tym, że jakiś ksiądz uprawia sex choć nie powinien?

Gość gość
grzech nieczystości jest strasznym grzechem czy to u księdza, czy to u zwykłej osoby!!!

Gość gość
Ręce opadają

Gość gość
tylko ze u ksiedza sa wieksze konsekwecje bo jest w pismie ile wam dano od deko wiecej jest wymagane i oglądaliście egzorcyzmy emili rozz taj jest kapłan który dupczył gosposie i jest demonem bo mu celibat nie pasował a lucyfer zgrzeszył tylko pycha a gdzie wyladował w piekle dla czego taka sórowa kara bo widział boga twarza w twarz im wiencej wiesz tym wieksza kara gdy zgrzeszysz

Gość gość
co ciekawe gdy zabije katolik i budysta to beda dwie ruzne kary bo katolik ma wieksze poznanie Boga niz budysta który nie zna boga oni nie maja bogów ale kazda wiara ma wczepione normy etyczne i np teoryzuje ze katolik dostanie 10 lat czysca a buddysta tylko 5 lat czysca bo bóg jest miłosierny ale także i sprawiedliwy

Gość gość
kto te szmaty,które k***ią się- wychowywał? zero zasad,honoru i wstydu____zapytaj swoje dziecko k****,kim jest jej ojcem,wstyd przyznać się, miałam porządnego,prawego ojca ,który nauczył mnie uczciwości,,wpił co to jest honor,wstyd ,bo sam takim był znam swoja wartość,jestem przede wszystkim prawym człowiekiem dzięki takiemu ojcu na ogół,kim jesteś,zależy jakiego masz ojca-inni muszą ciężko pracować nad sobą by nie powielać nieudolnych ,toksycznych,patologicznych rodziców,

Gość gość
a ja kocham księdza i wcale nie chce przestać

Gość gość
coś mi mówiło, żeby Ci coś "bolącego" napisać. Ale nie napiszę, bo zwyciężył głos, żeby nie pisać nic... A napiszę jedynie to, że piętnowałam waszą miłość, pomimo tego, że i ja kocham...Ale proszę o wybaczenie, bo była to forma autoterapii. x Apropos jest burza.

Gość gość
W tej chwili przychodzi mi na myśl kobieta cudzołożna... I ja przemilczę..."Milczenie to często miejsce, w którym Bóg na nas czeka. Czeka, aż Go usłyszymy zamiast słuchać zgiełku powodowanego przez nasz własny głos. x Księga Wyjścia opowiada, jak Bóg ukazał się Mojżeszowi na Synaju w blasku swojej chwały — cała góra gwałtownie się trzęsła, Mojżesz mówił, a Bóg odpowiadał mu wśród grzmotów i błyskawic (Wj 19, 16-22). Cały lud słuchał tego pod wrażeniem potęgi i majestatu Boga. Chociaż istnieją inne podobne teofanie, będące kamieniami milowymi w historii Izraela, najczęściej Bóg objawiał się swojemu Ludowi w inny sposób — nie w blasku światła, tylko w milczeniu, w ciemności." http://opusdei.org/pl-pl/document/szept-w-duszy-milczenie-boga/ x W ciszy serca modlę się za Was... Jego czcicielka

Gość gość
Można kochać i to bardzo

Gość gość
I po co? Ta miłość jest drogą wiodącą prosto w ramiona Boga. Taki cel, jeśli odczytasz, spotka Cię wielkie szczęście. Dla innych celów, ta miłość nie powinna dla Ciebie istnieć..

Gość gość
też byłam taka mądra i zgorszona aż sama się zakochałam na szczęście bez wzajemności(chociaż tak do końca nie jestem pewna ale wolę nie wiedzieć) i wiem dobrze jaka trudna jest ta miłość i niełatwe doświadczenie u mnie powoli gaśnie to uczucie ale ile starań kosztowało mnie by choć trochę zapomnieć bo chyba do końca nie zapomnę nigdy to tylko Bóg wie.

Gość gość
Tak , dobrze się mówi , nie zakochaj się w księdzu .... A jak ksiądz , sam zaczyna wysyłać sygnały , że jest zainteresowany nami ? Mądra kobieta , która nie ulegnie a księża potrafią "omamić" ..... Byłam pod wpływem takiego jednego , umiał ciekawie porozmawiać , wysłuchać i był przystojny .... Jako osoba wierząca, czułam , że kontakt z nim , wychodzi poza ramy moralne i uciekłam przed czymś , czego żałowałbym potem do końca życia .....

Gość gość
01.12 Wy sobie dużo dorabiacie, dużo ubarwiacie... Miłość można sobie uroić...

Gość gość
To, co kobiecie wydaje się słusznym i mającym miejsce bytu, jest iluzją i u mężczyzn w ogóle nie istnieje... Wiele sobie dorabiacie... Za zdobywaniem idą konkretne gesty, słowa i działanie...

Gość gość
Ja zawsze udaję taką, która zbyt wiele nie rozumie...:) jak to słodko być taką aktorką:D A w gruncie rzeczy widzę co nieco...ale i tak mam tylko zabawę :D A wy głupie jesteście:D

Gość gość
7.49 Kobieta sobie dorabia swoją ideologię .... mówisz , to tak , jakbyś chciał powiedzieć , że księdzu chodzi tylko o zaspokojeniu pożądania a ta otoczka , którą kobiety nazywają uczuciem , to tylko gra - ze strony księdza ???

Gość gość
8.09 powiem całkiem prosto: nie chcę cię obrażać, ale grzeszysz głupotą myślenia...Ksiądz, czasami wariuje, bo ciągle jest sam, bo przerasta go tysiące spraw i chce jakiejś odskoczni... ale to nie znaczy, że ma popaść w grzechy ciężkie...Kobieta ma się wznieść ponad...ponad jakieś ułomności ludzkiej natury Ile ty masz lat? 18 czy 23? Bo aż trudno mi uwierzyć, że jesteś kobietą 30+... x dlatego ciągle czytacie, że jesteście głupie, niestety...

Gość gość
Bo jemu ciężko to kobieta powinna to rozumiec. Takie jest właśnie myślenie dające przyzwolenie, że księdzu wszystko wolno. Jak czuje się samotny to niech sobie psa kupi i do niego się przytula.

Gość gość
To nie jest myślenie pozwalające, że księdzu wszystko wolno...to jest myślenie dające kobietom do myślenia i pobudzające do tego, aby nie ulegały i dały se spokój...

Gość gość
Rozumiem, że ksiądz szuka tylko towarzystwa i pocieszenia bo ciężko mu żyć w tym jego świecie. Z głupim proboszczem na karku i nedznym biskupem. A i parafia nie taka pewnie

Gość gość
Ja Kain - ty Abel o mame tate mame tate mame co z mym bratem ja Abel - ty Kain o mame tate mame tate mame brat mnie zabił .... x I po co ty to robisz? fundujecie sobie stan strachu, biedni...

Gość gość
Do 8.23 Odnoszę takie wrażenie , że jesteś księdzem..... Skoro ktoś wybiera taką drogę i zostaje księdzem to nie powinien grzeszyć z kobietą ani mężczyzną (dużo homo jest wśród księży ). A Twoja teoria - bo ksiądz jest samotny , bo ma gorszy dzień , bo ma dużo spraw na głowie , co to nas obchodzi ??? Nas kobiety ... Mamy takiemu "biedakowi" nogi rozkładać odrazu ??? Kobiety nie są głupie , są mądrzejsze niż myślisz a to , że udajemy czasem " mniej rozgarnięte" - to uwierz , mamy w tym swój cel :-P

Gość gość
Nie, ja to nie ksiądz ale chyba mam trochę więcej latek, niż ty... Mądra kobieta w ogóle nie myśli o księżach...

Gość gość
8.23 - Te problemy, które ma ksiądz czyli poczucie, że życie nieraz przerasta ma każdy człowiek. I właśnie ksiądz powinien bardziej, albo przynajmniej nie mniej niż inni zachowywać się odpowiedzialnie. Cóż miłość nie wybiera, ale ja naprawdę dziwię się kobietom, które rzeczywiście ulegają hipokrytom. Bo mówienie, że to kobieta powinna wznieść się ponad, podczas gdy to Ksiądz jest wizytówką wartości, na którą patrzy cała parafia jest mega hipokryzją.

Gość gość
Amen. Lepiej bym tego nie napisała.

Gość gość
Moim zdaniem hipokryzja jest od zawsze w kościele ..... Głoszą jedno a " po pracy" robią swoje ... X A Ty , który niby nie jesteś księdzem to nawet gdybyś nim był to byś się nie przyznał - tak myślę ;-)

Gość gość
Moim zdaniem hipokryzja jest od zawsze w kościele ..... Głoszą jedno a " po pracy" robią swoje ... X A Ty , który niby nie jesteś księdzem to nawet gdybyś nim był to byś się nie przyznał - tak myślę ;-)